Μανταδάκης: «Έχουμε βεβαίωση για την κατάθεση των χρημάτων στον Σουλεάπ»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο εκ των δικηγόρων της ΠΑΕ ΟΦΗ Ντίνος Μανταδάκης μίλησε στον Αthletic Radio 104,2 για τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί η ομάδα στην υπόθεση Σουλεάπ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ντίνος Μανταδάκης στον Athletic Radio 104,2

Για το αν μπορεί να ανατραπεί η απόφαση της FIFA: «Η FIFA περιμένει το έγγραφο του παίκτη ότι έχει τακτοποιηθεί. Στην τελευταία δόση υπήρχε μια καθυστέρηση. Του βάλαμε και 10 χιλιάδες ευρώ έναντι. Ενημέρωσε την FIFA και αυτή με ένα έγγραφο της μας ενημέρωσε ότι πρέπει να τακτοποιηθεί ο παίκτης, για να μην μας επιβάλουν κυρώσεις. Φτάσαμε σε ένα σημείο η FIFA να μας λέει ότι δεν έχουμε πληρώσει τον παίκτη και μας επιβάλει ποινή αφαίρεσης βαθμών. Το έγγραφο αυτό εστάλη στις 18 του Οκτωβρίου  μήνα σε εμάς. Εμείς όμως στις 17 του μήνα, είχαμε καταθέσει τα χρήματα στον λογαριασμό του ποδοσφαιριστή. Εχουμε βεβαίωση για αυτό, με την κατάθεση του ποσού 68 χιλ. ευρώ που ήταν το τελευταίο υπόλοιπο προς τον παίκτη. Εμείς ενημερώσαμε την FIFA, ότι καταθέσαμε τα χρήματα. Μάλιστα ο παίκτης τα εισέπραξε. Αλλά ποτέ δεν ενημέρωσε την FIFA ότι πληρώθηκε. Αντίθετα άνθρωποι της ΠΑΕ ΟΦΗ που μίλησαν μαζί του, τους είπε ότι θέλει άλλες 30 χιλιάδες ευρώ, για να υπογράψει. Η FIFA δεν απάντησε ποτέ στο δικό μας έγγραφο, αντίθετα έστειλε την τελευταία επιστολή ότι ζητάει την εκτέλεση της απόφασης που έχει λάβει για την αφαίρεση βαθμών. Ζητήσαμε την εξόφληση από τον παίκτη, αλλά με αυτόν έχουμε δεινοπαθήσει. Δεν την έστειλε, για αυτό και κινήθηκε η  FIFA».

Για τις νομικές ενέργειες του ΟΦΗ: «Κινούμαστε σε δυο κατευθύνσεις. Θέλουμε η FIFA να καλέσει τον παίκτη να τον ρωτήσει αν έχει εξοφληθεί. Γιατί αυτήν την στιγμή δεν υφίσταται η οφειλή  προς αυτόν. Η δεύτερη κατεύθυνση είναι να στραφούμε στο CAS αν δεν βρούμε ανταπόκριση από την FIFA. Tις επόμενες μέρες θα είμαστε σε θέση να ξέρουμε. Περιμένουμε ενημέρωση από ένα δικηγόρο που έχουμε βάλει και γνωρίζει θέματα FIFA».

Για την αναστολή της απόφασης αφαίρεσης βαθμών από την ΕΠΟ και την Σούπερ Λίγκ: «Ισως και η νομική ενέργεια που θα κάνουμε στην FIFA η Σούπερ Λίγκ να πάρει απόφαση αναστολής απόφασης. Αυτό θα το δούμε τις επόμενες μέρες. Αν ο Σουλεάπ είχε στείλει το χαρτί ακόμα και μετά την απόφαση της FIFA δεν θα είχαμε προβλήματα. Δεν θελήσαμε να μπούμε στα παιχνίδια του και τον εκβιασμό του, να του δώσαμε χρήματα από τη στιγμή που έχει πληρωθεί. Να πληρώσουμε και άλλα χρήματα».

Για το ρόλο της ΕΠΟ στην υπόθεση: «Η ΕΠΟ έχει πεί ότι θα βοηθήσει τον ΟΦΗ. Μέσω της ΕΠΟ στείλαμε όλα τα έγγραφα στην FIFA. Mάλιστα μέσα από την ΕΠΟ στείλαμε στην FIFA  και τα έγγραφα κατάθεσης των χρημάτων στον ποδοσφαιριστή».