Η ιστορία που δείχνει πως κινείται η ΕΠΟ και ο πρόεδρος της…

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η ιστορία του Ερόλ Μπουλούτ και το μέγα σκάνδαλο που έχει αναδειχθεί με τον Τούρκο και τον Ολυμπιακό Βόλου αποδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο κινείται η ΕΠΟ και ο πρόεδρος της…

Την ίδια ώρα που ο Τούρκος ποδοσφαιριστής έχει καταγγείλει την ομάδα της Μαγνησίας για οφειλές προς το πρόσωπο του, η ΕΠΟ, ο Σοφοκλής Πιλάβιος, ο γενικός διευθυντής της επιτροπής αδειοδότησης Γιώργος Δημητρίου, σιωπούν όλοι… Και ενώ ο τελευταίος είχε δείξει πόσο «αμερόληπτος» ήταν στην περίπτωση των Τρικάλων όπου ζήτησε την επανεξέταση του φακέλου αφού είχε περάσει από την πρωτοβάθμια επιτροπή, φρόντισε στην συνέχεια να μην κάνει το ίδιο και με την περίπτωση του Μπουλούτ και του Ολυμπιακού Βόλου.

Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Γιάννη Μαρακάκη. Διαβάστε τις και θα καταλάβετε πως κινείται το ελληνικό ποδόσφαιρο…

«Δεν ταρακουνήθηκε κανένας από τις δηλώσεις μου. Εγώ ψάχτηκα, έκανα την έρευνα μου και είπα τα όσα είπα, χωρίς όμως να ακολουθήσει κάτι. Υπάρχουν οφειλές στον Μπουλούτ το 2010. Αυτές οι οφειλές φαίνονται τακτοποιημένες στο φάκελο του Ολυμπιακό Βόλου.

Έχει πάει στα πολιτικά δικαστήρια η συγκεκριμένη αντιδικία ως προς τα οφειλόμενα. Ως προς την καταγγελία που κάναμε στην ΕΠΟ, θεωρώ ότι θα εξετάσουν ξανά τον φάκελο. Δεν έχω ακόμα απάντηση από τον κ. Δημητρίου. Εγώ δεν πρόκειται να κάνω τον Ρομπέν των Δασών και να ξεκινήσω την κάθαρση του ποδοσφαίρου. Αν δεν θέλουν αυτοί να κάνουν την κάθαρση, δεν θα τους δείξω εγώ τον δρόμο. Δεν το έκανα για λόγους εντυπωσιασμού, υπάρχει ουσία από πίσω. Αν δεν υπάρχει ουσία πίσω από πλαστά παραστατικά, τότε να τα παρατήσουμε. Μήπως πρέπει να καλέσουμε εισαγγελέα για να το αποδείξουμε αυτό;

Αν ήμουν ο Δημητρίου θα έπρεπε να επανεξετάσω τον φάκελο. Σε κάθε περίπτωση θα ήταν άμεση προτεραιότητα μου. Δεν μπορώ να τους πως τι θα κάνω. Εμείς απλά δείξαμε τον δρόμο, για κάτι που έγινε παράτυπα. Θεωρώ ότι θα το πνίξουν το θέμα, παρά το ότι θεωρώ τον κ. Δημητρίου ευσυνείδητο υπάλληλο της ΕΠΟ. Διατηρώ επιφυλάξεις ακόμα για το ότι θα ελεγχθεί το θέμα. Ας μου απαντήσουν κάποια στιγμή για την καταγγελία. Δεν θέλω να κάνω κακό στον Ολυμπιακό Βόλου, απλά θέλω να διαπιστωθεί ότι όλα αυτά είναι αλήθεια.

Θα ήταν οδυνηρό για πολλούς αν ευδοκιμήσει αυτή η καταγγελία. Δεν υπάρχει περίπτωση εγώ να σηκώσω το λάβαρο της κάθαρσης του ποδοσφαίρου. Έχω έναν φάκελο και αυτό κατήγγειλα. Υπάρχει πιθανότητα επειδή η καταγγελία έγινε καθυστερημένα, να την αφήσουν. Εμείς όταν βεβαιωθήκαμε, τότε το καταγγείλαμε.

Σε κανέναν δεν έχω εμπιστοσύνη, απλά θεωρώ ευσυνείδητο τον κ. Δημητρίου. Είναι ένα θέμα το οποίο οδεύει προς αρχείο. Δεν μ’ αρέσει που το λέω αλλά αυτό θα είναι το αποτέλεσμα. Ως προς τα οφειλόμενα θα δικαιωθούμε στα πολιτικά δικαστήρια. Για το θέμα της καταγγελίας πολύ φοβάμαι ότι θα θαφτεί. Αν οι φόβοι αποδειχθούν πραγματικοί θα συζητήσουμε για παρέμβαση εισαγγελέα».