Ξημέρης: «Είμαστε αποφασισμένοι να προβούμε σε κάθε κίνηση νόμιμη και νομική»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Έξαλλος ήταν ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΠΑΕ ΟΦΗ, Βασίλης Ξημέρης, με την απόφαση της ΓΓΑ και του Παναγιώτη Μπιτσαξή να αναβάλλει το παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βασίλης Ξημέρης στον Sentra FM

«Είναι ένα πρωτοφανές γεγονός. Μήπως είμαι εκτός Ελλάδας, εκτός Αθηνών; Εκπλήσσομαι, σαν απλός πολίτης της χώρας. Αυτά τα γεγονότα δημιουργούν ανασφάλεια. Με πήρε ο ΓΓΑ, Πάνος Μπιτσαξής πριν από λίγη ώρα και με ενημέρωσε ότι υπάρχουν προβλήματα με την ΠΑΕ ΑΕΚ και τα εισιτήρια του αγώνα και ίσως αναβληθεί το παιχνίδι. Του είπα να μην το διανοηθεί κι εκείνος απάντησε ότι έχει έγγραφο από τη αστυνομία και υπάρχει κίνδυνος επεισοδίων. Αν ο αγώνας  έπρεπε να γίνει κεκλεισμένων θυρών με απόφαση, τι θα γινόταν», τόνισε αρχικά.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Αν αληθεύει αυτό που μου διαβάζετε, ότι η ΑΕΚ δεν ενημέρωσε ότι δεν έχει σφραγίσει εισιτήρια για αυτό το παιχνίδι, τότε είναι απίστευτο. Οι υπηρεσίες κλείνουν το μεσημέρι, τι περίμεναν τότε. Ειχαμε ΔΣ στην Super League σήμερα, όπου ενημερωθήκαμε πως μπήκαν στους λογαριασμούς κάθε ΠΑΕ χρήματα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Εχω τα χαρτιά μπροστά μου και βλέπω ότι η ΑΕΚ εισέπραξε 457.150 ευρώ από τα τηλεοπτικά».

Για την ταλαιπωρία του ΟΦΗ και το πως θα αντιδράσει η ΠΑΕ, σημείωσε: «Η δική μας ομάδα πέταξε κανονικά για την Αθήνα με κακοκαιρία. Μπήκαμε στην ταλαιπωρία και στα έξοδα για να δώσουμε το παιχνίδι, και ώρες πριν τη σέντρα επικαλούνται ότι φοβούνται επεισόδια και αναβάλουν τον αγώνα. Από όσο γνωρίζω η απόφαση πρέπει να υπογραφεί από τον αρμόδιο του υφυπουργού Αθλητισμού, κ. Νικητιάδη. Εχω μιλήσει με τον πρόεδρο της Λίγκας, τον κ. Παπουτσάκη, τον κ. Οικονομάκη, και τους ενημέρωσα. Προσπαθώ να βρω και τον κ. Πιλάβιο. Είμαι μέλος του συνεταιρισμού και ζητώ ισότιμη μεταχείριση. Στο παρά πέντε αναβάλλεται το ματς και ουσιαστικά τιμωρείται ο ΟΦΗ. Δημιουργούνται ερωτηματικά και είμαστε αποφασισμένοι να προβούμε σε κάθε κίνηση νόμιμη και νομική, για να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα της ομάδας. Πήρα τα αρμόδια όργανα του ποδοσφαίρου και τα έθεσε προ των ευθυνών τους. Πλέον δημιουργείται δεδικασμένο και θα επικαλείται αυτή την απόφαση κάθε απόφαση που έχει προβλήματα».

Στο τέλος ο πρόεδρος του ΟΦΗ ανέφερε: «Εμείς θα πάμε στο γήπεδο. Δεν έχει έρθει επίσημα η απόφαση. Ενημέρωσα τη Nova για την αναβολή και θα υπάρξει επικοινωνία με την Super League για να δούμε τι θα γίνει».