«Δεν στερείται καμία προϋπόθεση που να στερήσει την άδεια συμμετοχής»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Την πεποίθηση του ότι ο ΟΦΗ δεν στερείται καμίας προϋποθέσης για να πάρει την άδεια συμμετοχής εξέφρασε ο Πέτρος Καϊμακάμης μιλώντας στον Athletic Radio 104,2.

Οι δηλώσεις του Πέτρου Καϊμακάμη έβγαλαν την… «αύρα» της θετικής απάντησης της ΕΠΟ για το θέμα της αδειοδότησης και τόνισε ότι «πρέπει να σας πω ότι σήμερα συζητήθηκε η έφεση και οι πρόσθετοι λόγοι της εφέσεως. Υπήρχε μια ενότητα – ταυτότητα ΠΑΕ και Ερασιτέχνη αλλά και των ανθρώπων του ΟΦΗ που ήταν μεγάλοι σε αριθμό. Υπήρξε μια δυναμική με την έννοια των θεμάτων εκπροσώπηση από το νομικό τμήμα της ΠΑΕ που εκπροσωπούν άξιοι συνάδελφοι από το Ηράκλειο και την Αθήνα. Σε εμένα δημιουργείται η αίσθηση ότι ο ΟΦΗ δεν στερείται καμία προϋπόθεση που να του στερήσει την άδεια συμμετοχής».

Επιπλέον, έκανε λόγο για «πλήρη φάκελο» αλλά και για το περιεχόμενο του τονίζοντας ότι «ο ΟΦΗ έχει πολύ καλύτερες προϋποθέσεις στο οικονομικό κομμάτι που είναι το θέμα που βλέπει περισσότερο η επιτροπή από άλλες ομάδες που έχουν αδειοδοτηθεί. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ καθυστερημένων πληρωμών σε όλους τους ποδοσφαιριστές. Όλοι είναι πληρωμένοι ή έχουν ρυθμιστεί οι δόσεις για τα χρήματα που τους οφείλονται. Ο ΟΦΗ φρόντισε και έχει καταβάλει ένα μέρος των πιθανών οφειλών με τα οποία ρυθμίζονται οι υποθέσεις που, δικαστικά, είναι ανοικτές».
Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Athletic Radio 104,2 ο Πέτρος Καϊμακάμης

Για τυχόν προβλήματα που μπορεί να εμφανιστούν:«Μια τυπική καθυστέρηση δεν μπορεί να επηρεάσει την αδειοδότηση. Εξετάστηκαν κάποιοι μάρτυρες που δεν μπορώ να πω τώρα ποιοι είναι γιατί η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη».
Για την αντιμετώπιση του ΟΦΗ από την επιτροπή:«Πιστεύω πως η επιτροπή είδε με καλό μάτι. Οι προθέσεις της επιτροπής ήταν να δουν αν υπάρχει κάποια οφειλή ή αν υπάρχει θέμα βιωσιμότητας της ΠΑΕ, στοιχεία που καλύφτηκαν με έγγραφα. Ήταν καταλυτικές οι παρεμβάσεις του κυρίου Κουράκη και του κυρίου Ξημέρη».
Για το μείζον θέμα της βιωσιμότητας: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το θέμα της βιωσιμότητας έχει λυθεί. Όταν με το καλό ο ΟΦΗ ανεβεί στην Σούπερ Λιγκ, τότε θα έχει εισοδήματα ικανά να καλύψουν τις ζημιές που υπάρχουν».
Για την διαδικασία της Τετάρτης: «Την Τετάρτη δεν πρέπει να περιμένουμε τίποτα. Η αίσθηση που βγαίνει είναι ότι υπάρχει μια αρνητική διάθεση από ένα στέλεχος της ΕΠΟ, δεν γνωρίζω το όνομα του και ούτε το θυμάμαι. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν δύο εκκρεμότητες ποδοσφαιριστών κάτι που δεν ισχύει αφού όλοι είναι τακτοποιημένοι».
Για την σύναψη της συνεργασίας του με τον ΟΦΗ:«Χάρηκα ιδιαίτερα, δεδομένου ότι ο ΟΦΗ έχει δώσει και έναν ποδοσφαιριστή στην ομάδα που προέρχεται από την πόλη μου, ο Πετράς στη Νίκη Βόλου, και οι σχέσεις των δύο ομάδων είναι ιδιαίτερα φιλικές. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα».