Ο χαμογελαστός και ξεχωριστός Μοχάμεντ Σαρ: «Είμαι πολύ χαρούμενος στον ΟΦΗ»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σε μια συνέντευξη διάρκειας μιας ώρας, ο Σενεγαλέζος κεντρικός αμυντικός του ΟΦΗ μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για την παρουσία του στην Κρήτη εκφράζοντας την επιθυμία να παραμείνει και για δεύτερη χρονιά.

Παράλληλα, δήλωσε ότι στην ομάδα είναι πλήρως ευχαριστημένος. “Είμαι πολύ χαρούμενος στον ΟΦΗ. Και όταν είμαι χαρούμενος σε μια ομάδα και αισθάνομαι όμορφα, τότε αυτό μου βγαίνει και μέσα στο γήπεδο” ήταν τα λόγια του Μοχάμεντ Σαρ δείχνοντας τα συναισθήματα του από την τρίμηνη παρουσία του στο Ηράκλειο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μοχάμεντ Σαρ στον Athletic Radio 104,2

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από το Ηράκλειο: “Μου αρέσει ιδιαίτερα το Ηράκλειο, ο καιρός γιατί είναι σημαντικές αυτές οι συνθήκες για τους ποδοσφαιριστές από την Αφρική. Για την πόλη, δεν την έχω μάθει γιατί είμαι μόνο ΒΑΚ – σπίτι. Είμαστε συνηθισμένοι να παίζουμε σε τέτοιες καιρικές συνθήκες με τις οποίες προσαρμοζόμαστε πιο εύκολα. Πολύς ύπνος και ίντερνετ για να επικοινωνώ με την οικογένεια μου”

Για την απόφαση του να έρθει στον ΟΦΗ: “Ο πρόεδρος του ΟΦΗ μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ σε αυτήν την ομάδα. Μου έδειξε μεγάλη εμπιστοσύνη αν και τα δύο τελευταία χρόνια δεν είχα μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Στο Βέλγιο τα κέρδισα όλα και ήθελα να ζήσω νέες παραστάσεις. Είναι σημαντικό στοιχείο η εμπιστοσύνη που μου έδειξε ο πρόεδρος του ΟΦΗ”.

Για τον μικρό χρόνο συμμετοχής τα 2 προηγούμενα χρόνια: “Το ποδόσφαιρο προχωράει γρήγορα και δεν κοιτάζω το παρελθόν. Τα δύο προηγούμενα χρόνια ήταν δύσκολα για εμένα και δεν θέλω να αναφέρομαι συχνά σε αυτά. Κοιτάζω μπροστά και πως θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για τον ΟΦΗ. Είναι μεγάλη ιστορία για το τι έζησα στην Χέρκουλες και την Γκενκ. Στην Ισπανία, αποφάσισα να σπάσω εγώ το συμβόλαιο μου γιατί ο σύλλογος αντιμετώπιζε πολλά οικονομικά προβλήματα. Μετά πήγα στην Γκενκ, ήμουν επιλογή του προπονητή που έφυγε από την ομάδα μετά από λίγες εβδομάδες”.

Για το γεγονός ότι αν και μόλις 29 χρονών έχει αγωνιστεί σε Ιταλία, Ισπανία και Βέλγιο: “Έχω ταξιδέψει πολύ στην ζωή μου και έχω ζήσει σε αρκετές χώρες. Σε κάθε χώρα που έχω ζήσει, έχω μάθει από το ποδόσφαιρο της. Στο Βέλγιο το ποδόσφαιρο βασίζεται στην φυσική δύναμη, στην Ισπανία παίζουν ελεύθερο ποδόσφαιρο και στην Ιταλία βασίζονται πολύ στην τακτική”.

(Παρένθεση) / Μιλάς από τώρα για την δεύτερη χρονιά; Πως σκέφτεσαι από τώρα για τη νέα χρονιά αφού έχεις συμβόλαιο για 1 χρόνο; Θες να μείνεις;

“Δεν εξαρτάται από εμένα αλλά από τον πρόεδρο. Υπέγραψα για έναν χρόνο γιατί θέλω να ξέρω πως είμαι το επόμενο καλοκαίρι. Ο πρόεδρος ήθελε να υπογράψω για δύο χρόνια. Το καλοκαίρι θα δούμε μαζί αν μου αρέσει εδώ, αν θέλει η ομάδα να μείνω και να συζητήσουμε πάλι από την αρχή. Έχουμε μπροστά μας τον Ιανουάριο ή και το καλοκαίρι για να συζητήσουμε τι θα γίνει το επόμενο καλοκαίρι”.

Για το πώς εκδηλώθηκε το ενδιαφέρον του ΟΦΗ: “Υπήρχε μια επικοινωνία μαζί μου μεταξύ ενός κοινού φίλου. Στην συνέχεια μίλησα με τον πρόεδρο του ΟΦΗ που μου μετέφερε το ενδιαφέρον του ΟΦΗ και μου είπε να έρθω γιατί η ομάδα είναι μια οικογένεια. Από την πρώτη στιγμή μου έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και εμπιστοσύνη στις δυνατότητες μου”.

Για το αν υπήρχαν προτάσεις από την Ελλάδα: “Είχα αρκετές προτάσεις από την Ελλάδα, όμως κατάλαβα ότι δεν ήταν αυτά που ήθελα. Αντιθέτως, αυτό που βρήκα στον ΟΦΗ ήταν κάτι που το ήθελα. Δεν έχω μετανιώσει που ήρθα στον ΟΦΗ και είμαι δικαιωμένος για την επιλογή μου”.

Για το πώς του αρέσει να παίζει άμυνα: “Δεν έχω πρόβλημα για τον τρόπο με τον οποίο αμύνομαι. Το πρώτο πράγμα που με ενδιαφέρει είναι πως θα εμποδίσω τον επιθετικό να σκοράρει. Σημασία έχει να μην τον αφήσω να βάλει γκολ και αυτό είναι κάτι που κάνει πολύ έντονο η ιταλική αμυντική σχολή”.

Για το αν αισθάνεται 100% έτοιμος: “Δεν είμαι 100% έτοιμος όμως μπορώ να παίξω σε υψηλό επίπεδο για 75 – 80 λεπτά. Στα τελευταία λεπτά κάνω συντήρηση των δυνάμεων μου. Όταν είμαι έτοιμος θα γίνω ακόμα καλύτερος”.

Για το τι γνώριζε για τον ΟΦΗ: “Πριν έρθω στον ΟΦΗ ενημερώθηκα για τα πάντα. Ήθελα να ξέρω που έρχομαι και πήρα όλες τις πληροφορίες. Γνωρίζω ότι ο σύλλογος διαθέτει μια μεγάλη ιστορία και ότι έπαιξαν στην ομάδα παίκτες όπως ο Σαμαράς και ο Ντιαρά. Ήθελα να μάθω τα πάντα για τον ΟΦΗ και να είμαι πλήρως ενημερωμένος για το που έρχομαι. Μίλησα και με φίλους μου που μου είπαν τα καλύτερα λόγια για τον σύλλογο”.

Για το κλίμα στον ΟΦΗ: “Ο ΟΦΗ είναι μια πραγματική οικογένεια και αυτό το διαπίστωσα από την πρώτη ημέρα. Η Θεανώ (σημ. Ρασούλη), ο Αντώνης (σημ. Χρονάκης) που είναι τα παιδιά στα γραφεία και με κάνουν να αισθάνομαι πολύ όμορφα. Ο Σάκης (σημ. Παγωμένος) που πάντα μεταφέρει πολύ σωστά όσα μας λέει ο κόουτς. Ο Αντρέας που με κάνει να τρέχω σαν τρελός. Ο ΟΦΗ είναι μια οικογένεια και επιβεβαιώνει τα λόγια που μου είπε ο πρόεδρος όταν συναντηθήκαμε για πρώτη φορά. Μου είπε “έλα στον ΟΦΗ και θα δεις ότι όλοι είμαστε μια οικογένεια. Και πράγματι, η ομάδα είναι έτσι”.

Για τις σχέσεις του με το Νίκο Αναστόπουλο: “Υπάρχει μεγάλη και αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ μας. Με σέβεται απόλυτα και τον σέβομαι. Ασφαλώς και γνωρίζω ότι πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες επιθετικούς”.

Για τις εντυπώσεις του από τον ΟΦΗ: “Κοίταξε, είναι διαφορετικό να βρίσκεσαι στο “Μιλανέλο” και εδώ. Επίσης, όταν παίζεις στην Αφρική και έρχεσαι εδώ είναι μεγάλη διαφορά. Όμως, για εμένα είναι σημαντικό που ο ΟΦΗ είναι ένας οργανωμένος σύλλογος. Διαθέτει τις δικές του εγκαταστάσεις για να προπονείται. Είναι καλό για όλους μας που έχουμε την δυνατότητα να δουλεύουμε κάτω από αυτές τις συνθήκες”.

Για τον κόσμο του ΟΦΗ: “Θέλουμε τον κόσμο να βρίσκεται δίπλα μας όχι μόνο στις καλές αλλά και στις κακές στιγμές. Το γήπεδο είναι πολύ κοντά στους παίκτες και τους αισθανόμαστε δίπλα μας. Μακάρι να γεμίσει το γήπεδο και να έχει χιλιάδες φιλάθλους μέσα. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να είναι χαρούμενοι”.

Για τις δυνατότητες του ΟΦΗ: “Διαθέτουμε μια νέα ομάδα με μεγάλη ποιότητα. Αν πιστέψουμε στους εαυτούς μας, να είμαστε περήφανοι για εμάς γιατί αν το κάνουμε αυτό τότε μπορούμε να πάμε πολύ καλά. Όμως διαθέτουμε μεγάλο ταλέντο. Δεν θέλω να πω μεγάλα λόγια γιατί αν στραβώσει κάτι, θα είμαι ο πρώτος που θα σκοτώσουν οι φίλαθλοι (γέλια). Όμως, διαθέτουμε μια ομάδα με μεγάλο ταλέντο”.

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο: “Το επίπεδο δεν είναι χαμηλό. Είναι η πρώτη μου χρόνια στην Ελλάδα και δεν έχω πλήρη εικόνα για το ποδόσφαιρο της χώρας. Ίσως στην δεύτερη χρονιά μου έχω καλύτερη εικόνα. Παρακολουθώ το ελληνικό πρωτάθλημα, ειδικά όταν δεν αγωνιζόμουν στα παιχνίδια. Ήθελα να παρακολουθώ τους αντίπαλους επιθετικούς, να τους κατασκοπεύω ώστε να γνωρίζω πώς να τους αντιμετωπίσω”.

Για το πάθος που έχει για το ποδόσφαιρο: “Το ποδόσφαιρο είναι τα πάντα για εμένα. Δεν γνωρίζω να κάνω δουλειά γραφείου ή κάτι άλλο. Έχω πάθος για το ποδόσφαιρο και ζω για το άθλημα”.