Αναστόπουλος: «Στην Ελλάδα επιβιώνουν οι γλύφτες και οι τσάτσοι»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Καυστικός ήταν ο Νίκος Αναστόπουλος μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 για την μη αδειοδότηση του ΟΦΗ κάνοντας λόγο για «τσάτσους και γλύφτες που επιβιώνουν στην Ελλάδα».

Ο τεχνικός του ΟΦΗ δεν έκρυψε την οργή του από τις μεθοδεύσεις που γίνονται εις βάρος της Κρητικής ομάδας ενώ τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες για την υπόθεση επειδή θα βλάψω την ομάδα και τον εαυτό μου». Αναφερόμενος στο κλίμα που επικρατεί στο ποδοσφαιρικό τμήμα υπογράμμισε ότι «υπάρχει στενοχώρια και πίκρα γιατί πάνε να μας στερήσουν ότι κερδίσαμε μέσα στο γήπεδο».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Αναστόπουλος στον Athletic Radio 104,2

Για τις σκέψεις που υπάρχουν στο ποδοσφαιρικό τμήμα: «Αυτήν την στιγμή δεν μπορούμε να μιλάμε ούτε για την επόμενη ημέρα. Την Δευτέρα αναβλήθηκε η προγραμματισμένη προπόνηση, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους. Σήμερα έχουμε συνάντηση στο «Βαρδινογιάννειο» για να μπορούμε να πούμε περισσότερα. Όποιο ένδικο μέσο έχουμε, θα το διεκδικήσουμε. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Αγαπάμε την δουλειά που κάνουμε και όταν δένεσαι με την πόλη και την ομάδα, τότε έχεις ακόμα περισσότερα συναισθήματα. Τα παιδιά τα παραμέρισαν όλα και ειδικά στον δεύτερο γύρο τα έδωσαν όλα και ήμασταν μια πραγματική ομάδα».

Για τα δικά του συναισθήματα: «Επειδή είμαι πολύ φορτισμένος, στενοχωρημένος και τσαντισμένος δεν θέλω να πω λεπτομέρειες. Γιατί όταν είμαι τσαντισμένος και στενοχωρημένος μπορεί να κάνω ζημιά στην ομάδα και τον εαυτό μου. Δυστυχώς, δεν εξαρτάται τίποτα από εμάς. Εκ φύσεως είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι κάτι μπορούμε να κάνουμε αν και εφόσον ανοίξουν τα μάτια τους αυτοί που έχουν στα χέρια τους τις τύχες της ομάδας μας».

Για την απόφαση απόρριψης του φακέλου του ΟΦΗ: «Δεν θα ήθελα να πω κάτι από την στιγμή που όλη η Ελλάδα περιμένει το σκεπτικό της απόφασης. Αν λάβω υπόψιν μου αυτά που διαδίδονται από τους νταραβεριτζίδες ότι δεν πληρώσαμε το Σάββατο και πληρώσαμε την Δευτέρα, τότε είναι αστείο. Το σκεπτικό της απόφασης δεν είναι να διαλύονται τα σωματεία. Δηλαδή χάθηκε ο κόσμος που πληρωθήκαμε την Δευτέρα και όχι το Σάββατο; Με τα οικονομικά δεδομένα που επικρατούν, ποιος πληρώνει στην ώρα του;».

Για την διεξαγωγή των πλέι – οφ: «Σε ποιο σοβαρό πρωτάθλημα του πλανήτη υπάρχουν τα πλέι – οφ; Εγώ ξέρω ότι ομάδες ανεβαίνουν και ομάδες κατεβαίνουν. Στην β’ κατηγορία της Ιταλίας υπάρχουν πλέι – οφ όταν οι ομάδες έχουν διαφορά 3 βαθμών. Να έχουμε διαφορά με 10 βαθμούς περισσότερους και να παίζουμε πλέι – οφ, δεν ξέρω».

Για τις αποφάσεις – σκάνδαλο: «Δεν ξέρω από πού προέρχονται οι αποφάσεις και επειδή είμαι φορτισμένος δεν θέλω να πω κάτι άλλο γιατί μπορεί να κάνω κακό στην ομάδα. Είμαι ένας άνθρωπος που λέω πάντα αυτά που πιστεύω και δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλο μου. Στην Ελλάδα για να επιβιώνεις πρέπει να είσαι τσάτσος, γλύφτης και νταραβεριτζής».

Για τους φιλάθλους του ΟΦΗ: «Επειδή ο κόσμος της ομάδας είναι η δύναμη της θα συνεχίσει τον αγώνα του, πάντα σε εκδηλώσεις κόσμιες όπως δεν δώσαμε καμία αφορμή στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Εμείς φεύγουμε και ερχόμαστε όμως παραμένει ο κόσμος».