Στο πλευρό του ΟΦΗ τάσσονται οι Alternatives!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο σύνδεσμος οργανωμένων φιλάθλων του Εργοτέλη «Alternatives» με ανακοίνωση του παίρνει θέση για τον αγώνα του ΟΦΗ δηλώνοντας υποστηρικτές «κάθε δύναμης που παλεύει για διαφάνεια, ισονομία και σεβασμό».

Και ενώ ο… επίσημος Εργοτέλης δεν έχει πάρει θέση για τον «σκοτεινό» πόλεμο που δέχεται ο συμπολίτης ΟΦΗ, ένα «κομμάτι» του συλλόγου, ο σύνδεσμος οργανωμένων φιλάθλων των «κιτρινόμαυρων» Alternatives εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τάσσεται στο πλευρό της έτερης ομάδας της πόλης του Ηρακλείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των «Αlternatives»

Οφείλουμε να είμαστε συνεπείς στη φιλοσοφία μας για το ποδόσφαιρο, μακριά από καιροσκοπισμούς, με καθαρή φωνή και ανεξάρτητο λόγο.

Τα φαινόμενα που κατά καιρούς έχουμε καταδικάσει δημόσια έχουν αιτίες και αφορμές. Παραβλέπουμε τις αφορμές και με την ευκαιρία της δικαστικής διαμάχης του Ο.Φ.Η με τα επίσημα όργανα εκπροσώπησης του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, παίρνουμε σαφή και κατηγορηματική θέση για τις αιτίες.

Η Αρχή της Ισονομίας παραβιάζεται συστηματικά από την «αρχή» των υπόγειων διαδρομών. Διαδικασίες που θα έπρεπε να είναι προσβάσιμες και ελεγχόμενες όχι απλά από την Πολιτεία αλλά και από τον κάθε Έλληνα πολίτη και φίλαθλο, τείνουν να εξελιχθούν σημαντικότερες και από το ίδιο το άθλημα.

Στο αίτημα του Ο.Φ.Η για διαφάνεια στη διαδικασία αδειοδότησης των Π.Α.Ε η απάντηση δε μπορεί να είναι η απειλή ουσιαστικής εξαφάνισης του Σωματείου. Το Ηθικό σε αυτή τη περίπτωση απέχει πάρα πολύ από το Νόμιμο και το Νομότυπο, το περίφημο Αυτοδιοίκητο πρέπει να αφορά λειτουργική αυτονομία και όχι νομιμοποιημένη παρανομία. Πιστεύοντας ότι εκφράζουμε τη συντριπτική πλειοψηφία των φίλων ενός Σωματείου που στο παρελθόν έχει φτάσει όχι στα πρόθυρα αλλά στη ουσιαστική διάλυσή του, δηλώνουμε υποστηρικτές κάθε δύναμης που παλεύει για Διαφάνεια, Ισονομία και Σεβασμό στην αγάπη μας για το ποδόσφαιρο, χωρίς να παραβλέπουμε τα βαθύτερα αίτια της σήψης στην οποία έχει περιέλθει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο του στοιχήματος, των υπόγειων παιχνιδιών και των μάνατζερ.