Αποκαλυπτικός ο Σήφης Κορωνάκης

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Σε μια συνέντευξη-ποταμό στον Athletic Radio 104,2  ο Σήφης Κορωνάκης, αναφέρθηκε με πάθος και αποκαλυπτική διάθεση  σε όλα τα θέματα του ΟΦΗ. Ο Γενικός αρχηγός του ΟΦΗ αναφέρθηκε  στην μάχη που δίνει η Διοικούσα του  ΟΦΗ για την αδειοδότηση, μέχρι τις 31 Μαρτίου, για τις υποθέσεις Σταυρακάκη-Κασμερίδη, για τον Μάουρερ, την εξεύρεση επενδυτή, για τον Αναστόπουλο, αλλά και τις ακαδημίες του ΟΦΗ αποκαλύπτοντας τις πρώτες συζητήσεις συνεργασίας με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο.

Αναλυτικά οι αναφορές του Σήφη Κορωνάκη στον Athletic Radio104,2:

Για τις υποθέσεις Σταυρακάκη-Κασμερίδη:

“Είναι δυο παιδιά που έχουν μεγαλώσει στον ΟΦΗ. Είχαν  κάνει κατάσχεση στα τηλεοπτικά δικαιώματα και στον ΟΠΑΠ, αυτό σημαίνει ότι έχουν διασφαλίσει τα χρήματα τους. Δεν χρειαζόταν η ενέργεια της κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ. Εχουμε 35 προσφυγές να διαχειριστούμε. Το αρχικό ποσό ήταν 600 χιλ. ευρώ και έχουν γίνει 1,6.Υπάρχει μια συμφωνία με τους περισσότερους να πάρουν ένα χρηματικό ποσό, κοντά στις 10 χιλιάδες ευρώ  ο καθ ’ένας  για να υπογράψουν. Τα παιδιά αυτά έχουν δίκιο. Εχουν παράπονα από προηγούμενες διοικήσεις. Τώρα δεν υπάρχουν αυτά. Υπάρχει η Διοικούσα Επιτροπή. Μέχρι 31 Μαρτίου κάνουμε αγώνα για να πάρουμε την αδειοδότηση”.

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ΟΦΗ:

“Μάθανε ορισμένοι ότι μπήκαν λεφτά στην ΠΑΕ και νομίζουν ότι μπήκαν εκατομμύρια. Και ζητάνε να πάρουν παραπάνω από αυτά που είχαμε συμφωνήσει. Από δάνειο βρήκαμε τα χρήματα αυτά. Εμείς βάλαμε την υπογραφή μας και εγγύηση τα σπίτια μας για να πάρουμε ένα δάνειο και να παλέψουμε τις προσφυγές. Αυτό που σας λέω δεν το ξέρει ούτε η γυναίκα μου. Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου δεν πάει καλά. Τα χρήματα που έχουμε είναι λίγα πρέπει να φτάσουν για όλους, ώστε να πάρουμε τις υπογραφές για την αδειοδότηση.

Για το μήνυμα που στέλνει προς όλους:

“Ο ΟΦΗ έχει δώσει ψωμί σε πολλούς. Και χρειάζεται την βοήθεια όλων. Η ομάδα αυτή προσφέρει  από το 1925. Δεν πρέπει να τσαλακωθεί από μας τους ίδιους. Καλώς ή κακώς ο ΟΦΗ μας έχει βοηθήσει όλους. Τώρα ήρθε  η στιγμή και αυτοί να βοηθήσουν την ομάδα. Να αφήσουν το θέλω πέντε ή  δέκα χιλιάρικα παραπάνω. Οι ιστορίες του ΟΦΗ πρέπει να βοηθήσουν το σωματείο σε αυτήν την δύσκολη φάση που περνάει. Ο Γκουλής κάνει να παίρνει 13 χιλιάδες  ευρώ και δεν πήρε μία δραχμή. Ο Σηφάκης το ίδιο. Πήρε ο δικηγόρος του κάποια χρήματα, αλλά αυτός τίποτε. Πρέπει να τα αναφέρουμε αυτά”.

 

Για την σημερινή κατάσταση που επικρατεί:

“Hμουν και στην εποχή Βατσινά Γενικός Αρχηγός στον ΟΦΗ. Ποτέ δεν υπήρχε τόσο δύσκολη κατάσταση. Συσωρρεύθηκαν πολλά χρέη. Με τα χρέη που υπάρχουν σήμερα η ομάδα δεν μπορεί να επιζήσει αν δεν βρεθεί επενδυτής. Πρέπει να λέμε αλήθεια στον κόσμο. Κάναμε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και δεν πήγε καλά. Η ομάδα έχει ημερομηνία λήξεως με αυτήν την κατάσταση. Εγώ ήμουν υπέρ της πολυμετοχικότητας. Εγώ δεν φώναζα για τους Βαρδινογιάννηδες; Δεν γίνεται όμως. Η ομάδα χρειάζεται ένα επενδυτή για να καθαρίσει. Αλλιώς θα έχει πρόβλημα. Και η επόμενη χρονιά θα είναι πολύ δύσκολη. Κάνουμε τρία συμβούλια την εβδομάδα για να μην σκάσει στα χέρια μας η βόμβα που έχουμε. Είναι φοβερά προβλήματα και δεν μένουμε στα πιο σοβαρά, όπως του Βλόνταρτσικ και του Μπαρκαουάν.

Για την υπόθεση Μάουρερ:

“Ο Μάουρερ συμφώνησε, θα πάρει 20 χιλ. ευρώ και το θέμα κλείνει. Περάσαμε καλά μαζί. Μου έχει και του έχω αδυναμία. Μόλις έμαθε ότι είμαι μέσα άλλαξε στάση. Θα πάρει 20 χιλιάδες και θα υπογράψει. Του είπα ότι στο μέλλον μπορεί να συνεργαστούμε ξανά ποτέ  δεν ξέρεις. Τον κοροίδευαν τον άνθρωπο τρία χρόνια”.

Για την στάση των παικτών που αγωνίζονται σήμερα στην ομάδα:

“Δεν έχω συναντήσει ποτέ τέτοιους  χαρακτήρες όπως αυτούς που έχει η ομάδα του ΟΦΗ. Σε άλλες εποχές θα είχαν φύγει 8, θα μας είχαν πουλήσει άλλοι δέκα και το καράβι θα είχε βουλιάξει. Παίζει  μεγάλο ρόλο ο προπονητής. Αν στην θέση του Αναστόπουλου ήταν ξένος προπονητής, που δεν έχει την ψυχολογία, η ομάδα θα είχε διαλύσει. Η ομάδα έχει σωθεί δέκα αγωνιστικές και συνεχίζει στο Κύπελλο. Εχει κάνει φοβερή πορεία”.

Για το αν θα μείνει ο Αναστόπουλος τη νέα χρονιά και αν έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός:

“Πιστεύω  ότι θα μείνει. Οσο είμαι δίπλα του θα μείνει. Εχει αγαπήσει την ομάδα και το Ηράκλειο. Με Αναστόπουλο η ομάδα θα προχωρήσει. Εχει γίνει και ψυχολόγος. Παλεύει 30 άτομα κάθε μέρα. Μιλάει για τα πάντα και αυτό είναι μεγάλο ατού του. Διαχειρίζεται επίσης πολύ καλά τα παιχνίδια. Πήγε η Τρίπολη του Τσιώλη στο Καραισκάκη και έφαγε 7 γκόλ. Σκεφθείτε να δεχόταν ο ΟΦΗ 7 γκόλ από τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι του Καραισκάκη. Τι θα έλεγε όλο το νησί. Πήγαμε για την πρόκριση και χάσαμε με 1-0. Αν έτρωγε 7 γκόλ ο Αναστόπουλος θα έμενε στην Αθήνα. Πιστεύω ότι μπορούμε να πάμε τελικό. Εχουμε ελπίδες. Στο επαναλληπτικό θα γίνει μάχη και θα το δείτε. Του χρόνου είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό το τι θα γίνει. Η χρονιά θα είναι δύσκολη. Δεν μπορείς να κάνεις σχέδια, αν δεν πάρεις αδειοδότηση. Λήγουν 14 συμβόλαια το καλοκαίρι. Μένουμε χωρίς παίκτες. Πρώτα θα πάρουμε την αδειοδότηση και μετά θα κουβεντιάσουμε”.

Για τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος:

“Θέλουν μεγάλη προσοχή τα 4 παιχνίδια. Κάνω έκκληση στους φιλάθλους, που αγαπάνε την ομάδα. Μεγάλη προσοχή στα παιχνίδια αυτά μην κινδυνεύσουμε με αφαίρεση βαθμών.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Να βγεί η χρονιά και βλέπουμε. Φάγαμε 67 χιλιάδες πρόστιμα. Το ποσό διπλασιάζεται με την ρήτρα βίας του ΟΠΑΠ. Σκεφτείτε να είχαμε αυτές τις 150 χιλιάδες να τα δώσουμε στους παίκτες”.

Για τις ακαδημίες του ΟΦΗ:

“Πρέπει να φτιάξουμε τις ακαδημίες του ΟΦΗ. Δεν υπάρχει τίποτε αυτή τη στιγμή. Θέλει δουλειά. Θα συνεργαστούμε με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο. Με την ακαδημία του. Θα φτιάξουμε ξανά την ομάδα του ΟΦΗ’94. Πρέπει να κάνουμε γρήγορες κινήσεις. Επίσης πρέπει να αξιοποιήσουμε το γήπεδο του Ερασιτέχνη στο Λίντο, με πλαστικό τάπητα. Όλα αυτά είναι στόχοι και πιστεύω θα τους προχωρήσουμε”.