21/6/1987 | Η πιο μεγάλη νύχτα του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Στις 21 Ιουνίου 1987 ο ΟΦΗ όχι απλά έγινε κυπελλούχος Ελλάδας για πρώτη φορά στην ιστορία του αλλά έσπασε και ένα κατεστημένο δεκαετιών που είχε στηθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η μεγαλύτερη στιγμή σε 97 χρόνια ιστορίας γράφτηκε το βράδυ της 21ης Ιουνίου του 1987 όταν ο ΟΦΗ κατακτούσε το κύπελλο Ελλάδας κερδίζοντας τον Ηρακλή στην διαδικασία των πέναλτι.

Κεντρικό πρόσωπο εκείνης της μεγάλης νύχτας, ποιος άλλος, ήταν ο Μύρωνας Σηφάκης που βρέθηκε από τρίτος τερματοφύλακας να υπερασπίζεται την εστία του ΟΦΗ στον τελικό του κυπέλλου και να γίνεται ο άνθρωπος που το όνομα του θα παραμείνει στην ιστορία του ΟΦΗ με «χρυσά γράμματα». Και βέβαια, τι να πούμε για τους χιλιάδες φιλάθλους του ΟΦΗ που ταξίδεψαν από όλη την Ελλάδα για να βρεθούν στο πλευρό της αγαπημένης τους ομάδας. Με ένα ΟΑΚΑ να ντύνεται στα «ασπρόμαυρα» και οι ιαχές «ΟΦΗ, ΟΦΗ» να δονούν την ατμόσφαιρα.

Η ταυτότητα του αγώνα

ΟΦΗ: Σηφάκης – Γκουλής, Βασιλείου, Τσινός, Μιχαλίτσιος (102′ Ανδρεανίδης), Ίσις, Περσίας, Παπαβασιλείου, Νιόπλιας (94′ Καριώτης), Χαραλαμπίδης, Σαμαράς
Προπονητής: Ευγένιος Γκέραρντ

Ηρακλής: Γκεοργκίεφ – Λευκόπουλος, Ζήφκας, Βακαλόπουλος, Ηλιάδης, Κωφίδης, Δανιήλ Παπαδόπουλος, Ζούντμπι, Αναστασιάδης, Χατζηπαναγής (98′ Αδάμου), Καραΐσκος (57′ Γιώργος Παπαδόπουλος)
Προπονητής: Χρήστος Αρχοντίδης

Διαιτητής: Βουτσαράς (επόπτες: Ντάουλας – Μπίκας)

Σκόρερς: 30′ Κωφίδης, 34′ Χαραλαμπίδης
Θεατές: 23.587

Η σειρά των πέναλτι

Ζούντμπι Αουτ 0-0
Χαραλαμπίδης Γκολ 1-0
Ζήφκας Απόκρουσε ο Σηφάκης 1-0
Τσινός Γκολ 2-0
Δ. Παπαδόπουλος Γκολ 2-1
Παπαβασιλείου Γκολ 3-1
Αδάμου Απόκρουσε ο Σηφάκης 3-1

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook