Νέα και πιο αυστηρά δεδομένα στην αδειοδότηση των ομάδων

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σε πλήρη ισχύ τίθεται και στην Ελλάδα από τη νέα αγωνιστική περίοδο το Financial Fair Play της UEFA και η ΕΠΟ έχει προχωρήσει σε δράσεις ενημέρωσης των ΠΑΕ, όντας η μόνη και αποκλειστική αρμόδια για τη χορήγηση αδειών συμεμτοχής σε εθνικά πρωταθλήματα και διεθνείς διοργανώσεις. 

Με φόντο το νέο τοπίο η ΕΠΟ προχωράει σε σεμινάριο ενημέρωσης των ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ την Τετάρτη 27/2 αποκλειστικά για το Financial Fair Play, ενώ θα εκπαιδευτούν και οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ για το χειρισμό του IT Tool, τη βάση δεδομένων που θα τηρούν τα οικονομικά τους στοιχεία απαρέγκλιτα!

Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η διαδικασία ενημέρωσης και εκπαίδευσης των ΠΑΕ της Super League από πλευράς Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα αδειοδότησης για την προσεχή ποδοσφαιρική περίοδο.

Ήδη οι εκπρόσωποι όλων των ΠΑΕ της Super League συμμετείχαν σε ειδικό σεμινάριο για το πρόγραμμα αδειοδότησης, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου αναλύθηκαν:

-Οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση άδειας συμμετοχής από την ΕΠΟ, η οποία είναι αυτή και μόνο η χορηγός των αδειών, τόσο για τη συμμετοχή στις διεθνείς, όσο στις εγχώριες διοργανώσεις,

-Οι διαφορές της προηγούμενης έκδοσης (2010) με την πλέον πρόσφατη (2012), καθώς και

-Η διαδικασία αξιολόγησης των φακέλων αδειοδότησης (κύρια διαδικασία, καταληκτικές ημερομηνίες, δικαιοδοτικά όργανα κλπ).

Επιπλέον, την Τετάρτη 27/2/2013 θα πραγματοποιηθεί στην ΕΠΟ πρόσθετο σεμινάριο αποκλειστικά για το Financial Fair Play με τη συμμετοχή εκπροσώπων της UEFA.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ανάλυση των απαιτήσεων του προγράμματος το οποίο τίθεται σε πλήρη ισχύ από εφέτος, συμπεριλαμβανομένης της απαίτησης ισοσκελισμού εσόδων-εξόδων, η οριοθέτηση της διαδικασίας αξιολόγησης και των καταληκτικών ημερομηνιών υποβολής των απαραίτητων οικονομικών στοιχείων.

Παράλληλα, θα υπάρξει εκπαίδευση των εκπροσώπων των ΠΑΕ για τον χειρισμό της ηλεκτρονικής βάσης καταχώρησης δεδομένων (IT Tool), μέσω της οποίας θα υποβάλλονται στην UEFA τα οικονομικά στοιχεία των ΠΑΕ.

πηγή: soccerplus.gr