«Ή δεν έχουν ελέγξει καλά το φάκελο ή υπάρχει δόλος»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Κάλεσμα στον Σοφοκλή Πιλάβιο έκανε ο Νίκος Μαχλάς ώστε να δώσει λύση στο θέμα της άδειας του ΟΦΗ τονίζοντας ότι «ο πρόεδρος και τα μέλη της επιτροπής νιώθουν ότι κάτι δεν πάει καλά».

Ο πρόεδρος του ΟΦΗ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και αναφερόμενος στην απόφαση της απόρριψης του φακέλου δήλωσε «έτσι μας έχουν καταντήσει και εμάς και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν θέλω να αρχίσω και να κατηγορώ γιατί το ποδόσφαιρο έχει δεχτεί πολλά χτυπήματα. Βρίσκομαι στην Αθήνα για αποδοθεί δικαιοσύνη, για πράγματα που είναι τίμια».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Μαχλά

Για το αν είναι σίγουρος ότι ο φάκελος είναι πλήρης:
«Σχεδόν ναι. Δεν υπάρχει κάτι αναληθές, ενώ υπάρχουν και αποδεικτικά στοιχεία ποδοσφαιριστών. Οφειλές που είναι είτε εξοφλημένες, είτε έχουν διακανονιστεί με υπογραφές παικτών και όλα αυτά υπήρχαν στο φάκελο. Εμείς πιστεύαμε ότι ήταν σίγουρη η αδειοδότηση και κάναμε σχεδιασμό για τα πλέι οφ και πέσαμε από ουρανοξύστη. Είμαστε καθαροί και τίμιοι, υπάρχει ελπίδα πάρουμε την άδεια. Ούτε πλαστές ενημερότητες έχουμε μέσα, ούτε πλαστές υπογραφές παικτών και αυτό είναι επίτευγμα στις μέρες που ζούμε και με αυτά που βλέπουμε. Είμαστε οι μοναδική που δεν έχουμε διπλά συμβόλαιο και δεν υπάρχουν μαύρα χρήματα. Θέλουμε να είμαστε εντάξει απέναντι προς το κράτος και τους παίκτες. Η βιωσιμότητα του συλλόγου στο μέλλον που χρησιμοποίησαν κάποιοι ως δικαιολογία είναι τεράστιο λάθος γιατί η ομάδα έχει μεγάλη περιουσία. Το προπονητικό της κέντρο, πολύ κόσμο, είμαστε πρώτοι σε διαρκείας, πως γίνεται να μην έχει βιωσιμότητα».

Για το σκεπτικό της απόφασης:
«Ο πρόεδρος και τα μέλη της επιτροπής αρχίζουν και νιώθουν ότι κάτι δεν πάει καλά. Ή δεν έχουν ελέγξει καλά το φάκελο ή υπάρχει δόλος. Αν ανοιχτεί ο φάκελος μπροστά σε όλους και φανούν 10 παίκτες, δεν είναι τόσοι αλλά ας πούμε 10, θα δει ότι είναι όλοι ρυθμισμένοι. Αν υπάρχει παίκτης του ΟΦΗ που δεν έχει ρυθμιστεί να βγει και να με καταγγείλει. Φτάσαμε σε σημείο να πολεμάμε να επιβιώσουμε, κάτι δύσκολο με την κρίση στην Ελλάδα, γιατί να μας κόψουν το δικαίωμα να πάμε στην Α’ Εθνική, όπου ανήκει η ομάδα, βάσει της ιστορίας της; Γιατί αυτή η αδικία να γίνει και να περάσει έτσι;»

Για την πηγή των εσόδων του ΟΦΗ:
«Έχει γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Τα χρήματα που ξοδεύουμε έχουν προκύψει από μετόχους».

Για την περίπτωση του Ράινερ Μάουρερ:
«Έχουμε διακανονίσει και έχει υπογράψει ο δικηγόρος του. Μπορώ να δώσω τηλέφωνα και να τα πει ο ίδιος».

Για το τι περιμένει να γίνει στη συνέχεια:
«Για μένα έχει κάνει λάθος η επιτροπή. Μας απέρριψαν με το σκεπτικό ότι είμαστε εκπρόθεσμοι. Δεν γίνεται να μας κόψει επειδή αργήσαμε να πληρώσουμε 10 μέρες. Όπως ανακλήθηκε ο φάκελος των Τρικάλων, θα δουν και τον δικό μας και τα ατράνταχτα στοιχεία που έχει μέσα. Έχουμε πληρώσει μέχρι και παίκτες που δεν τους ξέρει άνθρωπος. Εγώ πιστεύω ότι τη λύση πρέπει να τη δώσει ο κ. Πιλάβιος που είναι αρμόδιος της ΕΠΟ. Και του έχω εμπιστοσύνη για την τιμιότητά του. Κάτι δεν έχει δει η επιτροπή, κάτι έχει ξεχάσει στην άκρη. Εγώ είμαι διατεθειμένος να του δώσω όλα τα στοιχεία. Αν βρεθεί ένας ανικανοποίητος, εγώ πρώτος θα πω να μας ρίξουν στην Δ’ Εθνική, όχι να μας αφήσουν στην Β’».

Για τις αντιδράσεις του κόσμου στο Ηράκλειο:
«Η ομάδα παράγει αθλητισμό και ο κόσμος έχει αγανακτήσει με αυτά που γίνονται. Στα ματς που δίνουμε εντός έδρας δεν έχει γίνει το παραμικρό, δεν πέφτει ούτε μπουκάλι. Γιατί θέλουν να μας αναγκάσουν να γίνουμε ομάδα του στοιχήματος; Τι θέλουν να στήνουμε παιχνίδια;»