«Τέτοιες πράξεις δεν πρεσβεύουν το οπαδικό κίνημα του ΟΦΗ»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζουν τα επεισόδια που έγιναν πριν το παιχνίδι εξέδωσαν οι σύνδεσμοι οργανωμένων φιλάθλων του ΟΦΗ και παράλληλα ευχαριστούν τον κόσμο για την άψογη συμπεριφορά του στο γήπεδο.

Σε μια εποχή όπου η υπόλοιπη Ελλάδα μαστίζεται από την τυφλή βία εντός και εκτός γηπέδων, 8.000 φίλαθλοι του ΟΦΗ σε ένα παιχνίδι που είχε χαρακτηριστεί «υψηλού κινδύνου», φρόντισαν να δείξουν τι σημαίνει πολιτισμός και φιλοξενία δημιουργώντας άψογη ατμόσφαιρα. Ωστόσο, επειδή άπαντες συνηθίζουν να στέκονται στα… κακά και τους λίγους που δυστυχώς υπάρχουν, κανένας στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν στέκεται στην ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στο «Γεντί Κουλέ».

Σήμερα, οι σύνδεσμοι οργανωμένων φιλάθλων του ΟΦΗ εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία καταδικάζουν τα επεισόδια που έγιναν πριν από το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα τονίζοντας ότι τέτοιες ενέργειες δεν εκφράζουν το οπαδικό κίνημα της ομάδας. Επίσης, δεν παραλείπουν να ευχαριστήσουν τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο και δημιούργησε αυτήν την άψογη ατμόσφαιρα αλλά και τους παίκτες για την εμφάνιση τους κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Ως Οργανωμένοι Σύνδεσμοι οπαδών του ΟΦΗ αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε  όλα τα μέλη  μας καθώς και τους απλούς Ομιλίτες  για την υποδειγματική τους συμπεριφορά κατά την διάρκεια του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Το ήθος και  η εγκράτεια  με την οποία όλοι αντιμετώπισαν τον συγκεκριμένο αγώνα θα πρέπει να γίνει οδηγός για την οπαδική συμπεριφορά στην Ελλάδα που τόσο μαστίζεται από την αδικαιολόγητη και τυφλή βία εντός αγωνιστικών χώρων. Ιδιαίτερα θα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν μας ότι το συγκεκριμένο ήταν παιχνίδι υψηλής επικινδυνότητας όπου οι προκλήσεις που είχαν προηγηθεί ήταν πολλές και η επιθυμία από κάποιους για δυναμιτισμό του κλίματος και εκτροχιασμό των οπαδών μας  ακόμα περισσότερη.

Παράλληλα, θα πρέπει να καταδικάσουμε κάθε πράξη βίας  που συνέβη πριν τον αγώνα. Τέτοιες πράξεις σε καμία περίπτωση δεν πρεσβεύουν το σύγχρονο οπαδικό κίνημα του ΟΦΗ καθώς και τις διαφορετικές αντιλήψεις της ομάδας μας για το ό,τι επικρατεί στο σημερινό Ελληνικό Ποδόσφαιρο. Οι δικές μας οι «μάχες» γίνονται στις κερκίδες σε όλα τα γήπεδα όπου παίζει ο Όμιλος μας και τα «όπλα» μας είναι οι φωνές και τα τραγούδια μας. Οτιδήποτε άλλο δεν μας εκφράζει.
Υ.Γ: Θα ήταν παράλειψη από μέρους μας να μην ευχαριστήσουμε τους παίκτες της ομάδας μας για την απόδοσή τους την Κυριακή και την ευχαρίστηση που μας προσέφεραν. Με τέτοιες εμφανίσεις είμαστε βέβαιοι ότι η ομάδα θα είναι μετά τη διαδικασία των Play Off  στη φυσική της θέση: τη Super League.

SNAKES 4 HERAKLION CLUB
KΡΗΤΕΣ 4 »ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ»
Σ.Φ. ΟΦΗ ΑΘΗΝΩΝ »ΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ»
Σ.Φ. ΟΦΗ SALONICA CLUB
Σ.Φ. ΟΦΗ ΑΡΧΑΝΕΣ CLUB