Αναστόπουλος: «Οι παίκτες είναι άνθρωποι και όχι μηχανές»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Νίκος Αναστόπουλος ύψωσε «ασπίδα προστασίας» πάνω από τους παίκτες του για ακόμα ένα παιχνίδι ενώ για το θέμα του Σουμπίνιο είπε ότι ο Ολυμπιακός ειδοποίησε πως θέλει να πάρει τον παίκτη.

Αρχικά, ο 53χρονος τεχνικός στάθηκε στο χαμένο πέναλτι του Κάλαϊτζιτς αλλά και το χρονικό σημείο που δέχτηκε το γκολ ο ΟΦΗ λέγοντας ότι «χάσαμε ένα παιχνίδι, χωρίς να κάνει φάση ο Λεβαδειακός. Καθοριστικό σημείο του παιχνιδιού ήταν το χαμένο πέναλτι αλλά και το χρονικό σημείο που δεχτήκαμε το γκολ. Κατανοώ και καταλαβαίνω την πίκρα μας γιατί υπολογίζαμε ότι αυτό το παιχνίδι μπορούσαμε να το κερδίσουμε. Βάσει της απόδοσης μας στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αξίζαμε να το κερδίσουμε. Δεν χρειάζεται να σκύβουμε το κεφάλι και συνεχίζουμε την προσπάθεια. Κοιτάζουμε πάντα μπροστά. Από εκεί και πέρα δεν θέλω να αναφερθώ στην διαιτησία, όχι ότι καθόρισε το αποτέλεσμα όμως κάποιες κάρτες που δόθηκαν σε διάφορα μαρκάρισματα όπως σε Σίσιτς, Γεωργίου, Κάλαϊτζιτς«.

Στην συνέχεια, ο Νίκος Αναστόπουλος υπερασπίστηκε τους ποδοσφαιριστές τονίζοντας: «Δεν είναι θέμα κάμψης. Πρέπει να σκεφτείτε ότι αυτά τα παιδιά δεν έχουν κάνει ούτε Χριστούγεννα, ούτε θα κάνουν Πρωτοχρονιά. Είναι άνθρωποι και όχι μηχανές. Αν πάρετε υπ’ όψιν σας όλα τα παιχνίδια και τα αξιολογήσετε θα δείτε ότι στα περισσότερα η απόδοση μας ήταν από καλή έως καλή. Υπήρξαν παιχνίδια όπως και αυτό με την Κέρκυρα όπου δεν ήμασταν καλοί. Ήμουν ο πρώτος που το είπα».

Όπως ήταν φυσιολογικό, μεγάλο μέρος της συνέντευξης τύπου απασχόλησε και η υπόθεση του Σουμπίνιο όπου είπε: «Ο Ολυμπιακός μας ειδοποίησε ότι θέλει να πάρει πίσω τον Σουμπίνιο. Όμως, εμείς αυτήν την στιγμή αν μπορούμε να πάρουμε το οτιδήποτε από τον κάθε Σουμπίνιο, θα το πάρουμε. Ειδοποιηθήκαμε μέσω του μάνατζερ του ότι ο Ολυμπιακός ζήτησε να επιστρέψει και αφού είναι δανεικός φεύγει». Σχετικά με την χρησιμοποίηση του, ο τεχνικός του ΟΦΗ στάθηκε στις απουσίες που αντιμετώπιζε η ομάδα… «Γνωρίζετε ότι είμαι ένας άνθρωπος που δεν επικαλούμαι ποτέ δικαιολογίες. Αν καθίσουμε να τα αραδιάζουμε, θα δείτε το μέγεθος τους. Μάντζιος, Μποντόρ, Παπουλής. Αν ήμασταν πλήρεις θα μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετική κουβέντα. Όμως το δικό μου σκεπτικό είναι ότι πρέπει να παίρνουμε όσα περισσότερα γίνεται από τον κάθε ποδοσφαιριστή».

Σχετικά με την επίτευξη των στόχων του ΟΦΗ δήλωσε «μια ομάδα που έχει στόχους σε βάθος, πρέπει να προετοιμάζεται. Δεν είμαστε έτοιμοι για Ευρώπη. Και ποτέ δεν είπαμε αυτήν την λέξη από την αρχή της χρονιάς».