«Ο ΟΦΗ πρέπει να πάει την υπόθεση μέχρι τέλους!»

Eπιμέλεια:Παύλος Σιδερίδης

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου συμμετείχε ως μάρτυρας του ΟΦΗ στην εκδίκαση της  προσφυγής του ΟΦΗ στο Εφετείο Αθηνών και μιλώντας στον Αthletic Radio 104,2 τάχθηκε υπέρ της προσπάθειας του ΟΦΗ να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια και  τόνισε ότι η προσπάθεια αυτή πρέπει να συνεχιστεί μέχρι ο ΟΦΗ να πετύχει την επανεξέταση του δικού του φακέλου,  ενώ υπογράμμισε την σημασία να ανοίξουν όλοι οι φάκελοι  για να διερευνηθεί η νομιμότητα της διαδικασίας…

Aναλυτικά όσα δήλωσε στον Αthletic Radio 104,2  o Γιάννης Κουράκης

Για  την προσωρινή διαταγή που έδωσε το Εφετείο Αθηνών…

«Είναι ένα βήμα μετά τα όσα έχουν ακολουθήσει για την δικαίωση του ΟΦΗ γιατί το δίκιο και η διαφάνεια ποτέ δεν θα χαθούν. Οι ενέργειες που κάνει η ομάδα συζητιέται σε όλη την Ελλάδα και δεν είναι τυχαίο πως το μεγαλύτερο μέρος της σημερινής συζήτησης  στην Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ ήταν γύρω από τον ΟΦΗ. »

Για την προσπάθεια του ΟΦΗ για δικαίωση…

«Η ομάδα κέρδισε στον αγωνιστικό χώρο και με διαφάνεια. Δεν έχει ακουστεί ποτέ το όνομα του ΟΦΗ σε κανένα στημένο και δεν συμμετέχει στις πονηριές και κερδίζει τους αγώνες στο γήπεδο και  όχι στα χαρτιά. Οι άνθρωποι στην ομάδα εδώ και 2 χρόνια κάνουν μια προσπάθεια ανιδιοτελής με βάση την διάθεση και την αγάπη τους για τον ΟΦΗ. Με όλα τα προβλήματα που υπάρχουν γίνεται μια προσπάθεια για να επανέλθει η ομάδα εκεί που ανήκει. Με την βοήθεια των χορηγών και του κόσμου η ομάδα είναι καθαρή. Σε συζητήσεις που είχα πριν καιρό με τον ΓΓΑ κ. Μπιτσαξή μου είπε ότι υπάρχει ένα ενδεχόμενο να μην πάρει άδεια ο ΟΦΗ. Πως ήξεραν τόσο καιρό πριν πως ο ΟΦΗ δεν θα πάρει άδεια. Η πολιτεία πρέπει να κοιτάει μια  ΠΑΕ να είναι εντάξει τακτοποιημένη οικονομικά και να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της προς την πολιτεία. Αν κάποιος ερμηνεύει το γράμμα του νόμου ότι ένας ποδοσφαιριστής δεν πληρώθηκε στις 31 και πληρώθηκε στις 3 του μηνός τί να πούμε. Όλος ο κόσμος είναι εργαζόμενος και δεν νομίζω πως όλοι παίρνουν τα χρήματα τους στις 1 του μηνός. Το θέμα είναι να τα πάρουν έστω και κάποιες μέρες αργότερα. Θέλω να διαβεβαιώσω όλους  ότι ο φάκελος  είναι εντάξει».

Για την προσπάθεια του ΟΦΗ στα πολιτικά δικαστήρια…

«Ένας υπάλληλος της ΕΠΟ πήρε την εφορία στο Ηράκλειο για να ρωτήσει αν η φορολογική ενημερότητα του ΟΦΗ είναι εντάξει. Και αυτό έγινε μετά την απόφαση εις βάρος μας στο θέμα της αδειοδότησης.Δεν έχουν κάτι για να στηρίξουν την απόφαση τους και ψάχνονται. Κάνουν λάθος οι κύριοι της ΕΠΟ. Κάποιοι θέλουν να μην συμμετέχει ο ΟΦΗ στα πλει -οφ. Πιστεύω πως καλώς γίνεται μια προσπάθεια στα πολιτικά δικαστήρια. Πρέπει όλοι μαζί να το πάμε μέχρι τέλους και αυτό θα κάνουμε για να επικρατήσει η διαφάνεια. Η πολιτεία έχει μια πολύ καλή ευκαιρία να αποκαταστήσει την τάξη. Αδικούμαστε καταφορά. Η ετυμηγορία του κ.Γυφτακη  στο θέμα της αδειοδότησης, τα λέει όλα. Κάποιοι από αυτούς που δίκασαν τον ΟΦΗ είναι υπάλληλοι της ΕΠΟ. Δεν μπορούν αυτοί να συμμετάσχουν  σε μια τέτοια επιτροπή για κανένα λόγο. Να μπει το μαχαίρι στο κόκαλο. Μήπως παίρνουν οδηγίες από κάποιους, όπως μου  λένε;».

Για την δική του θέση στην υπόθεση του ΟΦΗ…

«Ως Δήμαρχος ετοιμάζω μηνύσεις σε κάποιους Και ήδη έχω αναθέσει στους δικηγόρους μου την διερεύνηση της διαδικασίας. Υπάρχει μια καταγγελία ότι ομάδα πήρε την άδεια με την προϋπόθεση ότι θα πάρει 17 εκ. ευρώ από πρώην πρόεδρο της που της τα χρωστάει. Είναι δυνατόν; Να ανοίξουν όλοι οι φάκελοι. Εμείς δεν έχουμε τίποτα με τον Ηρακλή αλλά αν ξέρανε  τους λόγους και πως έχει πλαστή ενημερότητα γιατί το εμφανίζουν την τελευταία στιγμή στην ΕΠΟ; Δεν μπορεί να θεωρήσει κάποιος ότι το κάνουν για να επωφεληθούν άλλοι; Επίσης τέσσερις μέτοχοι θα καταθέσουν μήνυση απ’ όσο γνωρίζω την Δευτέρα. Θα το πάμε μέχρι τέλους. Που ακούστηκε για ένα τόσο σημαντικό θέμα να συνεδριάσουν δια περιφοράς. Δεν καταδέχθηκαν να καλέσουν τον πρόεδρο του ΟΦΗ και να τον ακουστούν σε αυτά που  έχει να πεί η πλευρά του ΟΦΗ. Τι δημοκρατία είναι αυτή; Θα συμπαρασταθώ όσο μπορώ σε αυτή την προσπάθεια του ΟΦΗ. Καλώ τους φίλους του ΟΦΗ να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Γίνεται μια συγκροτημένη προσπάθεια  Είναι καλό να βγαίνουμε να κάνουμε κριτική στο ραδιόφωνο αλλά να ξέρουμε και για την προσπάθεια που κάνουν κάποιοι. Συνεχίσουμε να καταθέτουμε τα επιχειρήματα μας για να αρθεί αυτή η αδικία εις βάρος του ΟΦΗ. Δεν ζητούμε χάρη από κανένα. Ζητούμε να επανεξεταστεί ο φάκελος της ομάδας γιατί κάτι μεσολάβησε. Ακούγαμε ότι ο ΟΦΗ παίρνει με 3-0 την άδεια μετά ότι την παίρνει με 2-1 και στο τέλος καταλήξαμε σε αυτή την απόφαση, που ήταν 2-1 εις βάρος μας. Να επανεξεταστεί ο φάκελος της ομάδας για να αποκατασταθεί η τάξη και να ανοίξουν όλοι οι φάκελοι. Αυτή είναι η θέση μας».