Μαχλάς: «Η προσφυγή είναι κατά της επιτροπής και όχι κατά της ΕΠΟ»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Για ακόμα μια φορά, ο Νίκος Μαχλάς υπεραμύνθηκε της απόφασης του ΟΦΗ να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια τονίζοντας ότι η ομάδα θα δικαιωθεί στον δίκαιο αγώνα που κάνει.

«Δεν είμαστε τρελοί, ούτε τα συμφέροντα της ΕΠΟ θίξαμε, απλά προσπαθούμε να βρούμε το δίκιο μας με κάποιο τρόπο. Εμείς προσφύγαμε για την σύσταση της παράνομης επιτροπής που εξέτασε τον φάκελο, όχι για την απόφαση της ΕΠΟ. Δεν πήγαμε σε κόντρα με την απόφαση της ΕΠΟ, ούτε πήγαμε παράτυπα να κάνουμε κάτι. Όταν υπάρχει μια σύσταση επιτροπής που δεν είναι καθ’ όλα νόμιμη, έχουμε δικαίωμα να κοιτάξουμε το συμφέρον μας. Δείτε τι είπε η ΕΠΟ στα Τρίκαλα, η ΕΠΟ από μόνη της μάς έστειλε εκεί πέρα», είπε αρχικά ο πρόεδρος του ΟΦΗ μιλώντας στον Sentra.
Και συνέχισε: «Ορισμένα πράγματα εντέχνως περνούν προς τα έξω. Αν θέλουν να μας ρίξουν, ας πάρουν μια τέτοια απόφαση, είμαστε καθ’ όλα νόμιμοι. Δεχόμαστε μηνύματα συμπαράστασης από όλη την Ελλάδα, από τους φιλάθλους όλων των ομάδων και όλοι μάς δίνουν συγχαρητήρια».

Για τους φακέλους των ομάδων: «Γιατί η ΕΠΟ δεν ανοίγει τους φακέλους στον ελληνικό λαό; Κι ας ανοίξει πρώτα του ΟΦΗ. Αν δεν είχαμε δίκιο, ποιος ο λόγος να φωνάζουμε; Αν δεν ήταν ο φάκελός μας εντάξει δεν θα φωνάζαμε. Βγάλτε λοιπόν τους φακέλους. Το 80% των φακέλων δεν είναι εντάξει. Για τους φακέλους δεν υπάρχει το αυτοδιοίκητο. Αυτό είναι μια καραμέλα που επικαλούνται. Το αυτοδιοίκητο πράγματι υπάρχει και πρέπει να υπάρχει στις αποφάσεις της ΕΠΟ, αλλά υπάρχουν και οι νόμοι που είναι για όλους τους Έλληνες, όχι μόνο στον αθλητισμό. Υπάρχει έννομο συμφέρον, η ομάδα μου έχει χάσει πολλά χρήματα όπως κι εγώ ο ίδιος. Γιατί να κλείσει η ΕΠΟ; Κι αυτό παράνομο είναι. Πως μπορεί να παίρνει μια τέτοια απόφαση; Ολο το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι ο ΟΦΗ; Ή τα Τρίκαλα ή ο Ηρακλής; Επειδή τους χαλάσαμε την μαγιά; Δεν γίνεται να έχεις δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Για τον φάκελο του ΟΦΗ: «Δεν παρακάμπτουμε νόμους, δεν έχουμε βρει παραθυράκι. Η ανάκληση του φακέλου που κάναμε έπρεπε να πάει στον δικαστή αλλά δεν την στείλανε. Πως λοιπόν θα βρούμε το δίκιο μας; Εμείς έχουμε ξεκινήσει την διαδικασία αυτή που χρειάζεται. Ολα αυτά τα χρόνια τι καλό έχετε δει από το ελληνικό ποδόσφαιρο; Είδατε τον ΟΦΗ όλα αυτά τα χρόνια πουθενά μπλεγμένο; Τον φάκελο θα τον δώσω αν μου πει ο κ. Πιλάβιος, αν τον δώσω εγώ υπάρχει νόμος και θα φάμε 150. 000 πρόστιμο. Αυτό που έκανε η ΕΠΟ να στείλει μια αισχρή επιστολή ότι μας καλεί η ΔΟΥ. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα γι αυτό και θα πέσουν μηνύσεις. Είναι ντροπή να διαδίδουν ότι έχουμε πλαστή ενημερότητα. Μπορούμε να τα βγάλουμε όλα και για ΙΚΑ, εφορία, τα πάντα. Εχουμε ρυθμίσει τα πάντα. Ποιες άλλες ομάδες το έχουν κάνει; Ψάξτε να τα βρείτε. Εχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Θέλουμε την δικαίωση της ομάδας μας, ένα ολόκληρο νησί, μια ομάδα που κοσμεί το ελληνικό πρωτάθλημα. Τώρα εάν υπάρχει μια οικονομική διαφορά με 2-3 εκατ. Αν είναι αυτό το έγκλημα πρέπει να απολογηθεί όλη η Ελλάδα».

Οσο για το εάν ο ΟΦΗ θα αγωνιστεί στην… Κύπρο: «Θέλαμε να σατιρίσουμε την κατάσταση, τι πρέπει να κάνει δηλαδή ο Ελληνας; Να φύγει μετανάστης;»