Επιστολή Αυγενάκη στον Γερουλάνο

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Προσωπική επιστολή στον Παύλο Γερουλάνο έστειλε ο  Λευτέρης Αυγενάκης, σχετικά με τα τελευταία γεγονότα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και το θέμα του ΟΦΗ, με την οποία μάλιστα τον καλεί να αναλάβει τις ευθύνες του.

Ειδικότερα, στην επιστολή του προς τον Υπουργό, ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρει τα εξής:
«Μετά λύπης όλος ο φίλαθλος κόσμος της χώρας παρακολουθεί όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στο χώρο του Ελληνικού Ποδοσφαίρου και ιδιαιτέρως τα τεκταινόμενα σχετικά με την αδειοδότηση της ομάδας του ΟΦΗ. Κατά την παρούσα στιγμή, οι Κρήτες θεωρούν ότι έχουν εξαπατηθεί, ενώ νιώθουν κατάφορα αδικημένοι από την απόρριψη του φακέλου του ΟΦΗ. Επιπλέον, αποδεικνύεται από τις εξελίξεις ότι οι υποσχέσεις για την επανεξέταση του φακέλου της ομάδας που δίνατε το πρωί της Δευτέρας ενώπιον όλων μας, τοπικών Βουλευτών και φορέων, αποδείχτηκαν πολύ σύντομα ανυπόστατες. Κατόπιν προτροπής σας συναντηθήκαμε με στελέχη της ΕΠΟ, όμως και αυτή η συνάντηση ήταν αδιέξοδη. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, μετά από λίγες ώρες, δηλώνατε πλήρως αναρμόδιος για το θέμα, εκδίδοντας σχετική ανακοίνωση. Σε καμία περίπτωση δεν ζητήσαμε να παρέμβετε και να διαστρεβλώσετε αποφάσεις της ΕΠΟ. Ζητήσαμε την παραίνεση στις αρμόδιες αρχές αδειοδότησης προκειμένου να μας διαβεβαιώσουν ότι έχουν ελεγχθεί όλα τα στοιχεία του φακέλου της ομάδας, αλλά και να εγγυηθείτε προσωπικά την έγκυρη, σύννομη, ίση μεταχείριση όλων των ομάδων και την πιστή εφαρμογή των κανονισμών. Υπογραμμίζουμε ότι σεβόμαστε απόλυτα το «Αυτοδιοίκητο» του ελληνικού Ποδοσφαίρου και τους κανόνες της ΟΥΕΦΑ. «Αυτοδιοίκητο» όμως, κύριε Υπουργέ, δεν σημαίνει και «Ανεξέλεγκτο».

Και η επιστολή καταλήγει ως εξής:
«Σας προκαλώ, έστω και αυτή την ώρα, να εγγυηθείτε δημόσια στο φίλαθλο κόσμο ότι υπάρχει διαφάνεια, σωστή αξιολόγηση, ίση μεταχείριση και εγκυρότητα όλων των φακέλων όλων των ομάδων. Σε κάθε περίπτωση, εάν θέλετε πραγματικά να διαφυλάξετε το Ελληνικό Ποδόσφαιρο και να προστατέψετε την κυβέρνηση, ο κόσμος περιμένει άμεσα να αναλάβετε τις ευθύνες σας».