Ξημέρης: «Eγινε μια προσπάθεια χωρίς ιδιοτέλεια»

Eπιμέλεια:Παύλος Σιδερίδης

Με δηλώσεις του στον Αthletic Radio 104,2 o Βασίλης Ξημέρης μίλησε για τα χρήματα που πήρε έναντι της οφειλής που υπάρχει στον Ερασιτέχνη ΟΦΗ και για πολλά άλλα:

Αναλυτικά όσα είπε:

“Η παρέμβαση μου έχει να κάνει με το γεγονός ότι τελειώνει η θητεία της Διοικούσας Επιτροπής του ΟΦΗ. Τους τρείς μήνες που ήμασταν διοίκηση έγινε μεγάλη προσπάθεια για να παλέψουμε τα θέματα και κυρίως τα οικονομικά. Η Διοικούσα έκανε το καθήκον της. Σε άλλα πετύχαμε, σε άλλα πετύχαμε. Εγιναν και λάθη και ζητάμε συγγνώμη. Αλλά έγινε μια προσπάθεια χωρίς ιδιοτέλεια. Ο καθ’ ένας βοήθησε στον τομέα που ανέλαβε. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους για την πολύωρη ενασχόληση τους.

Το κομμάτι των οικονομικών ειδικότερα, είχε  ανατεθεί στον κ. Κώστα Τουγλή. Παρότι είναι καινούργιος στα αθλητικά  δούλεψε με αγάπη και ζήλο. Ξέρω πόσες ώρες αφιέρωσε καθημερινά για όλα αυτά τα διοικητικά και οικονομικά θέματα.

Εχει βοηθήσει τα μέγιστα στο συμμάζεμα των οικονομικών.

Δεν θέλω να αφήνουμε αιχμές για συναδέλφους που δούλεψαν πολύ για το καλό της ομάδας. Βοήθησε πολύ στο θέμα της αδειοδότησης.

Το αν δεν ήρθαν οι 160 χιλ. ευρώ, γνωρίζω ότι έκανε προσπάθεια. Ευτυχώς είχαμε μια καβάτζα χρημάτων και πληρώσαμε ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα”.

Για το θέμα με τα χρήματα που πήρε έναντι της οφειλής που υπάρχει στον Ερασιτέχνη ΟΦΗ:

“Είναι άδικο να λέγονται κάποια πράγματα. Από το 2010 μέχρι και σήμερα ο Ερασιτέχνης δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από τα ποσοστά που δικαιούται. Δώσαμε μάχες για την αδειοδότηση πέρσι, ήμασταν παρόντες σε όλες τις επαφές στην Αθήνα. Υποστηρίξαμε ότι η ΠΑΕ δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ. Το ποσό που οφείλεται  με βάση τα όσα προβλέπει ο νόμος 2725 και τα συμφωνητικά που νόμιμα υπογράφονται είναι  339.736 ευρώ. Είναι από το 2010 μέχρι και σήμερα. Ποτέ δεν τα διεκδικήσαμε τα χρήματα αυτά.

Από την αρχή της φετινής περιόδου πήραμε 18 χιλ. ευρώ επί προεδρίας Μαχλά. Επίσης 43 χιλ. ευρώ επι δικής μου προεδρίας. Και 26,500 χιλ. ευρώ μια επιταγή που λήγει 30/5. Συνολικά δηλαδή 87 .500. Το σύνολο της φετινής οφειλής είναι   περίπου 180 χιλ. ευρώ.

Υπάρχουν και ανάγκες στον Ερασιτέχνη πώς να το κάνουμε. Υπάρχει το μπάσκετ, το πόλο, ο στίβος, το βόλει. Ο Ερασιτέχνης περνάει δύσκολες μέρες. Υπάρχει μια κοροιδία από την Πολιτεία. Τα Ερασιτεχνικά σωματεία φυτοζωούν.

Για αυτό που λένε οι συνάδελφοι ότι δεν είχαν ενημερωθεί για τα χρήματα αυτά , αν θεωρούν λάθος την επιλογή μου ζητάω συγγνώμη. Πρέπει να υπάρξει ομόνοια σε όλο το στρατόπεδο του ΟΦΗ. Να μπορέσει ο σύλλογος μέσα από την Γενική Συνέλευση που έρχεται να βρεθούν πρόσωπα μέσα από τις επαφές που γίνονται για την συγκρότηση ενός ισχυρού διοικητικού σχήματος”.