Χοσάδας: «Η έδρα θα κρίνει τα πάντα για τον ΟΦΗ»

Eπιμέλεια:Μανώλης Θέμελης

Ένας άνθρωπος που έχει… φάει με το κουτάλι ματς ΟΦΗ – Παναθηναϊκός, ο Βαγγέλης Χοσάδας μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, για τον Κυριακάτικο αγώνα στο Ηράκλειο, την πορεία του ΟΦΗ στο Πρωτάθλημα, την νέα Διοικητική κατάσταση, το πως δέθηκε με την Κρητική ομάδα αλλά και τα ντέρμπι που έζησε ως παίκτης.

Ο Βαγγέλης Χοσάδας αγάπησε και αγαπήθηκε από τον ΟΦΗ όσο λίγοι.

Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στην Ρόδο και από φέτος είναι προπονητής στον Εθνικό Αρχίπολης.

Έχει… φάει με το κουτάλι ματς ΟΦΗ – Παναθηναϊκός και μίλησε στον Αthletic Radio 104.2, και την εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη, για το Κυριακάτικο ματς στο Ηράκλειο, την πορεία του ΟΦΗ στο Πρωτάθλημα, την νέα Διοικητική κατάσταση, το πως δέθηκε με την Κρητική ομάδα αλλά και τα ντέρμπι που έζησε ως παίκτης.

Αναλυτικά όσα είπε o Βαγγέλης Χοσάδας στην εκπομπή «Derby» με τον Μανώλη Θέμελη

Για το Κυριακάτικο ματς ΟΦΗ – Παναθηναϊκός

«Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο ματς για τον ΟΦΗ. Ο Παναθηναϊκός είναι μία απρόβλεπτη ομάδα με άγνοια κινδύνου. Ο ΟΦΗ μπορεί από αυτό το παιχνίδι να κάνει το… come back του. Νομίζω οτι θα γίνει ένα ματς όπου όλα είναι πιθανό να συμβούν.  Όλα είναι… ανοιχτά. Ο ΟΦΗ έχει μία μόνο νίκη, αλλά μην ξεχνάμε οτι ήταν κόντρα στον Ολυμπιακό και με την ίδια συνταγή μπορεί να κερδίσει την Κυριακή. Αν δείξει ένα καλό πρόσωπο και προσέξει, με την βοήθεια του κόσμου του, μπορεί να κερδίσει. Ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες με αξία και παλεύει όλα τα ματς μέχρι το τέλος. Στον ΟΦΗ έλειψαν τα τελευταία χρόνια τέτοια ματς, αλλά όλα που είχαμε ζήσει στο παρελθόν μου τα θύμισε το ματς με τον Ολυμπιακό».

Για την πορεία του ΟΦΗ

«Ο ΟΦΗ θα μπορούσε να έχει τουλάχιστον 4 βαθμούς περισσότερους. Το ματς με τον Αρη ήταν κομβικό. Μετά ήρθε και η ισοπαλία στα Γιάννενα, όπου και εκεί θα μπορούσε να κερδίσει. Οι βαθμοί που χάθηκαν σε αυτά τα  ματς ίσως του κοστίσουν στο τέλος. Ο ΟΦΗ είναι μία νέα ομάδα, με νέα Διοίκηση. Έχει βρει την ηρεμία του. Βρέθηκε ο μπροστάρης όπου όλοι θέλαμε να βρεθεί. Έχει λυθεί το οικονομικό. Πλέον θέλει νίκες για να λυθεί και το αγωνιστικό. Ο ΟΦΗ θα βρει τον δρόμο του και θεωρώ οτι θα σωθεί».

Για το που εντοπίζει το φετινό αγωνιστικό πρόβλημα του ΟΦΗ

«Όλοι μπορούμε να δούμε οτι έχει πρόβλημα στα στημένα. Επίσης είναι δύσκολος στο γκολ. Χρειάζεται δουλειά και για τα δύο. Στο ψυχολογικό κομμάτι δεν μπορώ να πω κάτι γιατί αυτό θα βελτιωθεί μόνο με νίκες. Έχει μείνει πίσω αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά ματς και η έδρα θα κρίνει την παραμονή. Έχει το αβαντάζ οτι έχει μέσα σχεδόν όλες τις ομάδες που είναι κοντά του στην βαθμολογία. Ο ΟΦΗ έχει τον κόσμο του, που είναι η δύναμή του. Δεν χρειάζεται να τα βάφουμε από τώρα όλα… μαύρα».

Για τα ματς ΟΦΗ – Παναθηναϊκός που έζησε και πιο θυμάται πιο έντονα

«Η ατμόσφαιρα για μας τους παίκτες ήταν η ίδια, όπως και στα άλλα ματς. Ο κόσμος το έβλεπε διαφορετικά. Υπήρχε μουρμούρα. Δεν ίσχυε τίποτα από όσα λέγονταν. Ήταν όλα κατασκευάσματα Αθηναϊκών Μέσων. Ουδέποτε ήρθε κάποιος και μας είπε το οτιδήποτε. Ο Παναθηναϊκός έχασε Πρωτάθλημα και Ευρώπη από μας. Θυμάμαι ένα ματς στο Ηράκλειο όπου έληξε 0-0 ενώ παίζαμε με 10 για πολλή ώρα, λόγω αποβολής του Γεωργαμλή, όπου έπεφταν… κορμιά και κλείσαμε στόματα».

Για το πως δέθηκε με τον ΟΦΗ

«Στον Παναθηναϊκό ήμουν… περαστικός. Ήρθα στο Ηράκλειο το 1983 με προπονητή τον Σάνον και στο μυαλό μου είχα μόνο να δουλέψω για το καλό της ομάδας και να διακριθώ. Δεν είχα τίποτα άλλο στο μυαλό μου, όπως έχουν οι παίκτες στις μέρες μας. Ήθελα να παίξω ποδόσφαιρο. Δεν το περίμενα οτι θα μείνω σχεδόν μία ζωή στο Ηράκλειο και οτι θα δεθώ τόσο με τους ανθρώπους της πόλης και τον ΟΦΗ».

Για το αν του είχε πει τίποτα ο Πουρσανίδης για τα σχέδιά του, όταν είχε έρθει στο Ηράκλειο για το φιλικό για τον Γκέραρντ τον Νοέμβριο του 2017

«Όχι δεν μου είπε τίποτα. Δεν ήξερα τίποτα και όταν το έμαθα έπεσε… ευχάριστα από τα σύννεφα. Ήμουν μακριά και δεν πήρα… χαμπάρι. Είπα από μέσα μου: «Κοίτα τώρα είναι όλοι εκεί και λείπω, εγώ»;. Ξέρουν όμως οτι είμαι δίπλα τους και χαίρομαι που βγήκαν μπροστά για το καλό του ΟΦΗ».

Για το μήνυμα που στέλνει από την Ρόδο

«Τώρα είμαι προπονητής στον Εθνικό Αρχίπολης, στην Ρόδο, όπου βρίσκομαι τα τελευταία 17 χρόνια. Παρακολουθώ στενά τις εξελίξεις στον ΟΦΗ και στέλνω τα χαιρετίσματα και την αγάπη μου σε όλους μου τους φίλους στο Ηράκλειο. Πλέον η ομάδα έχει αλλάξει. Έει γυρίσει σελίδα και θέλει την βοήθεια όλων. Ας την βοηθήσουν όλοι, όπως μπορούμε. Όλα τα άλλα θα έρθουν μετά».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook