Αναστόπουλος: «Την βρίσκω στον ΟΦΗ»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σε μια απολαυστική συνέντευξη, διαφορετική από τις άλλες, ο Νίκος Αναστόπουλος μίλησε για την μέχρι τώρα παρουσία του στον ΟΦΗ και την Κρήτη.

Ο τεχνικός του ΟΦΗ παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «MVP» όπου ο τεχνικός του ΟΦΗ μιλάει για  την «χημεία» του με τον κόσμο και το Ηράκλειο, για την «αποστολή αυτοκτονίας»  και την άνοδο, για τα οικονομικά προβλήματα, την προπονητική του διαδρομή, τα χωράφια της Β’ Εθνικής και άλλα πολλά που θα συζητηθούν…

Σε μια αυθεντική ποδοσφαιρική συζήτηση ο Αναστόπουλος αναφέρεται για πρώτη φορά σε τέτοιο βαθμό στο «οικονομικό πρόβλημα» του ΟΦΗ, το οποίο μέσα από την υπόθεση της αδειοδότησης-απειλεί και την αγωνιστική προσπάθεια, η οποία  μετά και τις μεταγραφές του Ιανουαρίου, είναι εξαιρετική. Ο προπονητής του ΟΦΗ αντιμετωπίσει με ψυχραιμία  τις εξελίξεις.

Μιλάει «εκ πείρας» όπως λέει, καθώς ανάλογες καταστάσεις και οικονομικά προβλήματα, είχε βιώσει και στο παρελθόν στον Άρη και στα Γιάννενα, καταφέρνοντας –τελικά-τον στόχο. Κάτι που πιστεύει ότι θα  πετύχει  και στον ΟΦΗ. «Θα βρούμε τα λεφτά και η ομάδα θα πετύχει και την άνοδο!» λέει με βεβαιότητα ο Αναστόπουλος, σε ένα ρεσιτάλ «θετικής διάθεσης» και καλεί  τους παίκτες του αλλά και όλους όσους είναι κοντά στον ΟΦΗ «να πολεμήσουμε όλοι μαζί  το πρόβλημα και να τα καταφέρουμε». Μιλάει με πάθος για την δουλειά του στον ΟΦΗ, την «χημεία» του με τον κόσμο και την πόλη του Ηρακλείου, ενώ με την φράση «την βρίσκω εδώ!» στέλνει και το μήνυμα του για την προοπτική αυτής της συνεργασία του με τον ΟΦΗ, την οποία χαρακτηρίζει «αποστολή αυτοκτονίας» λόγω των πολλών προβλημάτων που έχουν συσσωρευτεί στην κρητική ομάδα, αλλά από την άλλη παραδέχεται ότι «ένας προπονητής φαίνεται στα δύσκολα και όχι όταν όλα πηγαίνουν πρίμα στην ομάδα που δουλεύει».

Με την φράση «φοβάμαι μόνο το Θεό» δείχνει βέβαιος για την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας του στο κρίσιμο αγωνιστικά σημείο  της σεζόν. Χαρακτηρίζει τον εαυτό του  ασυμβίβαστο, μιλάει με υπερηφάνεια για το ότι «κάποτε είπα όχι στον Κόκκαλη να αναλάβω τον Ολυμπιακό», δεν τον ενοχλεί που τον θεωρούν  προπονητή – μανούλα για ομάδες Β’ Εθνικής, παρότι έχει να επιδείξει επιτυχίες και σε ομάδες της μεγάλης κατηγορίας, δεν είναι «προπονητής των δημοσίων σχέσεων», ούτε «ουρανοκατέβατος» όπως λέει, έχει συγκεκριμένο σχέδιο και πλάνο ως προπονητής καθώς «καμία ομάδα δεν μπορεί να παίξει με δέκα Δομάζους ή δέκα Νοβοσέλατς», ενώ δηλώνει κατηγορηματικά ότι θα τραβήξει μέχρι τέλους την δικαστική του διαμάχη με την Καλλιθέα γιατί «με ενοχλεί ο τρόπος που ζητάνε τα λεφτά κάποιοι που με βρήκαν στο ποδόσφαιρο, δεν τους βρήκα εγώ».

Ακόμη θυμάται τα μπαράζ με τον ΟΦΗ το 2001, όταν ήταν προπονητής στα Γιάννενα και θεωρεί λογικό αυτό που του λένε σήμερα οι φίλαθλοι  του ΟΦΗ ότι «τότε σε βρίζαμε», κάτι που συμβαίνει σήμερα με τους οπαδούς του ΠΑΣ Γιάννενα, στους οποίους απαντάει ότι «όπως έδωσα και την ψυχή μου στον ΠΑΣ το ίδιο θα κάνω στον ΟΦΗ. Θα πουλήσω την ψυχή μου και στο διάβολο για να ανέβει ο ΟΦΗ στην Α’ Εθνική!».