Τελείωσε τον ΟΦΗ η ΕΠΟ – απορρίφθηκε το αίτημα ανάκλησης!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Αρνητική ήταν η απάντηση της ΕΠΟ στο αίτημα του ΟΦΗ για αναψηλάφιση του φακέλου του. Μια απέραντη κοροϊδία προς την ομάδα από την πολιτεία, τους τοπικούς φορείς και τον Σοφοκλή Πιλάβιο.

Η Ομοσπονδία με ανακοίνωση της κάνει δεκτό ότι δεν συζητάει καν την αίτηση ανάκλησης της απόφασης διότι όπως αναφέρει η διαδικασία αδειοδότησης σταματάει στην δευτεροβάθμια επιτροπή εφέσεων και ως εκ τούτου δεν υπάρχει το δικαίωμα για περαιτέρω διαδικασίες. Ωστόσο, η ΕΠΟ δεν απαντάει στο μεγαλύτερο ερώτημα που είναι εκείνο που έθεσε και καταγγέλλει ο ΟΦΗ: Την παράνομη συμμετοχή του Δημήτρη Σμαΐλη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Η Εκτελεστική Γραμματεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας συνεδρίασε τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2011, δια περιφοράς λόγω του κατεπείγοντος του υπό εξέταση θέματος, με θέμα ημερήσιας διάταξης την «Αίτηση Επανάληψης Διαδικασίας – Ανάκληση Αποφάσεως» της Π.Α.Ε. Ο.Φ.Η. κατά της από 23.05.2011 Απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων Αδειοδότησης Ομάδων.
Ο Πρόεδρος της Ε.Π.Ο. και της Εκτελεστικής Γραμματείας Σοφοκλής Πιλάβιος παρουσίασε στα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας τα δεδομένα του θέματος:
1. Από τον Κανονισμό Αδειοδότησης Ομάδων της Ε.Π.Ο. και ειδικότερα από τον Δικονομικό Κανονισμό Λειτουργίας των Δικαιοδοτικών Οργάνων Αδειοδότησης Ομάδων της Ε.Π.Ο. προβλέπονται δύο στάδια διαδικασίας λήψης της άδειας. Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης (Π.Ο.Α.) είναι αρμόδιο για την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό και η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης είναι αρμόδια για την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο και τελευταίο βαθμό. Διαδικασία επανεξέτασης με οποιονδήποτε τρόπο (αίτηση ανάκλησης, αίτηση επανεκτίμησης κ.λ.π.) δεν προβλέπεται.
2. Επιπλέον, με έγγραφό της (28.05.2011), η UEFA τονίζει ότι «σύμφωνα με τον Κανονισμό Αδειοδότησης και Οικονομικού Ευ Αγωνίζεσθαι της UEFA (Έκδοση 2010) αλλά και τον Κανονισμό Αδειοδότησης Ομάδων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.) η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων είναι τελική και εφόσον έχει ληφθεί τελική απόφαση δεν είναι δυνατή η επανεξέταση μιας υπόθεσης».
Μετά από συζήτηση επί του θέματος, τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας αποφάσισαν ομόφωνα ότι η αίτηση «Επανάληψης Διαδικασίας – Ανάκλησης Αποφάσεως» της υπόθεσης, που κατέθεσε η Π.Α.Ε. Ο.Φ.Η., είναι εκτός κανονιστικού πλαισίου της αδειοδότησης των ομάδων και της ΕΠΟ γενικότερα και δεν μπορεί να γίνει δεκτή.