Στρατάκης: «Λογικό το αίτημα επανεξέτασης του ΟΦΗ»

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Για την συνάντηση με τον Υπουργό Πολιτισμού Πάνο Γερουλάνο, μίλησε στον Athletic Radio 104,2 ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, Μανόλης Στρατάκης.

Ο βουλευτής Ηρακλείου τόνισε για την στάση του κ. Γερουλάνου στο αίτημα του ΟΦΗ για επανεξέταση της υπόθεσης αδειοδότησης, πως «ο Υπουργός είναι αρμόδιος για την εποπτεία των νόμων στο αθλητικό κομμάτι. Εδειξε την ευαισθησία που έπρεπε να δείξει για την λειτουργία των θεσμών. Ακουσε με προσοχή αυτά που του μεταφέραμε. Μας απάντησε ότι δεν μπορεί να παρέμβει σε ζητήματα που άπτονται σε άλλα όργανα. Αυτό που εμείς του ζητήσαμε να κάνει είναι να δεί αυτά που του καταθέσαμε και να τα προωθήσει στα αρμόδια όργανα για να αποφανθούν.Δίνει το στίγμα για να τηρηθούν κάποια πράγματα και το αν τηρούνται αυτά που έχουν συμφωνηθεί».

-Ποιο ήταν το ακριβές αίτημα προς τον Υπουργό;
«Το ακριβές αίτημα ήταν η επανεξέταση του φακέλου του ΟΦΗ, καθώς η διαδικασία που ακολουθήθηκε δεν ήταν νόμιμη. Θέλω να πιστεύω ότι το αίτημα θα απαντηθεί. Δεν μπορεί να μείνει μετέωρο. Επισημάνθηκαν θέματα που έπρεπε να έχουν τηρηθεί από τα αρμόδια όργανα. Αν θα έπρεπε δηλαδή να έχει γίνει κάποια αίτηση εξαίρεσης από μέλη της Επιτροπής που έχουν κωλύματα από το νόμο, είναι αυτονόητο που έπρεπε να έχει γίνει.Επειδή δεν έγινε λοιπόν, τότε θα πρέπει η διαδικασία να γίνει σωστά και να επανεξεταστεί ο φάκελος».

-Η στάση του Υπουργού στα αιτήματα του ΟΦΗ;
«Παρακολούθησε με ενδιαφέρον αυτά που προσκομίσαμε. Είπε μάλιστα ότι όλα αυτά και άλλα που έχουν προηγηθεί έχουν προωθηθεί στον αθλητικό εισαγγελέα».

-Τι περιμένουν οι πολιτικοί φορείς μετά την συνάντηση;
«Εμείς περιμένουμε να υλοποιηθεί το αίτημα επανεξέτασης. Είναι λογικό να γίνει και εκτιμώ ότι θα γίνει με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν. Η απάντηση του Υπουργού θα δοθεί εκ των πραγμάτων με ορατές εξελίξεις καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι στενά».