«Το 1976 πήγαινες από τις 10:00 για να βρεις θέση στο Γεντί Κουλέ!»

Eπιμέλεια:Παύλος Σιδερίδης

Την Κυριακή  πριν το παιχνίδι με τον Αρη ο σύλλογος παλαιμάχων θα  τιμήσει την ομάδα του 1976, που ανέβασε για δεύτερη φορά τον ΟΦΗ στην Α’ Εθνική (η πρώτη ήταν το 1968).

Για την πρωτοβουλία αυτή της νέας διοίκησης των Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του ΟΦΗ, αλλά και για τον ετήσιο χορό του συνδέσμου στις 25 του μήνα, στον οποίο θα τιμηθεί η ομάδα που κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος, το 1987, μίλησε στον Athleticradio 104,2 o Mανόλης Πανακάκης.

Aναλυτικά όσα είπε στον Athletic Radio 104,2

Για την πρωτοβουλία του συνδέσμου των Παλαιμάχων να τιμήσουν την ομάδα του 1976:

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε τους ανθρώπους που έχουν προσφέρει στην ομάδα μας.Στην ομάδα του 76 ήμουν παρών. Τερματοφύλακες μαζί με τον Φανούρη τον Πατηνιώτη. Θα έρθουν αρκετοί, τους έχουμε ενημερώσει και πιστεύω ότι θα ανταποκριθούν.Παίκτες όπως ο Γραβιάς, ο Μπέης, ο Μηνάς ο Τσαγκαράκης, ο πατέρας του Μαχλά που είχε ένα σοβαρό τραυματισμό με το Κορωπί, ο Αριστείδης Βασιλείου, ο Δημήτρης ο Παπαδόπουλος και άλλοι πολλοί που βοήθησαν τότε τον ΟΦΗ να έχει την μεγάλη επιτυχία».

Για το χαρακτηριστικό του ΟΦΗ, εκείνης της εποχής:

«Ηταν πραγματικά τότε το Γεντί Κουλέ, η έδρα που έτρεμαν όλοι. Φόβος και τρόμος. Πήγαινες από τις 10 το πρωί για να βρείς θέση. Μας κυνηγούσαν όλοι την εβδομάδα, για να βρείς εισιτήριο. Δεν έπεφτε ούτε καρφίτσα. Η χρονιά η φετινή μου θυμίζει εκείνα τα χρόνια. Ενας τρομερός παλμός. Για αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για την ομάδα, για να μην χάσουμε το μεγάλο όπλο της έδρας».

Για την πρωτοβουλία να τιμηθεί και  η ομάδα του  1987 που κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος:

«Θα τιμήσουμε την ομάδα του 1987 τους παίκτες, αλλά και τους παράγοντες της ομάδας. Εχουμε βρεί όλα τα παιδιά. Εκτός του Ισις, που είναι στην λατινική Αμερική. Πιστεύω ότι στην εκδήλωση θα είναι όλοι παρόντες. Aυτό θα γίνει στον ετήσιο χορό του συνδέσμου στις 25 του μήνα»

Για το νέο συμβούλιο του συνδέσμου Παλαιμάχων ΟΦΗ:

«Χρειαζόταν η ανανέωση στον σύνδεσμο μας, μετά την τεράστια προσφορά που είχε και ο απερχόμενος πρόεδρος και το διοικητικό του συμβούλιο ο Βαγγέλης Πετράκης.Ο Μανόλης Πατεμτζής θα βοηθήσει πολύ τον σύνδεσμο. Εχει ξεκινήσει με όρεξη. Είμαστε ένα νέο συμβούλιο και θα προσπαθήσουμε να είμαστε κοντά  στην ομάδα».

Για την σημερινή κατάσταση της ομάδας:

«Το αρνητικό είναι το οικονομικό. Αγωνιστικά η ομάδα είναι πολύ καλή. Και θα  δώσει και περισσότερα. Πρέπει να βρεθούν λύσεις για το οικονομικό κομμάτι».