Αλκοολικός και με σοβαρά προβλήματα ο Ιγκόρ Σιμπνιέφσκι

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ επέστρεψε στην Ελλάδα μετά την παρουσία του στην ομάδα του Ηρακλείου με τα προβλήματα υγείας να μην τον αφήνουν ήσυχο.

Υπήρξε το μεγαλύτερο ταλέντο του πολωνικού ποδοσφαίρου τις τελευταίες δεκαετίες. Για την ακρίβεια, ο Ιγκόρ Σιπνιέφσκι είναι το μεγαλύτερο χαμένο ταλέντο εδώ και πολλά χρόνια στη χώρα του.

Στην Ελλάδα είχε βρει τον «παράδεισό» του. Καβάλα, Παναθηναϊκός, ΟΦΗ και Καλλιθέα, όπου ξεδίπλωσε τις αρετές του, χωρίς όμως να καταφέρει ποτέ να ξορκίσει το «δαίμονα» που τον κυνηγούσε από μικρό παιδί: Τον εθισμό του στο αλκοόλ. Ο Σιπνιέφκι άρχισε να πίνει όταν ήταν εννέα ετών και κατάφερε να μείνει στεγνός μόλις τον τελευταίο χρόνο, ύστερα από εντατική προσπάθεια και συνεχείς επισκέψεις σε κλινικές απεξάρτησης.
Τον Ιούλιο του 2009 αποφυλακίστηκε μετά από 13μηνη ποινή, όταν είχε καταδικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά της μητέρας του αλλά και για επίθεση εναντίον αστυνομικού.

Παρά τα ψυχολογικά προβλήματα, η οικογένειά του στάθηκε στο πλευρό τού 38χρονου «Σίπεκ», ο οποίος προσπαθεί να σταθεί και πάλι στα πόδια του, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο. «Εδώ και έναν χρόνο δεν έχω πιει ούτε σταγόνα», υποστηρίζει, αλλά όσοι τον γνωρίζουν καλά ακόμα δεν έχουν πειστεί για την αλλαγή σελίδας στη ζωή του.

Πρόσφατα ο Σιπνιέφσκι βρέθηκε στην Ελλάδα μαζί με ένα τηλεοπτικό συνεργείο, το οποίο τράβηξε διάφορες εικόνες για ένα ντοκιμαντέρ που θα γυριστεί με θέμα τη ζωή του. Μια ταραχώδη ζωή που τον έχει φέρει ουσιαστικά στην οικονομική καταστροφή, με αποτέλεσμα να δανείζεται ακόμα και για να πάρει τσιγάρα, ενώ δεν βλέπει ποδόσφαιρο στο σπίτι, απλούστατα επειδή δεν έχει τα χρήματα για να πληρώσει το συνδρομητικό
κανάλι.

«Ψάχνω κίνητρο για να ζήσω. Παίρνω χάπια για να αντιμετωπίσω τον εθισμό μου στο αλκοόλ», εξηγεί ο Πολωνός άλλοτε άσος του Παναθηναϊκού, ο οποίος ονειρεύεται να σταθεί όρθιος και να ανοίξει μια ποδοσφαιρική σχολή για παιδιά.