Γκέραρντ: «Ο ΟΦΗ μπορεί να κάνει κάτι καλό φέτος»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο «αρχιτέκτονας» του μεγάλου ΟΦΗ Ευγένιος Γκέραρντ μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την πρόκριση επί της Ατλέτικο Μαδρίτης αλλά και για τον τωρινό ΟΦΗ εκφράζοντας την πεποίθηση του για την πορεία της ομάδας.

Με αφορμή την συμπλήρωση 18 ετών από την ιστορική πρόκριση του ΟΦΗ επί της Ατλέτικο Μαδρίτης, ο «Ολλανδός» μιλώντας στον Athletic Radio 104,2  τόνισε ότι «ήμασταν μεγάλη ομάδα τότε. Εσείς μου το θυμίσατε ότι ήταν αυτή η επέτειος. Ακόμα και σήμερα βλέπω αυτά τα βίντεο. Πρόσφατα είδα το παιχνίδι με την Ατλέτικο μάλιστα και μου έκανε εντύπωση το  πρώτο γκόλ που βάλαμε. Αυτό με το Μαχλά. Μια γρήγορη αντεπίθεση με τον Λούπου,  στον Μαρινάκη , σέντρα στον Μαχλά στο πρώτο δοκάρι και γκόλ. Ένα γκόλ από το βιβλίο μπορούμε να πούμε».

Για τον ΟΦΗ εκείνης της εποχής, ο Ευγένιος Γκέραρντ τόνισε ότι «ο ΟΦΗ εκείνης της εποχής ήταν μεγάλη ομάδα. Ο Λούπου, ο Μαχλάς, ο Μαρινάκης, παίκτες με πολύ ποιότητα. Η Ατλέτικο ήταν μεγαθήριο τότε.  Ηταν έκπληξη για μας αυτή η πρόκριση. Χάσαμε το πρώτο παιχνίδι με 1-0 στην Ισπανία. Μίλησα με Μαχλά πρίν το δεύτερο παιχνίδι και του είπα ότι πρέπει να τα δώσει όλα για την ομάδα. Και το έκανε. Εκανε ένα μεγάλο μάτς στο δεύτερο παιχνίδι. Ηταν μεγάλη επιτυχία για μας. Περάσαμε μια πολύ μεγάλη ομάδα της εποχής. Ηταν μεγάλη επιτυχία για τον ΟΦΗ και το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει».

Για το αν σήμερα οι Ελληνικές ομάδες μπορούν να έχουν τέτοιες Ευρωπαικές επιτυχίες, τόνισε ότι «σήμερα είναι μεγάλη διαφορά. Εχουν περάσει 18 χρόνια. Άλλη εποχή τότε, άλλη τώρα. Ακόμα και σήμερα πιστεύω ότι οι Ελληνικές ομάδες μπορούν να κάνουν εκπλήξεις στην Ευρώπη».

Για τον σημερινό ΟΦΗ, τόνισε ότι «έχω εικόνα από τον ΟΦΗ. Είδα το παιχνίδι με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. Ο ΟΦΗ έχει καλή ομάδα, με ηρεμία. Έχει ποιότητα. Έχει κάνει καλή δουλειά ο Νίκος Μαχλάς με τις μεταγραφές που έκανε. Με τον Μαχλά μιλάμε καμία φορά. Μου αρέσει πολύ ο Μάντζιος. Δεν είναι μόνο θέμα που βάζει  γκολ, μεγαλύτερη υπόθεση είναι που κρατάει την μπάλα. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για μια ομάδα που θέλει να παίξει ποδόσφαιρο».

Για το τι μπορεί να πετύχει φέτος ο ΟΦΗ ο Γκέραρντ, τόνισε πως «πιστεύω ότι ο ΟΦΗ μπορεί να κάνει κάτι καλό. Χρειάζεται διάρκεια και πίστη. Εχει καλή ομάδα ο ΟΦΗ».

Για το τι πρέπει να κρατήσει ο ΟΦΗ από τις επιτυχίες του παρελθόντος, ο Γκέραρντ, δήλωσε πως «κοιτάμε μπροστά. Στο ποδόσφαιρο υπάρχει παρόν και μέλλον. Δεν θα κοιτάμε πίσω. Δεν είναι σωστό. Πάμε μπροστά να βλέπουμε το ποδόσφαιρο. Εξελίσσεται συνεχώς».

Για τον εαυτό του, είπε ότι  «Όλα καλά. Είμαι στην Ελιά. Πηγαίνω στο γήπεδο, δεν έχω δουλειά περνάω δύσκολες μέρες αλλά τι να κάνουμε. Πέρασαν τα χρόνια».

πηγή: athleticradio.gr