Mπούρμπος: «Ο ΟΦΗ είναι πια για μένα ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου»

Eπιμέλεια:Παύλος Σιδερίδης

Το Σάββατο στο ΟΑΚΑ θα τεθεί αντιμέτωπος με μια ομάδα την φανέλα  της οποίας αγάπησε και τίμησε. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει όμως και τώρα που αγωνίζεται στον ΟΦΗ. Ο Χρήστος Μπούρμπος μίλησε στον Athletic Radio 104,2 ,  σε μια συνέντευξη κατάθεση ψυχής. Μίλησε για αυτά που έχει ζήσει με τον ΟΦΗ, τα μεγάλα παιχνίδια που έρχονται με ΑΕΚ και Ολυμπιακό, για την θέση που του αρέσει να αγωνίζεται, ενώ συγκίνησε τονίζοντας ότι οι παίκτες του ΟΦΗ θέλουν να κλείσουν τη σεζόν πετυχημένα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και να αφιερώσουν την φετινή πορεία της ομάδας στη μνήμη του φιλάθλου Στέφανου Χρυσόπουλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή…

Aναλυτικά οι αναφορές του Χρήστου Μπούρμπου στον Athletic Radio 104,2:

Για το παιχνίδι ΑΕΚ-ΟΦΗ:

“Mε τον ΠΑΟΚ λέγαμε ότι  είχε προβλήματα και την πατήσαμε. Αυτές οι ομάδες όταν δεν δείξεις σεβασμό θα σε τιμωρήσουν. Το είδαμε καθαρά με τον ΠΑΟΚ. Ωσπου να το καταλάβουμε αυτό τρέχαμε και δεν φτάναμε στο δεύτερο ημίχρονο! Πρέπει να σεβαστούμε την ΑΕΚ και να μην την πατήσουμε όπως με τον ΠΑΟΚ. Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη που κάναμε στο προηγούμενο παιχνίδι. Να μπούμε δυνατά από την αρχή και να είμαστε συγκεντρωμένοι μέχρι το τέλος. Η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ομάδα και θέλει σεβασμό για να πάρουμε ειδικά στο ΟΑΚΑ ένα θετικό αποτέλεσμα”.

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΟΦΗ στο παιχνίδι:

“Εκτός από την επίθεση, την γραμμή του φόρ όπου η ομάδα δεν έχει επιλογές  λόγω του τραυματισμού του Μάντζιου και της απουσίας του Καμπάνταη, στις υπόλοιπες θέσεις η ομάδα έχει επιλογές. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι  στην κορυφή της επίθεσης, όπου δεν έχουμε καθαρόαιμο παίκτη. Θα παίξει ο Σίσιτς και θα προσπαθήσει να δώσει τον καλύτερο του εαυτό, όπως κάνω και εγώ όταν ο προπονητής με καλεί να παίξω και σε άλλες θέσεις. Αν είμαστε λίγο τυχεροί στο επιθετικό κομμάτι πιστεύω θα πάμε καλά”.

Για το που θα κριθεί το παιχνίδι:

“Πολλά θα κριθούν από την δική μας απόδοση. Για να δώσουμε στο παιχνίδι το ρυθμό που θέλουμε. Ελπίζω να είμαστε σε καλή μέρα και να πάρουμε κάτι θετικό από το Ολυμπιακό Στάδιο”.

Για το αν υπάρχουν ομοιότητες με το παιχνίδι του πρώτου γύρου που ο ΟΦΗ κέρδισε την ΑΕΚ με 3-1 στο Γεντί Κουλέ:

“Στο πρώτο παιχνίδι ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος από την ΑΕΚ και κέρδισε δίκαια με 3-1. Εκείνη την περίοδο η ΑΕΚ ψαχνόταν ακόμη. Τώρα νομίζω ότι αγωνιστικά είναι πιο σταθερή. Είναι διαφορετικό παιχνίδι. Η ΑΕΚ θα είναι πιο διαβασμένη αυτή τη φορά. Δεν μας ξέρανε, μπορεί να μας υποτίμησαν και στο πρώτο παιχνίδι. Θα είναι διαφορετικό παιχνίδι. Και αυτοί θα αντιμετωπίσουν με σεβασμό τον ΟΦΗ, γιατί γνωρίζουν πια την δυνατότητα της ομάδας”.

Για την θέση που θέλει να αγωνίζεται και το “πείραμα” με την χρησιμοποίηση του ως αμυντικός μέσος στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ:

Για ένα προπονητή είναι καλό να  έχει ποδοσφαιριστές που μπορούν να παίξουν σε διάφορες θέσεις. Για ένα ποδοσφαιριστή όμως  μπορεί και να μην είναι καλό. Γιατί θέλει να έχει μια ταυτότητα και μια σταθερότητα στην απόδοση του στην θέση που του ταιριάζει περισσότερο. Για μένα η θέση μου είναι αυτή του δεξιού μπάκ. Μπορώ στην θέση αυτή να βγάλω καλύτερα τα αγωνιστικά μου προσόντα. Τώρα όταν ο προπονητής σε καλεί να παίξεις και κάπου αλλού, δεν μπορείς να αρνηθείς. Προσωπικά όταν συμβαίνει αυτό προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Αλλοτε συμβαίνει αυτό, άλλοτε όχι. Γιατί όπως είπα και πρίν μια θέση θέλει το χρόνο της. Στον προπονητή δεν μπορείς να αρνηθείς. Οφείλεις να σεβαστείς την επιλογή του. Και άλλα παιδιά παίζουν και σε άλλες θέσεις και προσπαθούν όλοι για το καλύτερο. Να δώσουν αυτό που μπορούν”.

Για την θέση που θα παίξει στο παιχνίδι με την ΑΕΚ:

“Δεν ξέρω. Είναι απρόβλεπτος ο προπονητής. Οπου και να παίξω πάντως θα προσπαθήσω για το καλύτερο”.

Για το πέρασμα του από την ΑΕΚ και τι αισθάνεται όταν παίζει αντίπαλος:

Όταν περνάς και δένεσαι με τον κόσμο και την φανέλα αυτό υπάρχει μέσα στη ζωή σου. Αυτό συμβαίνει  και με την ΑΕΚ. Δεν ξεχνάω το πέρασμα μου από την ομάδα αυτή και δεν έχω πάψει να ενδιαφέρομαι. Τώρα όμως είμαι στον ΟΦΗ. Πάμε για  ένα θετικό αποτέλεσμα και θέλω να πάρουμε κάτι από αυτό το παιχνίδι”.

Για αυτά που έχει ζήσει στον ΟΦΗ:

“Εχω ζήσει έντονες στιγμές στην ομάδα αυτή. Κλείνω δυο χρόνια στην ομάδα αυτή. Εχω δεθεί με τον κόσμο, με την πόλη και με την ομάδα. Ο ΟΦΗ είναι πιά για μένα ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου. Είναι στην καρδιά μου αυτή η ομάδα. Παίζω για αυτή και θέλω το καλύτερο”.

Για τα μεγάλα παιχνίδια που έρχονται σε πρωτάθλημα και Κύπελλο:

“Ερχονται πράγματι  μεγάλα παιχνίδια. Πρέπει να τα δούμε ένα προς ένα. Η ομάδα έχει καταφέρει τη σωτηρία της. Πρέπει παιχνίδια όπως αυτά με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, να τα χαρούμε. Ετσι θα μπορέσουμε να δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο. Να το ευχαριστηθούμε και εμείς. Αν ο κόσμος δεί την προσπάθεια από μας, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, θα μας χειροκροτήσει, όπως το έκανε και με τον ΠΑΟΚ. Στο Κύπελλο πρέπει να σεβαστούμε τις Σέρρες. Να την αντιμετωπίσουμε όπως με τον Ολυμπιακό, αν θέλουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση”.

Για τον χαμό του φιλάθλου Στέφανου Χρυσόπουλου, που είχε προσωπική γνωριμία με πολλούς παίκτες:

“Τον Στέφανο Χρυσόπουλο τον ήξερα προσωπικά. Πρέπει να δώσουμε συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Αγαπούσε πολύ την ομάδα. Εχει κάνει πολλά για αυτήν. Είναι μια δύσκολη στιγμή. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε στη μνήμη του είναι να φτάσουμε τον ΟΦΗ όσο πιο ψηλά μπορούμε και να του αφιερώσουμε αυτήν την επιτυχία στ τέλος της σεζόν. Τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο Κύπελλο. Για να κάνουμε την ψυχή του να χαρεί”.