Φωτάκης: «Αστεία τα σενάρια περί αφαίρεσης βαθμών του ΟΦΗ»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Μανώλης Φωτάκης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την υπόθεση των «9» και τόνισε ότι δεν τίθεται κανένα πρόβλημα για τον ΟΦΗ από την στιγμή που «και να θέλουμε, δεν μπορούμε να πάρουμε τα χρήματα».

Ο νομικός της ΠΑΕ ΟΦΗ αναφερόμενος στην υπόθεση υποστήριξε ότι «αυτή η συμφωνία προέβλεπε ότι θα ξεκινούσε η καταβολή των χρημάτων από τις 15 Σεπτεμβρίου. Μέσα από μια μεγάλη προσπάθεια, η ομάδα κατάφερε να εξασφαλίσει την συμμετοχή της στο πρωτάθλημα και από την στιγμή που οι συμβάσεις έχουν κοινοποιηθεί στην Σούπερ Λιγκ, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην πάρουν τα χρήματα τους. Και από την στιγμή που ο ΟΦΗ έχει «αποξενωθεί» από τα χρήματα, δεν μπορεί και βάσει νόμου να τα πάρει. Αν δεν δοθούν τα χρήματα από την πρώτη δόση, η σύμβαση αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά ότι θα μεταφερθούν στην επόμενη».

Μάλιστα, ο κύριος Φωτάκης τόνισε ότι είναι φυσιολογική αυτή η ενέργεια του Κίμωνα Ευαγγελάτου υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ο ΟΦΗ δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο καθώς αυτομάτως τα χρήματα πάνε στους παίκτες.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μανώλης Φωτάκης στον Athletic Radio 104,2

Για την καταγγελία της σύμβασης από τον Κίμωνα Ευαγγελάτο: «Ο κύριος Ευαγγελάτος προσπαθεί να διασφαλίσει τους εντολείς του και ο ΟΦΗ βρίσκεται στην σέντρα δίχως να έχει υπαιτιότητα. Όπως ενημερώθηκα από την Σούπερ Λιγκ, δεν έχουν δοθεί χρήματα σε καμία ομάδα. Ενημερωθήκαμε από τον κύριο Ευαγγελάτο ότι επισπεύδει την ενεργοποίηση των ποινών για τους παίκτες που υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις. Η τότε διοίκηση με τον κύριο Κορωνάκη και με τις φιλότιμες προσπάθειες του αλλά και του κύριου Τουγλή είχε καταφέρει να πετύχει μια συμφωνία με τους ποδοσφαιριστές και τον κύριο Ευαγγελάτο».

Για το ενδεχόμενο αφαίρεσης βαθμών από τον ΟΦΗ: «Θεωρώ αστεία τα σενάρια περί αφαίρεσης βαθμών του ΟΦΗ. Και αξίζει να αναφέρουμε κάτι: Ότι αν υπάρχει μια στο εκατομμύριο να συμβεί αυτό, τότε οι ποδοσφαιριστές δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουν τα χρήματα τους. Ξεκαθαρίζω ότι η ΠΑΕ ΟΦΗ δεν θέλει σε καμία περίπτωση να καταστρατηγηθούν τα δικαιώματα των ποδοσφαιριστών».

Για το αν γίνεται κάτι σκοπίμως: «Δεν θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει κάποια σκοπιμότητα. Απλά πιστεύω ότι η άλλη πλευρά επιθυμεί να διασφαλίσει τα χρήματα της. Αυτή η ιστορία είναι μονόδρομος. Είναι δεδομένο ότι τα χρήματα θα πάνε στους ποδοσφαιριστές. Ο ΟΦΗ και νομικά έχει αποξενωθεί από τα χρήματα και δεν μπορεί να τα πάρει».

Για την σύμβαση εκχώρησης των χρημάτων: «Η υπόθεση έχει και μια λογική. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι αν ζημιωθεί ο ΟΦΗ τότε θα συμβεί το ίδιο και με τους ποδοσφαιριστές. Ο ΟΦΗ δεν θέλει να στερήσει από κανέναν τα χρήματα του. Οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές θα πάρουν τα χρήματα τους. Θα πω κάτι απλό: Περίμενε κανένας πριν από 5-6 χρόνια ότι τώρα η χώρα μας θα έφτανε σε αυτό το σημείο; Ότι πολλές οικογένειες θα αντιμετώπιζαν πρόβλημα επιβίωσης; Ο ΟΦΗ κάνει μια τιτάνια προσπάθεια για να ορθοποδήσει και δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιοι ζητούν το κεφάλι του επί πίνακι. Ο ΟΦΗ δεν ξεγέλασε κανέναν και η διοίκηση καταβάλει μεγάλες προσπάθειες όπως το ίδιο γινόταν και με τις προηγούμενες διοικήσεις».

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΟΦΗ: «Είναι σε εξέλιξη μια προσπάθεια εξυγίανσης. Το μπάτζετ μειώθηκε, όλοι είμαστε μια γροθιά και μας ενώνει ο σκοπός της εξυγίανσης. Εγώ πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και θα έρθουν καλύτερες ημέρες για τον ΟΦΗ».