Γιατί αποφασίστηκε η «καμπάνα» στον Σίσιτς…

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Μπορεί για πολλούς (εκτός ομάδας) να αποτέλεσε έκπληξη η απόφαση Αναστόπουλου για την έξοδο Σίσιτς ωστόσο αυτό είχε συμβεί από την Τρίτη. Τα δύο περιστατικά που συνέβησαν με πρωταγωνιστή τον Σλοβένο και η απόφαση «Αναστό» για την δημοσιοποίηση της απόφασης.

Οι διαδοχικές συναντήσεις της Τρίτης και το μήνυμα διοίκησης – Αναστόπουλου ότι «κανένας πάνω από την ομάδα» υλοποιήθηκε άμεσα από τον 55χρονο τεχνικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες τoυ Gentikoule, ο ίδιος ο Αναστόπουλος ανακοίνωσε την τιμωρία στον Σλοβένο στην πολύκροτη ομιλία του το μεσημέρι της Τρίτης. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σλοβένος ήταν ο μόνος ποδοσφαιριστής στον οποίο έκανε ο Αναστόπουλος προσωπικά παρατηρήσεις.

«Σίλε, κομμένα από εδώ και πέρα τα γελάκια. Ο ΟΦΗ είναι πάνω από όλους μας. Οποιοδήποτε κρούσμα απειθαρχίας συμβεί, θα τιμωρείται» ήταν τα λόγια του «Αναστό» απευθυνόμενος προς τον Σλοβένο.

Οι λόγοι που πάρθηκε αυτή η απόφαση ήταν οι εξής δύο: Ο ένας γνωστός στον κόσμο και ο άλλος άγνωστος. Ο ένας αφορά το περιστατικό που συνέβη κατά την διάρκεια του αγώνα με τον Πανθρακικό όταν ο Σίσιτς άνοιξε διάλογο με την εξέδρα. Και μπορεί ο Σλοβένος να αισθάνθηκε πικραμένος από ότι άκουσε όμως σίγουρα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία μιας και είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. 

Ο άλλος λόγος έχει να κάνει με ένα επεισόδιο (μικρής κλίμακας) που σημειώθηκε στο λεωφορείο της ομάδας κατά την αναχώρηση της από το «Γεντί Κουλέ» μετά το παιχνίδι με τον Πανθρακικό. Σύμφωνα με πληροφορίες του Gentikoule, o Σλοβένος καταφέρθηκε κατά συμπαικτών του κατηγορώντας τους για την ισοπαλία με την ομάδα της Κομοτηνής με αυτό το επεισόδιο να γίνεται μπροστά στα μέλη του τεχνικού τιμ του ΟΦΗ!

Ακόμα μεγαλύτερη σημασία του περιστατικού και της νέας… «γραμμής» που έχει χαραχτεί από τον ΟΦΗ είναι ότι ο ίδιος ο Νίκος Αναστόπουλος επέλεξε να δημοσιοποιήσει την τιμωρία του Σίσιτς αν και συνήθως τέτοια περιστατικά μένουν… εντός ομάδας.

Ο «Αναστό» με αυτόν τον τρόπο έστειλε το μήνυμα (και της διοίκησης ασφαλώς) ότι πλέον από εδώ και στο εξής δεν πρόκειται να ανεχτεί κανένας στον ΟΦΗ παρόμοιες συμπεριφορές…