Σε συνέδριο με θέμα «η κρίση στο ελληνικό ποδόσφαιρο» θα μιλήσει ο Πουλινάκης

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Στην Σπάρτη θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος του ΟΦΗ όπου θα είναι μεταξύ των ομιλητών του συνεδρίου που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και μεταξύ αυτών θα μιλήσουν ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης.

Το φετινό συνέδριο θα έχει ως θέμα: «Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στον Αθλητισμό: Η απάντηση στις προκλήσεις του σήμερα και του αύριο» και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Σπαρτιατών, με επίσημους χορηγούς την ΟΠΑΠ Α.Ε., την ΕΚΟ, τη «Νίκη Εκδοτική Α.Ε.», ενώ χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ και η ΝΕΤ 105,8.

Την Παρασκευή, μετά την τελετή έναρξης των εργασιών του συνεδρίου, θʼ ανοίξει η πρώτη «στρογγυλή τράπεζα», η οποία έχει θα έχει θέμα: «Η κρίση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και η προοπτική αναδιοργάνωσής του».

Θα συντονίσει ο ειδικός σύμβουλος της ΟΠΑΠ International και επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Dr. Τάκης Αλεξόπουλος.

Σε αυτή θα συμμετέχουν οι: Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, ο πρόεδρος της Super League, Γιάννης Μώραλης, ο πρόεδρος του ΟΦΗ, Μάνθος Πουλινάκης, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελπίδων, Κώστας Τσάνας, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αθλητικών Συντακτών (UEPS), Γιάννης Δάρας και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), Σωτήρης Τριανταφύλλου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 7/12/2012, στις 15.00, ενώ η τελετή έναρξης του συνεδρίου έχει προγραμματιστεί για τις 17.00 στο αμφιθέατρο του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού στη Σπάρτη, (Ορθίας Αρτέμιδος & Πλαταιών).

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και «ψυχή» του Συνεδρίου είναι ο καθηγητής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Θανάσης Κριεμάδης.

Το μουσείο της Εθνικής ομάδας θα ταξιδέψει για πρώτη φορά στην Περιφέρεια και πιο συγκεκριμένα στη Σπάρτη. Τα μοναδικά και σπάνια εκθέματα, τα οποία συγκεντρώθηκαν με πολύ κόπο και αγάπη από τα μέλη του συνδέσμου «Γαλανόλευκος Φάρος» και αναδεικνύουν την επιτυχία του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα φιλοξενηθούν σε έναν ειδικό χώρο του πανεπιστημίου, δίπλα στην αίθουσα του Συνεδρίου και θʼ αποτελέσουν πόλο έλξης για τη νεολαία της περιοχής.

Ο πρόεδρος του συνδέσμου, Νίκος Φλέκκας, μαζί με μέλη του Δ.Σ. θα παρουσιάσουν τα δεκάδες εκθέματα, που είναι η ζωντανή ιστορία του έπους του 2004, στους συνέδρους και τους επισκέπτες.

πηγή: gazzetta.gr