«Παραβαίνει τους κανονισμούς η ΕΠΟ αν αποβάλει τον ΟΦΗ από το πρωτάθλημα»

Eπιμέλεια:Παύλος Σιδερίδης

H νομική υπηρεσία της ΠΑΕ ΟΦΗ απάντησε στις απειλές από την ΕΠΟ για αποβολή της ομάδας από το πρωτάθλημα αν δεν αποσύρει την προσφυγή που έχει κάνει στα πολιτικά δικαστήρια

Η νομική υπηρεσία του ΟΦΗ αντέδρασε άμεσα στις απειλές της ΕΠΟ και εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρει ότι τα όσα αφήνει να εννοηθεί η ΕΠΟ περί αποβολής του ΟΦΗ από το πρωτάθλημα αποτελούν παράβαση του άρθρου 385 του Ποινικού Κώδικα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της νομικής υπηρεσίας της ΠΑΕ ΟΦΗ :

«Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η διαρρέουσα από διάφορους «κύκλους» πληροφορία ότι «αν δεν αποσύρει την αίτηση ακύρωσης η «ΠΑΕ ΟΦΗ» και αν δεν παραιτηθεί από την προσωρινή διαταγή που χορηγήθηκε από το Εφετείο Αθηνών» τότε η ΕΠΟ θα τον υποβιβάσει, αποτελεί παράβαση του άρθρου 385 Π.Κ. και μάλιστα στην κακουργηματική του μορφή. Τούτο καλώς γνωρίζει η έμπειρη νομική υπηρεσία της ΕΠΟ γνωρίζει.

Τέλος το έγγραφο της  24/5/2011 (αρ. πρωτοκ. 16818/2011) που εστάλη από την ΕΠΟ στην Δ.Ο.Υ. Ηρακλείου με βαρύτατα συκοφαντικό εις βάρος της «ΠΑΕ ΟΦΗ» περιεχόμενο, το οποίο επίσης καλώς η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ, εκτός από τις ποινικές και αστικές ευθύνες, επισύρει και  έκπτωση εκ των αθλητικών αξιωμάτων των φυσικών και ηθικών αυτουργών του».

Παράλληλα η ΠΑΕ ΟΦΗ απέστειλε την Παρασκευή επιστολή προς την FIFA, την UEFA και το CAS στην οποία ενημερώνει για τις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα σε ότι αφορά το θέμα της αδειοδότησης. Επίσης τονίζει ότι η ΠΑΕ βρίσκεται στη διάθεση τόσο των δύο ομοσπονδιών όσο και του Ανώτατου Διαιτητικού Δικαστηρίου που εδρεύει στη Λωζάννη για περισσότερες πληροφορίες είτε μέσω αλληλογραφίας και αποστολής εγγράφων, είτε με επίσκεψη μελών της ΠΑΕ.