Mαχλάς: «Το αυτί μας δεν ιδρώνει από τη στιγμή που έχουμε δίκιο»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Για ακόμα μια φορά, ο Νίκος Μαχλάς ξεκαθάρισε με δηλώσεις του ότι ο ΟΦΗ δεν πρόκειται να κάνει πίσω σε καμία περίπτωση πηγαίνοντας μέχρι τα άκρα την υπόθεση του.

«Το αυτί μας δεν ιδρώνει από τη στιγμή που έχουμε δίκιο. Σέβομαι τους κανόνες της ΕΠΟ, τους πάντες και τα πάντα. Αυτό που κάνουν είναι ωμός εκβιασμός. Ας μας φωνάξουν οι άνθρωποι της FIFA, να φωνάξουν και την ΕΠΟ, να ανοίξουμε τους φακέλους, να δουν η UEFA και η FIFA με τους δικηγόρους που έχουν ότι έχουμε δίκιο. Δεν υπάρχει περίπτωση να αποσύρουμε τα ασφαλιστικά μέτρα, αν δεν δικαιωθούμε», τόνισε στονSentra 103,3 o Νίκος Μαχλάς.

Οπως ξεκαθάρισε, ο ΟΦΗ μπορεί να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια καθώς δεν το κάνει για αθλητικά θέματα αλλά για διοικητικά και συγκεκριμένα αμφισβητώντας τη νομιμότητα σύστασης της επιτροπής αδειοδότησης.

Όταν ο πρόεδρος του ΟΦΗ ρωτήθηκε για το αν, με αυτό τον τρόπο, αμφισβητεί την ΕΠΟ, ξεκαθάρισε: «Δεν αμφισβητεί όμως η ΕΠΟ τον εαυτό της φωνάζοντας αυτή την κυρία; Εμάς ο μπαμπάς μας και η μαμά μας ποιος είναι; Τα ελληνικά δικαστήρια είναι πάνω απ’ όλα. Σέβομαι τους θεσμούς, κάνουμε τα πάντα νόμιμα. Δεν πήγαμε στην Ελβετία ή σε άλλη χώρα να βρούμε το δίκιο μας. Ας ανοίξουν όλοι οι φάκελοι, αφού δεν φοβούνται τίποτα. Αν είναι καθαρή η ΕΠΟ, ας ανοίξουν όλους τους φακέλους, με πρώτο του ΟΦΗ, να δούμε τι επικρατεί σε όλες τις ομάδες. Και τότε, όχι μόνο να μείνουμε στη Β’, αλλά να πάμε στην Δ και στο Περιφερειακό. Και το λέμε αυτό για να δείτε ότι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

Ο Νίκος Μαχλάς ερμήνευσε την κίνηση της ΕΠΟ να καλέσει την FIFA αλλά και τις συναντήσεις που γίνονται: «Πληροφορούν πάρα πολύ καλά ρεπόρτερ με τέτοιο τρόπο για να υπάρξει εκφοβισμός ή δεν ξέρω τι άλλο εκ μέρους αυτής της κυρίας. Κάποια Ομοσπονδία, που έχει κλείσει το μαγαζί, δίνει πληροφορίες. Προτιμότερο είναι να έδινε χαρτί ή να απευθυνόταν απευθείας στην ΠΑΕ ΟΦΗ ή να έρθει απευθείας σε μένα. Εμείς δεν έχουμε τις παραπάνω πληροφορίες. Τα προβλήματα δεν λύνονται ραδιόφωνο».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κόντρα με την ΕΠΟ: «Εμείς δεν έχουμε αντιδικία με την ΕΠΟ σε αυτό το πράγμα. Για να φωνάζει την UEFA ή την FIFA πάει να πει ότι κάτι δεν πάει καλά. Δεν είναι όλα σωστά αυτά που έχουν γίνει από την ΕΠΟ και επικαλείται κάποιον άλλο να έρθει να δώσει τη λύση».

Για το αν νιώθει πικραμένος, ανέφερε: «Πικραμένος δεν είμαι, έχω μάθει, έχουμε μάθει στα δύσκολα. Με παραξενεύει ότι είναι πολύ εύκολο να δοθεί μια λύση αν ανοιχθεί ο φάκελος και όλοι οι φάκελοι. Αν ήθελε η ΕΠΟ, είναι εύκολο. Ναι, είναι εμπιστευτικά όλα, αλλά έχουν περάσει τέτοιοι νόμοι, που αν ήταν έτσι δεν θα έβγαινε τόσος κόσμος για τους υπόλοιπους νόμους. Αλλωστε και σε αυτό το νόμο μπορείς να τα ανοίξεις και να πληρώσεις 150.000 ευρώ (σ.σ. όπως έγινε πέρυσι με τον Ηρακλή). Υπάρχει πρόστιμο, υπάρχει αντίτιμο. Και εμείς εμπιστευόμαστε την ΕΠΟ, αλλά ξεχνάνε ότι δεν έχουμε αντιδικία με την ΕΠΟ αλλά με τη σύσταση της επιτροπής. Η ΕΠΟ μας υπέδειξε να πάμε στο πολιτικό δικαστήριο μέσω της απόφασης για τα Τρίκαλα».

Οσο για το πότε μίλησε τελευταία φορά με τον κ. Πιλάβιο, επεσήμανε:«Όταν ήταν στην Ελβετία, μία μέρα πριν κατέβει από την Ελβετία στην Ελλάδα (σ.σ. την περασμένη Πέμπτη 2/6). Μιλάμε τόσο καιρό και δε μας ακούει κανένας. Αν δεν υπήρχε το πολιτικό δικαστήριο και η δικαίωση θα έγραφαν στα παλιά τους τα παπούτσια τον ΟΦΗ, θα έλεγαν να πάει να… μην πω πουθενά και ας αρχίσει το πρωτάθλημα. Δεν τρελαθήκαμε από τη μία στιγμή στην άλλη, έχουμε δίκιο και θέλουμε να βρούμε το δίκαιο και πήγαμε στο Εφετείο να δικαιωθούμε. Δεν κάναμε τίποτα διαφορετικό, τα κριτήρια είναι διοικητικά, δεν είναι αθλητικά».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι ο ΟΦΗ θα κάνει μηνύσεις: «Δεν με έχει πάρει τηλέφωνο ούτε ο πρόεδρος ούτε κανένας άλλος από την Ομοσπονδία. Αντιθέτως άτομα που δεν έχουν καμία άλλη σχέση με την Ομοσπονδία ασχολούνται με το θέμα και θα τα αναφέρω τα ονόματά τους σε δικογραφία που θα ετοιμάσουμε. Εχουν γίνει πολλά παραπτώματα από πολλούς ανθρώπους και θα υποβάλλουμε μηνύσεις εναντίον των ανθρώπων που έχουν την ευθύνη που φτάσαμε ως εδώ. Και δεν θέλουμε να τρομοκρατήσουμε κανέναν. Δεν μπορεί να μας δικαιώνουν τα δικαστήρια. Δεν έχει ξαναγίνει να δικαιωθεί μια ομάδα στα πολιτικά δικαστήρια. Πάει να πει ότι κάτι στραβό έχει γίνει από την ΕΠΟ ή την επιτροπή που μέσω περιφοράς και συνεδρίασης από τηλεφώνου αποφάσισαν να καταδικάσουν μια ομάδα χωρίς να δουν καν τον φάκελο, ο οποίος έπρεπε να έχει πάει στον κ. Γυφτάκη».

Για τις ενστάσεις που έχει ο ΟΦΗ είπε: «Όταν συναντήθηκα με τον κ. Πιλάβιο τυχαία στο αεροδρόμιο και ενώ προσπαθούσα πολύ καιρό να τον βρω και δεν έβγαινε στο τηλέφωνο… Τον εκτιμώ σαν άνθρωπο. Του είπα σε παρακαλώ τι πρέπει να κάνω για να δικαιωθώ. Του είπα δες το φάκελο γιατί τα δύο άτομα της επιτροπής δεν έπρεπε να είναι στη θέση τους. Δεν είναι τεχνικά αρμόδιο άτομο. Μου έδωσε το λόγο του ότι όταν γυρίσει από την Ελβετία θα δει προσεκτικά το φάκελο και θα δικαιωθούμε από το διαιτητικό της ΕΠΟ. Όταν όμως το διαιτητικό δεν βγάζει απόφαση, όπως έγινε στα Τρίκαλα, ουσιαστικά με στέλνει εκεί να μη βρω το δίκιο μου και με παραπέμπει στο Εφετείο».

Για το ότι η FIFA, από την άλλη πλευρά, απαγορεύει την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια: «Υπάρχει κενό νόμου, όχι μόνο για την ΕΠΟ και την UEFA αλλά και για την ΠΑΕ ΟΦΗ. Αφού υπάρχει κενό νόμου, σου λέει το διαιτητικό πήγαινε στο πολιτικό δικαστήριο, στην Εφέσεων. Υπάρχει άρθρο στο καταστατικό ότι για διοικητικά θέματα μπορούμε να πάμε σε πολιτικά δικαστήρια, στο Μονομελές Μρωτοδικείο αν θυμάμαι καλά, για να δώσει το φάκελο στον κ. Γυφτάκη.

Ρισκάραμε που πήγαμε για ασφαλιστικά μέτρα γιατί αν τα χάναμε, θα μας είχαν δέσει χέρια και πόδια και θα μας βουτούσαν στη θάλασσα. Τον φάκελο όφειλε η επιτροπή να τον δώσει στον κ. Γυφτάκη ή σε αναπληρωτή για την επιτροπή αδειοδότησης».

Για την ουσία της διαφωνίας του ΟΦΗ και τον ισχυρισμό για την ακαταλληλότητα του κ. Σμαϊλη ως μέλους της δευτεροβάθμιας επιτροπής αδειοδότησης: «Η προσωρινή διαταγή που πήραμε δεν θα περνούσε αν έκρινε ότι ο κ. Σμαϊλης έπρεπε να ήταν στην επιτροπή, από τη στιγμή που ως ορκωτός λογιστής υπογράφει τον ισολογισμό άλλων ομάδων μέσω της εταιρίας στην οποία συνεργάζεται. Επρεπε να δηλώσει κώλυμα γιατί ήδη υπογράφει ισολογισμούς σε τρεις ΠΑΕ. Το γράφει ένα άρθρο που δεν το θυμάμαι τώρα ακριβώς γιατί έχω τρελαθεί. Δεν έπρεπε να είναι στην επιτροπή».

Και ξεκαθάρισε: «Εμείς δεν πήγαμε στα πολιτικά δικαστήρια για κάτι αθλητικό, αλλά για διοικητικό. Ο νόμος λέει ότι για διοικητικά θέματα μπορείς να πας στα πολιτικά δικαστήρια. Αυτή είναι η ουσία του ζητήματος. Ο κ. Πιλάβιος είναι έγκριτος δικηγόρος και ξέρει πάρα πολύ καλά νομικά και ξέρει ότι πήγαμε για διοικητικά κριτήρια. Η προσφυγή είναι για τη μη νόμιμη σύσταση της επιτροπής. Εχουμε ρωτήσει τους πάντες και τα πάντα. Ας το κρίνουν τα δικαστήρια. Εμείς από τη στιγμή που έχουμε δίκιο το κάνουμε για να αποδείξουμε ότι ο φάκελός μας είναι καθαρός».