Πετράκης: «Έχουμε μπροστά μας επτά τελικούς»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Με δηλώσεις του στη NOVA, ο τεχνικός του ΟΦΗ δεν έκρυψε την παρουσία του άγχους εν όψει της συνέχειας αλλά τόνισε ότι πλέον όλοι στην ομάδα σκέφτονται πως θα έρθει η παραμονή στην Σούπερ Λιγκ.

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της Nova ο Γιάννης Πετράκης:

Για τις τρεις συνεχόμενες ήττες: «Όλες οι ομάδες που έχουν από 27 βαθμούς και κάτω πρέπει να είναι σε εγρήγορση και ανησυχία. Τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν από τη μία μέρα στην άλλη και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Νομίζω ότι αυτή η διαπίστωση θα πρέπει να είναι και αυτή που θα μας καθορίσει τη στάση. Έχουν μείνει επτά παιχνίδια, είναι εφτά τελικοί και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε και τα εφτά».

Για το γεγονός πως η ασταθής άμυνα του ΟΦΗ στα τελευταία ματς θα παίξει τώρα κόντρα στην καλύτερη επίθεση, εκείνη του Ολυμπιακού: «Αυτό μας προβληματίζει ιδιαίτερα μιας και παίζουμε με την καλύτερη ομάδα της Ελλάδος μακράν. Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε όπως και στα υπόλοιπα παιχνίδια να είμαστε αυτοί που πρέπει και να διεκδικήσουμε ό,τι μπορούμε από το συγκεκριμένο παιχνίδι».

Για το αν υπάρχει άγχος, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής: «Ανεξάρτητα από το κίνητρο του Ολυμπιακού εμείς έχουμε αρκετό άγχος αλλά είμαστε σε εγρήγορση. Όποιος ασχολείται με το ποδόσφαιρο έχει μάθει να ζει με το άγχος γιατί τα πράγματα αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη αλλά θα πρέπει το άγχος μας να είναι δημιουργικό και να μας βοηθήσει».

Για το αν μετά τα τελευταία αποτελέσματα ο πήχης της σωτηρίας έχει ανέβει: «Κάθε Κυριακή θα κάνουμε διαφορετικές διαπιστώσεις. Εμείς κάναμε τρία παιχνίδια και αμέσως όλοι είπαν ότι σώθηκε η ομάδα. Η βαθμολογία είναι ευμετάβλητη και αυτό πιστεύω ότι θα ισχύει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος».