Αναστόπουλος: «Την βρίσκουμε στον ΟΦΗ και για αυτό αφήνουμε έξω τα προβλήματα»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, ο Νίκος Αναστόπουλος μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για όλα τα θέματα που αφορούν τον ΟΦΗ. Διαβάστε τι είπε για τον Πανιώνιο, τα προβλήματα της ομάδας αλλά και την ατμόσφαιρα που επικρατεί στα αποδυτήρια.

Για 45 λεπτά, ο τεχνικός του ΟΦΗ μίλησε στον Athletic Radio 104,2 όπου αναφερόμενος αρχικά στο ερχόμενο παιχνίδι κόντρα στον Πανιώνιο είπε πως: «Θα πρέπει να δείξουμε τα ίδια στοιχεία που παρουσιάσαμε στα προηγούμενα παιχνίδια. Πάνω από όλα, χρειάζεται να δείξουν οι παίκτες μεγάλη διάθεση και πιστεύω ότι είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι από τα προηγούμενα».

Παράλληλα, έπλεξε το εγκώμιο των ποδοσφαιριστών του λέγοντας ότι «όλα τα παιδιά δίνουν την ψυχή τους. Είτε αυτοί που ξεκινούν στην βασική 11αδα, είτε μπαίνουν ως αλλαγή. Υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα όμως τα παιδιά δείχνουν ανοχή και υπομονή. Το γνωρίζουν οι παίκτες και αναγνωρίζουν τις δυσκολίες. Η διοίκηση της ομάδας κάνει ότι μπορεί μέσα από προσωπικές θυσίες και μπορεί να τους ανταμείψει για αυτήν την μεγάλη προσπάθεια που κάνουν τα παιδιά. Όμως, όλοι όσοι είμαστε στον ΟΦΗ μας αρέσει αυτή η κατάσταση γιατί βρισκόμαστε σε μια μεγάλη ομάδα, με τεράστιο κόσμο, με υψηλούς στόχους. Μπορούμε και θέλουμε να αφήνουμε έξω τα προβλήματα. Μεταξύ μας υπάρχει μια καλή διάθεση και χημεία και αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο».

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Αναστόπουλος στον Athletic Radio 104,2

Για τον Πανιώνιο: «Ο Πανιώνιος είναι μια καλή ομάδα μέσα στην έδρα του, έχει ανάγκη τους βαθμούς και είναι ένα παιχνίδι που θέλει να το κερδίσει ώστε να ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Ο Πανιώνιος δεν έχει τις μονάδες που μπορείς να τις βγάλεις εκτός παιχνιδιού όμως διαθέτει μια ομάδα συνόλου. Μια μαχητική ομάδα και η οποία διαθέτει μια συνοχή. Εμείς δεν κοιτάζουμε τι θα κάνει ο Πανιώνιος αλλά πως θα παραταχθούμε εμείς. Χρειάζεται συγκέντρωση από το πρώτο λεπτό αλλά όχι χαλάρωση».

Για τα πλάνα του εν όψει του σαββατιάτικου αγώνα: «Είναι νωρίς για να πούμε τι θα γίνει ακόμα για τον αγώνα με τον Πανιώνιο. Πάντα σε μια ομάδα πρέπει να υπάρχει ένας κορμός. Αυτός ο κορμός θα πλαισιώνεται ανάλογα με τον αντίπαλο που θα παίζουμε. Έχουμε τρεις ημέρες ακόμα και δεν έχω σκεφτεί ακόμα αν θα γίνουν αλλαγές. Δόξα το Θεό έχουμε μια 20αδα ποδοσφαιριστών που μπορούν να προσφέρουν όλοι και μπορούν να αποδώσουν το ίδιο».

Για την δική του επιστροφή στη Νέα Σμύρνη: «Οι αναμνήσεις είναι ωραίο πράγμα όμως δεν μπορούμε να μένουμε εκεί. Οι παραδόσεις δεν μετρούν όταν παίζεις μπάλα. Εμάς μας απασχολεί να παίξουμε μπάλα και να πάρουμε τη νίκη».

Για την μέχρι τώρα πορεία του ΟΦΗ: «Εμείς που γνωρίζουμε την αξία των παικτών, μέσα μας το πιστεύαμε. Όμως, αυτό δεν λέει τίποτα. Το έχω πει αρκετές φορές ότι πρέπει να βάλουμε τις βάσεις ώστε να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα αντιπροσωπεύει όλο τον φίλαθλο κόσμο του ΟΦΗ. Βάσει της εικόνας που έχουμε παρουσιάσει, θα έπρεπε να έχουμε περισσότερους βαθμούς. Όμως, στο ποδόσφαιρο δεν μετράει το έπρεπε. Θέλουμε να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο γιατί έχουμε περιθώρια βελτίωσης και σαν πρόσωπα και σαν ομάδα».

Για τους στόχους του ΟΦΗ: «Το ποδόσφαιρο είναι το μόνο άθλημα που δεν μπορείς να παίξεις με ποσοστά. Εμείς από το παιχνίδι με τον Εργοτέλη και μετά παρουσιάζουμε συνεχής βελτίωση. Θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα γρήγορη που θα πρεσάρει και η οποία θα βγαίνει γρήγορα στην επίθεση. Αν βάλεις πολλούς στόχους, τότε θα μπερδέψεις το μυαλό σου. Εμείς πηγαίνουμε βήμα – βήμα. Έχουμε να δώσουμε και άλλα. Αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι με την Ξάνθη που όσες φορές παίξουμε ξανά δεν πρόκειται να χάσουμε. Θέλουμε να προχωράμε βήμα – βήμα ώστε να δει ο κόσμος τον ΟΦΗ που έχει γνωρίσει».

Για το αν η ομάδα μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω: «Δείξαμε μέρος των δυνατοτήτων μας, δίχως αυτό να σημαίνει ότι αυτές είναι οι πραγματικές μας δυνατότητες. Έχουμε να πούμε πολλά περισσότερα. Είδατε καμία δήλωση μου να αναφέρει την λέξη παραμονή; Γνωρίζετε πολύ καλά ότι στον ΟΦΗ δεν ταιριάζει η λέξη παραμονή. Ο προσωπικός μου στόχος είναι να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε και όσο πιο γρήγορα μπορούμε. Η λέξη παραμονή δεν μας «κολλάει» ακουστικά και δεν ταιριάζει στην φιλοσοφία μας».

Για το ρόστερ του ΟΦΗ: «Είναι καλοί παίκτες όλοι όσοι βρίσκονται στον ΟΦΗ. Αυτό που τους λέω στις προπονήσεις είναι ότι «μακάρι να έπαιζαν 18 να έβαζα και τους 18. Όποιος δεν ξεκινήσει βασικός, δεν σημαίνει ότι δεν υπολογίζεται». Τους υπολογίζω όλους και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι έχουν χρησιμοποιηθεί 21 ποδοσφαιριστές. Το γνωρίζουν ότι δεν κάνω τίποτα σκόπιμα. Γιατί αν το έκανα σκόπιμα, τότε δεν θα υπήρχε πειθαρχία. Και η πειθαρχία δεν επιβάλλεται αλλά κερδίζεται. Μου αρέσει να κουράζω περισσότερο το μυαλό μου για το ποιον θα βάλω παρά το να σκέφτομαι υποθετικά».

Για τις κλήσεις από την εθνική ομάδα: «Εκτιμώ και σέβομαι τον κύριο Σάντος που δεν έχει δείξει ότι είναι σαν τον προκάτοχο του που είχε ένα κλειστό κλαμπ. Έχει δείξει ότι όποιοι προσπαθούν και παίζουν καλά τους καλεί στην εθνική ομάδα. Και για αυτόν τον λόγο είπα και λέω ξανά ότι χρειάζεται να ρίξει μια ματιά στους παίκτες του ΟΦΗ».