Θέμα: Το “μαύρο κουτί” της κατάρρευσης όταν προηγείται ο ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το Gentikoule αναλύψει τα έξι παιχνίδια που ο ΟΦΗ προηγήθηκε στο φετινό πρωτάθλημα και δεν κατάφερε να τα κερδίζει βρίσκοντας ομοιότητες και διαφορές.

Το σκηνικό στην Τρίπολη επαναλήφθηκε για έκτη φορά μέσα στην φετινή σεζόν. Θα μπορούσε να αποτελέσει ένα μεμονωμένο (και άτυχο) παράδειγμα εάν εμφανιζόταν μια στο τόσο. Όμως όταν μιλάμε για έκτη φορά σε δεκατέσσερα παιχνίδια, σίγουρα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί “τυχαίο”.

Ο ΟΦΗ για έκτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα προηγήθηκε στο παιχνίδι αλλά δεν κατάφερε να φύγει νικητής. Μάλιστα, δεν φτάνει μόνο ότι ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να κερδίσει κανένα εξ’ αυτών των αγώνων αλλά στα τέσσερα από εκείνα, δέχτηκε γκολ στα τελευταία 15 λεπτά.

Η αναίτια οπισθοχώρηση
Το φαινόμενο της οπισθοχώρησης έχει παρατηρηθεί σε πολλά παιχνίδια. Έχει φανεί σε πολλά παιχνίδια όπου η ομάδα οπισθοχώρησε αναίτια δίνοντας στον αντίπαλο της αρκετό χώρο με αποτέλεσμα εκείνος να κερδίσει μέτρα και να βρει τις προϋποθέσεις για να σκοράρει.

Λάθος νοοτροπία
Μετά την ισοπαλία με τον ΠΑΣ Γιάννενα, ο Γιάννης Ποτουρίδης έκανε αιχμηρές δηλώσεις που συζητήθηκαν εκτενώς. Το ίδιο είχε κάνει και ο Παπάζογλου, μια εβδομάδα νωρίτερα – μετά την ήττα σοκ από τον Άρη. Και ασφαλώς είναι κάτι που μπαίνει στην εξίσωση. Γιατί χρειάζονται οι προσωπικότητες που θα βγουν μπροστά ώστε να συσπειρώσουν την ομάδα ακόμα περισσότερο προκειμένου εκείνη να βγάλει χαρακτήρα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Η κατάρρευση στο δεύτερο ημίχρονο
Ένα στοιχείο που συνδέει όλα τα παιχνίδια είναι η διαφορετική εικόνα που παρουσιάζει από ημίχρονο σε ημίχρονο. Σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια, ο ΟΦΗ κατέρρευσε ολοκληρωτικά στο δεύτερο 45λεπτο.

Τα έξι ματς που ο ΟΦΗ προηγήθηκε και δεν κέρδισε

Πανιώνιος-ΟΦΗ 2-2
ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 1-3
Λαμία-ΟΦΗ 1-1
ΟΦΗ-Άρης 1-2
ΠΑΣ-ΟΦΗ 1-1
Αστέρας Τρίπολης-ΟΦΗ 2-1

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook