Τρέχουν και δεν φτάνουν στην ΕΠΟ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Οι ανεπίσημες πιέσεις της ΕΠΟ προς τον ΟΦΗ, με τις οποίες ζητεί να αποσυρθεί η προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια ώστε να ξεμπλοκαριστεί το πρωτάθλημα της Football League., δεν απέδωσαν.

Η Κρητική ΠΑΕ όχι μόνο δεν κάνει πίσω -από τη στιγμή που έχει έστω και προσωρινά δικαιωθεί- αλλά όπως φάνηκε χθες είναι έτοιμη να κλιμακώσει τις αντιδράσεις της. Από την άλλη πλευρά η ΕΠΟ έχει αποφασίσει να παίξει το τελευταίο της χαρτί.

Σήμερα αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα αξιωματούχος της FΙFA ο οποίος θα ταχθεί κατά της προσφυγής του ΟΦΗ στα πολιτικά δικαστήρια και θα ζητήσει την επιβολή κυρώσεων. Το επόμενο βήμα, από τη στιγμή που ο ΟΦΗ δεν κάνει πίσω, όπως διατυμπανίζουν στην ΕΠΟ, θα είναι η επιβολή κύρωσης με την οποία θα απαγορεύεται η συμμετοχή του συλλόγου σε οποιαδήποτε διοργάνωση για όσο διαρκεί η προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια.

Ομως,από την ΕΠΟ εξακολουθεί να μην υπάρχει απάντηση στο τι θα γίνει αν η δικαστική απόφαση που απαγορεύει τη διεξαγωγή αγώνων διαβάθμισης στα πλέι οφ χωρίς την παρουσία του ΟΦΗ, παραμείνει.

Είναι προφανές ότι θα υπάρξει αδιέξοδο, αφού αν δεν ολοκληρωθούν τα πλέι οφ το αργότερο μέχρι την 5η Ιουλίου οπότε ολοκληρώνεται η αγωνιστική περίοδος 2010-2011, δεν θα μπορεί να επικυρωθεί η βαθμολογία και θα ανακύψει θέμα για το ποια ομάδα θα ανέβει ως τρίτη στη Σούπερ Λίγκα και με ποιο κριτήριο.

Ο ΟΦΗ ετοιμάζεται να κλιμακώσει τις αντιδράσεις του και όπως σας ενημερώσαμε χθες, στέλνοντας επιστολή στον πρόεδρο της UEFA Mισέλ Πλατινί με την οποία θα αναφέρει ότι δεν υπάρχει παραβίαση των κανονισμών, την απόφαση του τακτικού διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ που έδωσε το δικαίωμα στα Τρίκαλα να προσφύγουν στα πολιτικά δικαστήρια και ότι η προσφυγή δεν είναι κατά της απόφασης αλλά λόγω κακής σύνθεσης της επιτροπής εφέσεων αδειοδότησης (ΕΕΑ), που του στέρησε τη συμμετοχή στα πλέι οφ της Football League.

Επίσης όπως ειπώθηκε από τον νομικό της ΠΑΕ, Χρήστο Μιχαλόπουλο, θα κατατεθεί μήνυση κατά του Χρήστου Σμαΐλη