Αναστόπουλος: «Ο ΟΦΗ είναι αφεντικό στο νησί και δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Νίκος Αναστόπουλος μίλησε στην κάμερα της NOVA για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό χαρακτηρίζοντας το πρόκληση ενώ αναφέρθηκε και στη νίκη επί του Πλατανιά τονίζοντας ότι στην Κρήτη δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανένας για το ποιος είναι το αφεντικό.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Αναστόπουλος:

Για τη νίκη επί του Πλατανιά: «Το πιο σημαντικό ήταν το βαθμολογικό κομμάτι. Από εκεί και πέρα ήταν μια νίκη που έδειξε ότι αφεντικό στο νησί είναι ο ΟΦΗ. Αυτό δεν χωρά καμία αμφιβολία και δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς».

Για το αν μέτρησε η φανέλα και η εμπειρία του ΟΦΗ; «Μέτρησε αλλά δεν ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για να καταφέρουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι νομίζω ότι αφενός μεν η νίκη ήταν δίκαιη και αφετέρου ότι στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού και αν εξαιρέσουμε το γρήγορο γκολ που πέτυχε ο Πλατανιάς στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε τον έλεγχο».

Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό: «Ο Παναθηναϊκός όπως και να το κάνουμε μόνο και μόνο το όνομα του λέει πολλά. Είναι ένα επιπλέον κίνητρο για εμάς ανεξάρτητα τα προβλήματα που έχει. Δεν είναι ο Παναθηναϊκός των προηγούμενων χρόνων αλλά δεν παύει να είναι Παναθηναϊκός. Για εμάς λοιπόν είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, η προετοιμασία μας έχει ξεκινήσει την επομένη του Πλατανιά ώστε να παρουσιαστούμε έτοιμοι από όλες τις πλευρές. Είναι ένα παιχνίδι πρόκληση για εμάς και με τέτοια αποτελέσματα κάνεις πολλά πράγματα».

Για το αν η καλή ψυχολογία που έχει ο ΟΦΗ μπορεί να βοηθήσει ώστε να πάρει τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό: «Δεν φτάνει μόνο η ψυχολογία. Πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο από τον Παναθηναϊκό, να ματώσουμε στο γήπεδο και να έχουμε τη διάθεση που είχαμε στον Πλατανιά».

Για τα αγωνιστικά προβλήματα του Παναθηναϊκού και τι μπορεί να εκμεταλλευτεί ο ΟΦΗ: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που θέλει ιδιαίτερη προσοχή ανεξαρτήτως σε τι αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται. Η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι η ομάδα του παρελθόντος αλλά έχει κάποιους παίκτες οι οποίοι σε μία έξαρση και αν εσύ δεν είσαι έτοιμος μπορούν να σου κάνουν τη ζημιά. Εμείς λοιπόν θα προσπαθήσουμε να είμαστε έτοιμοι, να πρεσάρουμε πάρα πολύ καλά, να πιέσουμε τον αντίπαλο και από εκεί και πέρα να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας».

Για την εικόνα του ΟΦΗ στα εντός έδρας παιχνίδια: «Θεωρώ ότι η βαθμολογική θέση μας αδικεί. Πιστεύω ότι ούτε στο ματς με την Κέρκυρα ούτε στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο αξίζαμε την ήττα. Θεωρώ ότι τουλάχιστον το βαθμό της ισοπαλίας τον αξίζαμε. Επειδή όμως στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να μένεις στο τι θα έκανες αλλά στο τι πήρες και σημασία έχει ότι δεν πήραμε κάτι οπότε συνεχίζουμε».