Pics | Αποκάλυψη: Αυτός είναι ο χώρος για τον μεγάλο ΟΦΗ!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Μετά την ιστορική απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Ηρακλείου, το Gentikoule αποκαλύπτει την έκταση για την οποία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και η οποία θα αλλάξει το ρου της ιστορίας του ΟΦΗ.

Σε αντίθεση με το χθεσινό μας ρεπορτάζ, αποδεικνύεται μετά και την σημερινή έρευνα που κάναμε πως ο χώρος είναι πολύ μεγαλύτερος από εκείνον για τον οποίο κάναμε λόγο σε χθεσινό μας ρεπορτάζ.

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά για να μην υπάρχει κανένα απολύτως μπέρδεμα. Αρχικά, χθες το μεσημέρι το cretalive αποκάλυψε την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Ηρακλείου όπου σύμφωνα με την οποία αποφασίστηκε ομόφωνα την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας του Δήμου Ηρακλείου στην περιοχή του Σκαφιδαρά. Στην συνέχεια το Gentikoule αποκάλυψε τα πλάνα του Μιχάλη Μπούση για το αύριο του ΟΦΗ με την κατασκευή νέου γηπέδου που βέβαια από μόνη της αυτή η ενέργεια μιλάει για την επόμενη μέρα του συλλόγου.

Η υπάρχουσα περιουσία του Δήμου Ηρακλείου αποτελεί μέρος της δωρεάς από το Πανάνειο Νοσοκομείο και η υπό αξιοποίηση δημοτική περιουσία ξεκαθαρίστηκε και είναι εκ των δύο από τα τρία ακίνητα του δήμου, στη συγκεκριμένη περιοχή,συνολικής έκτασης 160 στρεμμάτων ( 90 από το ένα οικόπεδο κι άλλα 70 στέμματα από το δεύτερο) και η οποία είναι προς αξιοποίηση.

Ποια είναι όμως τα δύο ακίνητα που ανήκουν στον Δήμο Ηρακλείου 

Όπως θα δείτε στην φωτογραφία που δημοσιεύει το Gentikoule, τα δύο ακίνητα συνολικής έκτασης 160 στρεμμάτων δεν αφορούν μόνο τον χώρο που βρίσκεται δεξιά του ΒΑΚ αλλά και αριστερά. Η μια έκταση αφορά εκείνη που χωρίζει το κέντρο διασκέδασης (Κουρήτες) με το “Βαρδινογιάννειο” και η άλλη αφορά τον χώρο που είναι εκ των δεξιών του αθλητικού κέντρου του ΟΦΗ. Όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω φωτογραφία, η έκταση μιλάει από μόνη της για ένα έργο ζωής για τον ΟΦΗ και τον κόσμο του.

Το κομμάτι που βλέπετε και είναι περικυκλωμένο, αφορά τα δύο ακίνητα που ανήκουν στον Δήμο Ηρακλείου συνολικής έκτασης 160 στρεμμάτων. Από την φωτογραφία και μόνο μπορείτε να αντιληφθείτε το μέγεθος της επένδυσης που θέλει ο Μιχάλης Μπούσης να κάνει και πόσο σημαντικό είναι να γίνει πράξη.

Τα επόμενα βήματα

Τι πρόκειται να γίνει από εδώ και πέρα; Ασφαλώς και η χθεσινή, ιστορική, απόφαση δεν σημαίνει ότι… αύριο θα μπουν μπουλντόζες, ούτε και τον επόμενο μήνα. Τα οικόπεδα που ανήκουν στον δήμο, το ένα είναι το λεγόμενο και “χωματερή” όπου τώρα βρίσκεται η παρατημένη παιδική χαρά και παλιότερα χρησιμοποιούνταν ως χωματερή. Το δεύτερο είναι τα λιόφυτα που χωρίζουν τους “Κουρήτες” με το “Βαρδινογιάννειο”.

Την Παρασκευή, λοιπόν, το Δημοτικό Συμβούλιο θα περάσει την απόφαση για την οικονομοτεχνική μελέτη προκειμένου το έργο να μπει σε μια ευθεία. Στην συνέχεια θα προκηρυχθεί διαγωνισμός όπου θεωρείται δεδομένο ότι ο ΟΦΗ πρόκειται να συμμετάσχει και ουσιαστικά στο τελικό στάδιο θα γίνει μια μακροχρόνια μίσθωση.

“Επίμονο το ενδιαφέρον του ΟΦΗ”

Αυτό που σχολιάζουν στον Δήμο Ηρακλείου είναι το “επίμονο” (όπως χαρακτηρίζεται συγκεκριμένα) ενδιαφέρον του ΟΦΗ από το προηγούμενο καλοκαίρι. Αυτό δείχνει και τις προθέσεις που υπάρχουν από τη νέα ιδιοκτησία του ΟΦΗ προκειμένου να στεγαστεί ολόκληρος ο σύλλογος σε μια κίνηση που πρόκειται να αλλάξει τον ρου της ιστορίας του.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook