Ο κύριος Δημητρίου τι έχει να πει τώρα;

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Στο πρωτοφανές ξέσπασμα του ο Γιώργος Δημητρίου δεν τα είπε όλα. Ή να το θέσουμε διαφορετικά δεν ερωτήθηκε για όλα. Όμως η κουβέντα «είναι πρωτοφανές αυτό που γίνεται στην Ελλάδα. Στην Ρουμανία η δεύτερη ομάδα της χώρας υποβιβάστηκε και δεν έγινε τίποτα. Μόνο εδώ έγινε αυτό το πράγμα» αποδεικνύεται ψεύτική πέρα ως πέρα. Ο διευθυντής του τμήματος αδειοδότησης μάλλον ήθελε να μπερδέψει την κοινή γνώμη όταν έκανε λόγο για απειλές και διαφόρων άλλων ειδών τεχνάσματα με μοναδικό σκοπό την διαστρέβλωση πραγματικότητας.

Διαβάστε τα παραπάνω λόγια αλλά και το παρακάτω ρεπορτάζ της ιστοσελίδας bluearena για να καταλάβετε πόσο ψεύδεται ο κύριος Δημητρίου…

Η BlueArena ερεύνησε την υπόθεση και σας την παρουσιάζει στην πραγματική της διάσταση, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τον κ. Δημητρίου. Είναι αλήθεια ότι για την ομάδα που τερμάτισε στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, υπάρχει απόφαση υποβιβασμού. Πρόκειται για την Πολιτέκνικα Τιμισοάρα, με την οποία ασχοληθήκαμε και λίγους μήνες νωρίτερα, λόγω της απόκτησης του Γίρι Κρέιτσι (δεν έπαιξε ούτε λεπτό και πρόσφατα αποδεσμεύτηκε). Η υπόθεση όμως της ρουμανικής ομάδας δεν έχει καμία σχέση με τον Ηρακλή, όπως δεν έχει καμία σχέση και η στάση που τηρεί η ρουμανική ομοσπονδία.

Επικοινωνήσαμε με τον ρεπόρτερ της ομάδας, Ράντου Φάουρ και του ζητήσαμε πληροφορίες για το θέμα. «Η Τιμισοάρα τερμάτισε στην δεύτερη θέση, αλλά κινδυνεύει να υποβιβαστεί στην τρίτη κατηγορία. Το θέμα θα ξεκαθαρίσει οριστικά στις 20 Ιουνίου. Το πρόβλημα της ομάδας αφορά μία μεταγραφή που έκανε από την Μπενφίκα. Τον Ιανουάριο του 2010, πριν από 1,5 χρόνο δηλαδή, απέκτησε από την πορτογαλική ομάδα τον 25χρονο διεθνή Ρουμάνο μπακ, Λάζλο Σέπσι. Το κόστος ήταν 1,2 εκατομμύρια ευρώ. Τα χρήματα δεν δόθηκαν, διότι ο ιδιοκτήτης της Τιμισοάρα, Μάριαν Ιάνκου, υποστηρίζει ότι δεν είναι υποχρεωμένος να δώσει αυτά τα χρήματα. Η Μπενφίκα προσέφυγε στην ΟΥΕΦΑ και επιβλήθηκε στην Τιμισοάρα η ποινή αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο κόσμος ξεσηκώθηκε και βγήκε στους δρόμους (τ’ ακούτε κ. Δημητρίου;) διότι θεωρεί άδικη την απόφαση. Ο πρόεδρος της ρουμανικής ομοσπονδίας, Μιρτσέα Σάντου, προσπαθεί να βοηθήσει την ομάδα και πρότεινε στην Τιμοσοάρα να αγωνιστεί κανονικά στην πρώτη κατηγορία και να μην κινηθεί νομικά εναντίον της ΟΥΕΦΑ. Ο Ιάνκου όμως είναι απόλυτος. Ή όλα ή τίποτα. Ή θα παίξει δηλαδή η ομάδα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ ή θα ρίξει την ομάδα στην τρίτη κατηγορία. Θα περιμένουμε μέχρι τις 20 Ιουνίου», δήλωσε στην BlueArena, ο κ. Φάουρ.

Κύριε Δημητρίου, η συγκεκριμένη υπόθεση, έχει καμία σχέση με την αντίστοιχη του Ηρακλή; Προφανώς και όχι. Τώρα αν η αναφορά σας στην περίπτωση της Τιμισοάρα έγινε λόγω άγνοιας ή δόλου, είναι κάτι που μόνο εσείς γνωρίζετε.