Μαρινάκης: «Ο φετινός ΟΦΗ δημιουργείται από την αρχή και θέλει στήριξη»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 ο Πέτρος Μαρινάκης μίλησε για τις δικαιολογημένες απαιτήσεις του κόσμου αλλά και για τον χρόνο που χρειάζεται να δοθεί στους παίκτες του ΟΦΗ.

Ο παλαίμαχος άσος υπηρετεί πλέον τον σύλλογο από την θέση του γενικού αρχηγού της ομάδας και μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 δεν έκρυψε την πίστη του στις δυνατότητες του φετινού ΟΦΗ. Παράλληλα, δεν παραγνώρισε τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες που έχει, πάντα, ο κόσμος της ομάδας υπογραμμίζοντας ότι «ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι ο ΟΦΗ είναι μια ομάδα με αρκετά νέα παιδιά. Από πέρυσι έχουν αλλάξει πράγματα, έφυγαν μεγάλοι παίκτες και ήρθαν νέα παιδιά. Αυτό θα γίνει με την βοήθεια του κόσμου και ότι μέσα από την προπόνηση να τα φέρουμε σε ένα σημαντικό επίπεδο».

Αναλυτικά όσα είπε ο Πέτρος Μαρινάκης στον Athletic Radio 104,2

Για την ήττα από τον Πανιώνιο: «Ήταν μια απρόσμενη ήττα στη Νέα Σμύρνη όμως το αφήνουμε στο παρελθόν και κοιτάζουμε αυτό που έρχεται κόντρα στην ΑΕΚ. Στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν. Από εκεί και πέρα πρέπει να στηρίξουμε τα παιδιά, αυτό κάνουμε και αυτό ζητάμε από τον κόσμο. Δεν έχουμε την ομάδα του παρελθόντος αλλά μια νεανική που χρειάζεται στήριξη ώστε να τα καταφέρουμε και να πετύχουμε τους στόχους μας».

Για την στήριξη στον Στέφανο Γουναρίδη: «Υπάρχει στήριξη στο πρόσωπο του Γουναρίδη και του κάθε Γουναρίδη. Στο επόμενο παιχνίδι μπορεί να βρεθεί κάποιος άλλος. Αυτό μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή. Στήριξη και μόνο στήριξη για να βρεθούν όλοι στην καλύτερη κατάσταση».

Για τον φετινό ΟΦΗ: «Ο ΟΦΗ είναι μια νέα ομάδα με τα γνωστά προβλήματα. Ο κόσμος πρέπει να δώσει χρόνο στα παιδιά και την διοίκηση ώστε να μπορέσει η ομάδα να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του. Δεν είναι φυσιολογικό να υπάρξουν αποτελέσματα από την μια μέρα στην άλλη. Όλοι χρειάζονται κατανόηση ώστε όλα τα παιδιά να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και να βγει αυτό μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Για τις απαιτήσεις του κόσμου: «Βεβαίως, υπάρχουν προσδοκίες και απαιτήσεις από τον κόσμο. Έγιναν καλές και προσεκτικές κινήσεις που σίγουρα πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε σε καλύτερη μοίρα από άλλες ομάδες με βάση τις μεταγραφές που κάναμε. Απλά, η ομάδα χρειάζεται λίγο χρόνο ώστε να βρούμε τα πατήματα μας και να δείξουμε την πραγματική μας αξία».

Για την συνέχεια του πρωταθλήματος: «Πιστεύω ότι παιχνίδι με παιχνίδι ο ΟΦΗ θα γίνεται καλύτερος. Χρειάζεται χρόνο για να δείξει η ομάδα τις δυνατότητες της. Δεν είναι σωστό να βγάζουμε γρήγορα συμπεράσματα και χρειάζεται υπομονή. Οι ποδοσφαιριστές είναι άνθρωποι και όχι ρομπότ. Καλύτερα να αφήσουμε να κυλάει ο χρόνος και στην συνέχεια να είμαστε σε θέση να βγάζουμε συμπεράσματα. Τα παιδιά δουλεύουν πάρα πολύ και αυτή η δουλειά θα βγει μέσα στο γήπεδο».