Αντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα από τον ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Αντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα ετοιμάζει ο ΟΦΗ. Εκτός από την επιστολή στην UEFA θα κατατεθεί μήνυση την Πέμπτη κατά του μέλους της επιτροπής αδειοδότησης της ΕΠΟ, Δημήτρη Σμαΐλη.

Παράλληλα, οι Κρητικοί καταγγέλλουν τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Σοφοκλή Πιλάβιο, για απόπειρα εκβίασης και υπεξαγωγή εγγράφου, που αφορά την αίτηση ανάκλησης του ΟΦΗ στην απόφαση για τη μη αδειοδότηση του συλλόγου.

Στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ έγινε ειδική εκπομπή για τα θέματα του ΟΦΗ, όπου και αναλύθηκαν οι κινήσεις που θα κάνουν από εδώ και στο εξής οι Ηρακλειώτες. Διαβάστε τι είπαν οι Μαχλάς, Κουράκης, Μιχαλόπουλος και Ξημέρης.

Αναλυτικά:

Νίκος Μαχλάς (Πρόεδρος ΟΦΗ): «Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το πράγμα. Άμα θέλουν ας φτιάξουν δύο διαφορετικά πρωταθλήματα με βάση κοινωνικά κριτήρια και όχι αγωνιστικά και τότε ο ΟΦΗ θα συμορφωθεί. Όλοι γνωρίζουν την αλήθεια και όποιος λέει πως δεν την γνωρίζει είναι ψεύτης. Στήθηκε μια παράτυπη επιτροπή και δεν μας δίκασε δίκαια. Μετά έρχεται η ΕΠΟ και μας λέει ότι δεν είναι αρμόδια. Τότε γιατί φτιάχνει επιτροπές; Όλα τα στοιχεία που ήθελε η αρμόδια επιτροπή ήταν μέσα στον φάκελο. Τα πάντα. Μας έστειλαν ότι χρωστάμε σε οκτώ παίκτες. Ας βγει ένας παίκτης να πει ότι δεν τον έχουμε ρυθμίσει ή ότι δεν τον έχουμε πληρώσει. Κανείς παίκτης δεν το λέει. Όλα τα χαρτιά είναι εμπρόθεσμα. Αν το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι ο ΟΦΗ ας πέσει. Ο ΟΦΗ έχει ένα χρέος αλλά πολλές ομάδες έχουν. Τώρα στεκόμαστε στο θέμα της αδειοδότησης. Ένας πλήρης φάκελος δικάστηκε από μια αναρμόδια επιτροπή. Η ίδια η ΕΠΟ μας λέει ότι το αρμόδιο όργανο είναι το πολιτικό εφετείο. Δεν τρελαθήκαμε να αρχίσουμε να τα βάζουμε με όλους και με όλα. Όταν κάποιος έχει δίκιο φωνάζει. Αν είναι να πέσουμε και να σωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο ας πέσουμε».

Γιάννης Κουράκης (Δήμαρχος Ηρακλείου): «Είμαι με το μέρος του ΟΦΗ και τον στηρίζω. Είδαμε ποτέ τον ΟΦΗ ύποπτο για κάποιο στημένο παιχνίδι; Είδαμε ποτέ τον ΟΦΗ να προσπαθεί να επηρεάσει την διαιτησία; Ποτέ! Όσο ήμουν στον ΟΦΗ. Για όσο ήμουν στον ΟΦΗ ποτέ δεν πήγε ο νους μας ότι πιθανόν να υπάρχουν πλαστές ενημερώτητες. Θα βρεθεί κατηγορούμενος αυτός που συνυπέγραψε τον φάκελο. Είναι προσβλητικό για τον ΟΦΗ και για τον κόσμο του γιατί ποτέ δεν σκεφτήκαμε να εξαπατήσουμε κανέναν. Κάνω έκληση να ξανασταλεί ο φάκελος του ΟΦΗ και να ελεγχθεί. Να πάνε σε όποια Εφορία και όποιο ΙΚΑ θέλουν για να δουν τι ισχύει. Με πολύ ιδρώτα, ο ΟΦΗ ξεκίνησε μια προσπάθεια να ξεκινήσει η εξυγίανση. Γι’ αυτό δεν είναι στα στημένα, γι’ αυτό δεν ασχολείται με την διαιτησία. Αλλά δεν φοβόμαστε να μιλάμε με όλους τους ανθρώπους. Και με τον εισαγγελέα και με τον πρόεδρο της ΕΠΟ. Είναι δυνατόν να θέλουν να αποκλειστεί μια ομάδα από τα play off και να παίξει στην θέση της μια ομάδα που τερμάτισε 24 βαθμούς πίσω της και παραλίγο να παίξει στα play out; Να ανοίξουν όλοι οι φάκελοι και ας ανοίξει πρώτος του ΟΦΗ. Δεν θεωρώ ότι μπορεί ηθελημένα ο πρόεδρος της ΕΠΟ να τα κάνει αυτά. Μάλλον τον παραπληροφόρησαν. Ο ΟΦΗ κάλυψε όλους τους όρους. Τουλάχιστον 23 ομάδες έχουν πλαστές φορολογικές ενημερώτητες. Δεν μας νοιάζει τι κάνει το κάθε σωματείο. Θέλουμε να εξεταστεί ξανά ο φάκελος».

Χρήστος Μιχαλόπουλος (νομικός ΟΦΗ): «Ο φάκελος μας ήταν πλήρης και αυτό προκύπτει και από τα όσα λέει ο κ. Γυφτάκης. Τα άλλα μέλη διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα. Ο κ. Γυφτάκης σε 16 σελίδες ανατρέπει την σκέψη της πλειοψηφίας. Επίσης η σύνθεση ήταν παράτυπη. Αυτός που δεν τηρεί τους νόμους είναι ο κ. Πιλάβιος. Όταν κλήθηκε στην Βουλή εμφάνισε έναν λαγό από το καπέλο. Ότι η ΠΑΕ Ηρακλής έχει πλαστή ενημερώτητα. Έσπασε το σύμφωνο εχεμύθειας που έχει κάνει ευαγγέλειο. Υπάρχει μια ανυπόστατη απόφαση λόγω κακής σύνθεσης και θέλουμε να επανεξεταστεί η υπόθεση».

Βασίλης Ξημέρης (πρόεδρος Ερασιτέχνη ΟΦΗ): «Με το χέρι στην καρδιά είμαι πολύ προβληματισμένος με την κατάσταση στο χώρο του ποδοσφαίρου. Θέλω να κάνω μια ερώτηση στον κύριο Πιλάβιο. Δεν τον προβληματίζει το σκεπτικό ενός εγκεκριμένου δικαστή που τεκμηριώνει γιατί η ΠΑΕ ΟΦΗ πρέπει να πάρει αδειοδότηση; Δεν έκατσε να διαβάσει αυτό το σκεπτικό; Εγώ νομίζω ότι ο κύριος Πιλάβιος πρέπει να σεβαστεί το ελληνικό ποδόσφαιρο και να διαβάσει το σκεπτικό. Μόνο ο κύριος Γυφτάκης μπορεί να υπερασπίζεταιτον ΟΦΗ, όχι εμείς. Γιατί ο κύριος Γυφτάκης είναι δικαστής. Όλη η Ελλάδα παρακολουθεί με σκεπτικισμό τα όσα γίνονται και η ΕΠΟ θα δημιουργήσει πρόβλημα με την αναξιοπιστία στο ποδόσφαιρο. Η ΕΠΟ προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Μιλάει η ΕΠΟ για την εξυγίανση και εμείς σύμφωνουμε. Ας πάει στην Βουλή ο Πιλάβιος να αποδείξει γιατί έχει πρόβλημα ο ΟΦΗ. Κανείς είναι πάνω από το Σύνταγμα. Δεν δεχόμαστε εκβιασμούς. Θα προσφύγουμε ακόμα και στην UEFA».