Κάλαϊτζιτς: «Θέλω να μείνω αλλά δεν πάει άλλο με αυτά τα προβλήματα»

Eπιμέλεια:Παύλος Σιδερίδης

Είναι ένας από τους 14 παίκτες του ΟΦΗ τα συμβόλαια των οποίων λήγουν το καλοκαίρι. Στα 2,5 χρόνια που βρίσκεται στον ΟΦΗ ο Ζέλικο Καλάιτζιτς, έχει μεγάλη προσφορά και συμβολή. Ο  34χρονος Σέρβος μέσος μίλησε στον Athletic Radio 104,2 και στην εκπομπή “Στο γήπεδο του Athletic”  για τις σκέψεις του και τα μελλοντικά του σχέδια. Εξέφρασε την επιθυμία του να συνεχίσει στον ΟΦΗ, αρκεί όπως τονίζει να υπάρξει μια καλύτερη κατάσταση στα οικονομικά της ομάδας. Ο Σέρβος μέσος μίλησε για την φετινή πορεία του ΟΦΗ, τόνισε ότι δίκαια ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα και εξέφρασε την έκπληξη του  για τον υποβιβασμό του Εργοτέλη.

Αναλυτικά οι αναφορές του Ζέλικο Καλάιτζιτς στον Athleticradio 104,2:

Για το συμβόλαιο του:

“Το συμβόλαιο μου τελειώνει. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με την ομάδα και τα διοικητικά. Εχουμε προπονήσεις μέχρι τα μέσα Μαίου και  θα περιμένουμε. Θα εξαρτηθούν πολλά και από  το αν η ομάδα θα πάρει αδειοδότηση. Πρέπει να κάνουμε υπομονή μερικές μέρες. Τα τελευταία 2 χρόνια μόνο υπομονή κάνουμε. Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Θα περιμένω να δώ τι θα γίνει. Εχω περάσει  2,5 χρόνια καλά στον ΟΦΗ. Και εμένα με απασχολούν τα προβλήματα που είχαμε στο οικονομικό κομμάτι. Πρέπει να περιμένω να δώ αν θα αλλάξει κάτι πάνω σε αυτό ή όχι, για να αποφασίσω”.

Για το αν του έχει μιλήσει κάποιος από την διοίκηση της ομάδας:

“Δεν μας έχει πεί ακόμη κανείς κάτι. Όμως αντιλαμβάνομαι ότι πρέπει να κάνουμε λίγο ακόμη υπομονή”.

Για τις σκέψεις που κάνει και τι θέλει ο ίδιος για το μέλλον του:

“Αν τα πράγματα θα είναι καλά στο οικονομικό θέλω να μείνω. Το οικονομικό είναι προτεραιότητα γιατί είμαστε κάποιοι δυο χρόνια στην ομάδα και δεν πάει άλλο με αυτά τα προβλήματα. Είμαστε παίκτες που μας οφείλονται χρήματα από πέρσι”.

Για τα 14 συμβόλαια που λήγουν το καλοκαίρι:

“Θα εξαρτηθεί από την διοίκηση τι αποφάσεις θα πάρει για την ομάδα. Όπως και από τους παίκτες που μένουν ελεύθεροι. Πιστεύω ότι αν τα πράγματα είναι καλά στο οικονομικό οι περισσότεροι παίκτες θα θέλουν να μείνουν. Όμως δεν μπορούμε να πούμε ακόμη κάτι πάνω σε αυτό”.

Για την ευχή που κάνει για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΟΦΗ:

Ο ΟΦΗ είναι μεγάλη ομάδα. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν την ομάδα και πρέπει να βρεθεί μια λύση για να βοηθήσουν την ομάδα. Είναι ευκαιρία η χρονιά που έρχεται. Υπάρχουν  μεγάλες ομάδες με προβλήματα και αν  στον ΟΦΗ βρεθεί ένας άνθρωπος να μπεί μπροστά στο οικονομικό, είναι ευκαιρία ακόμη και να διεκδικήσεις ένα στόχο κοντά στην Ευρώπη”.

Για τα όσα έχει ζήσει στον ΟΦΗ 2,5 χρόνια:

“Είμαι ευχαριστημένος από αυτά που έχω ζήσει στην ομάδα. Στην πρώτη χρονιά δεν καταφέραμε να ανέβουμε στην Σούπερ Λίγκ. Στην δεύτερη με πολλά προβλήματα και όσα έγιναν το καλοκαίρι, κάναμε ένα θαύμα. Ανεβήκαμε όμως. Φέτος είχαμε μια πολύ καλή σεζόν. Παρά τα προβλήματα που είχαμε. Σωθήκαμε εύκολα, φτάσαμε μέχρι τον ημιτελικό του Κυπέλλου. Πιστεύω ότι όλα πήγαν καλά. Είχαμε μια πετυχημένη χρονιά, παρά τα προβλήματα που είχαμε. Αν δεν είχαμε τα προβλήματα αυτά θα ήμασταν  πιο ψηλά. Η 10η θέση που πήραμε ίσως να μην μας αξίζει με βάση την συνολική εικόνα που είχαμε. Μπορούσαμε σίγουρα 1-2 θέσεις ψηλότερα. Αν δεν είχαμε αυτά τα άσχημα αποτελέσματα στο τέλος, ίσως να τα είχαμε καταφέρει. Μας έφεραν λίγο πίσω αυτά τα αποτελέσματα. Μας βγήκε η κούραση, είχαμε απουσίες και δεν είχαμε και μεγάλο κίνητρο, καθώς είχαμε εξασφαλίσει το στόχο. Αν ήμασταν πλήρεις στο τέλος τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά”.

Για το Ελληνικό πρωτάθλημα:

“Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα. Είχε το καλύτερο υλικό. Τις περισσότερες λύσεις. Οι περισσότερες ομάδες είχαν προβλήματα και με το οικονομικό. Μεγάλες ομάδες”.

Για τον υποβιβασμό του Εργοτέλη:

“Για μένα ήταν έκπληξη. Μεγάλη. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο όμως. Αν  δεν κάνεις σωστά πράγματα θα έρθει το χειρότερο. Δεν το περίμενα. Ολο το χρόνο η Κέρκυρα, ήταν κάτω, αλλά κέρδισε τα τελευταία παιχνίδια και έμεινε κατηγορία”.

Για το τι θα κάνει μόλις ολοκληρωθούν οι προπονήσεις με τον ΟΦΗ:

“Ευτυχώς ξεκουράστηκα τον τελευταίο καιρό  γιατί δεν έπαιξα στα τελευταία παιχνίδια. Από πέρσι δεν έχω ξεκουραστεί καθόλου και μπορώ να πώ ότι το είχα ανάγκη να πάρω κάποιες ανάσες. Μετά τις διακοπές, θα πάω στο Βελιγράδι για να δώ την οικογένεια μου. Δυο χρόνια τώρα μου έχει λείψει η οικογένεια μου και τα παιδιά μου. Δεν είχαμε μεγάλα περιθώρια ξεκούρασης. Μόνο 3-4 μέρες”.