Σαν Σήμερα: 6.000 Ομιλήτες βλέπουν το ΟΦΗ – Κορωπί!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σαν σήμερα, στις 9 Μαΐου 1976, 6.000 φίλαθλοι του ΟΦΗ βλέπουν την ομάδα να κερδίζει 3-1 το Κορωπί και να “καλπάζει” προς την άνοδο για την Α’ Εθνική και ενώ δεν είχε μείνει ούτε εισιτήριο απούλητο!

Σαν σήμερα πριν από 41 χρόνια, ο ΟΦΗ είχε υποβιβαστεί στην Β’ Εθνική ξεκινώντας όμως ξανά την προσπάθεια για να επανέλθει στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δημιουργώντας μια νεανική ομάδα, κατάφερε να παίξει πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και να δημιουργήσει ακόμα περισσότερους φιλάθλους “χτίζοντας” τον δικό του μύθο μέσα στις τρεις επόμενες δεκαετίες.

Ο ΟΦΗ ανέβαινε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Β’ Εθνικής στις 9 Μαΐου 1976 όταν κέρδιζε με 3-1 το Κορωπί και ενώ την ίδια ώρα η δεύτερη Ρόδος έχανε στην Αθήνα. Όμως, το εντυπωσιακό στοιχείο της περιόδου 1975 – 1976 δεν ήταν τόσο η αγωνιστική παρουσία της ομάδας όσο η εξωαγωνιστική αφού σε παιχνίδια όπως αυτό με το Κορωπί όπου ο αντίπαλος ήταν στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, στο γήπεδο βρισκόταν σταθερά 5.000 – 6.000 φίλαθλοι του ΟΦΗ.

Όπως συνέβη σε εκείνο το παιχνίδι, όπου το γήπεδο του ΟΦΗ ήταν γεμάτο από τους φιλάθλους της ομάδας που την έσπρωχναν προς την άνοδο στην Α’ Εθνική. Οι 6.000 φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο αποζημιώθηκαν από τη νίκη που έφερε και την 1η θέση αλλά και το πολύ καλό ποδόσφαιρο που έπαιξαν οι παίκτες του ΟΦΗ.

Το 1-0 έκανε στο 20ο λεπτό ο Ξωμεριτάκης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι όμως έξι λεπτά αργότερα το Κορωπί ισοφάρισε σε 1-1 χάρις σε γκολ του Σταύρου. Ο ΟΦΗ πήρε ξανά προβάδισμα με κεφαλιά του Παπαδόπουλου μετά από κόρνερ του Κορωνάκη και το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Μαραγκουδάκης.

ΟΦΗ: Πανακάκης, Αλεξανδρής, Πίτσος, Βασιλείου, Μηνάς, Τσαγκαράκης, Γιαλαμάς (46′ Τζιράκης), Μαραγκουδάκης, Κορωνάκης (46′ Ροδιτάκης), Μαχλάς, Ξωμεριτάκης, Παπαδόπουλος.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook