Που βρίσκονται τώρα οι ήρωες του 1987

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Το Gentikoule σας παρουσιάζει έναν προς έναν τους ήρωες του 1987 και που βρίσκονται τώρα αλλά και τι έκαναν στην καριέρα τους μετά την 21η Ιουνίου και την κατάκτηση του κυπέλλου.


Μύρων Σηφάκης

Ο πρωταγωνιστής εκείνης της βραδιάς παρέμεινε στον ΟΦΗ μέχρι το 1991. Η τελευταία φορά που εργάστηκε ήταν την περσινή σεζόν στην Α1 ΕΠΣΗ ως προπονητής του ΠΑΟ Κρουσώνα.


Νίκος Γκουλής

Παρέμεινε στον ΟΦΗ ως το 1993 και αποτελεί έναν από τους ρέκορντμεν συμμετοχών έχοντας αγωνιστεί σε 236 παιχνίδια καταλαμβάνοντας την 6η θέση στην σχετική λίστα.


Χρήστος Βασιλείου

Το έτερον ήμισυ του Γκουλή στα άκρα της άμυνας σε εκείνο τον τελικό. Έφυγε από τον ΟΦΗ εκείνο το καλοκαίρι και ενώ είχε κάνει μια καταπληκτική χρονιά που τον έφερε έως την εθνική ομάδα. Πλέον, είναι μόνιμος κάτοικος Κρήτης, ξεκίνησε την σεζόν στην Επισκοπή Ρεθύμνου από όπου αποχώρησε.


Γρηγόρης Τσινός

Ο κορυφαίος αμυντικός στην ιστορία του ΟΦΗ έμεινε στο Ηράκλειο μέχρι το 1992. Στην συνέχεια «κρέμασε» τα παπούτσια του και επέστρεψε στην Κρήτη ως προπονητής του ΑΟΑΝ το 1999 αλλά και στον ΟΦΗ ως βοηθός του Γιάννη Σαμαρά. 


Γιάννης Μιχαλήτσιος

Αποτέλεσε την έκπληξη στην 11αδα του ΟΦΗ καθώς όλοι περίμεναν να ξεκινήσει βασικός ο Μίλτος Ανδρεανίδης. Ήρθε από τον Άρη το 1986 και παρέμεινε στον ΟΦΗ μέχρι το 1988. Αποχώρησε από την ενεργό δράση το 1997 φορώντας την φανέλα του Αετού Σκύδρας και αμέσως βρέθηκε στις ακαδημίες του Άρη. Μέχρι και το 2013 παρέμεινε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης υπηρετώντας την από διάφορα πόστα.


Αλεσάντρο Ίσις

Ο καλύτερος ξένος στην ιστορία του ΟΦΗ. Έφυγε από την Ελλάδα το 1990 και στην συνέχεια αγωνίστηκε σε ομάδες του Μεξικού όπου και παραμένει μέχρι τώρα. Το 2007 ήρθε στην Ελλάδα όπου εργάστηκε ως προπονητής στον Ηρόδοτο. Σήμερα πλέον βρίσκεται στο τεχνικό τιμ του ΟΦΗ ως συνεργάτης του Χάιμε Βέρα.


Τάκης Περσίας

Ο αρχηγός του ΟΦΗ στον τελικό έμεινε στην ομάδα μέχρι το 1988. Έκανε μεγαλύτερη καριέρα ως… μόνιμος συνεργάτης του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Μετά το κοινό πέρασμα τους από τον Ολυμπιακό, ακολούθησε τον Σερβοέλληνα τεχνικό σε όποια ομάδα εργάστηκε. Σήμερα δεν ασχολείται με το ποδόσφαιρο ενώ έχει πρακτορείο ΠΡΟ – ΠΟ.


Γρηγόρης Παπαβασιλείου

Με το δικό του εύστοχο πέναλτι και στην συνέχεια με την απόκρουση του Μύρωνα Σηφάκη, ο ΟΦΗ στέφθηκε κυπελλούχος Ελλάδας. Παρέμεινε στο Ηράκλειο μέχρι το 1990. Επέστρεψε στο Ηράκλειο όπου εργάστηκε στην ομάδα από διάφορα πόστα μέχρι και την αποχώρηση του για τον Παναθηναϊκό. Σήμερα βρίσκεται στον Παναθηναϊκό ως διευθυντικό στέλεχος του συλλόγου.


Νίκος Νιόπλιας

Μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που πέρασαν από τον ΟΦΗ. Ο αγαπημένος «Κόκος» της εξέδρας πέρασε στον ΟΦΗ ολόκληρη την καριέρα του με μοναδικές εξαιρέσεις την παρουσία του σε Παναθηναϊκό και Χαλκηδόνα. Εργάστηκε στον ΟΦΗ ως προπονητής μέχρι και τον Ιανουάριο του 2017.


Γρηγόρης Χαραλαμπίδης

Σκόραρε στον τελικό του 1987, πως αλλιώς, με κεφαλιά. Ήταν ένας από τους μεγαλύτερους επιθετικούς που πέρασαν από τον ΟΦΗ και η δική του παρουσία συνδυάστηκε με επιτυχή αποτελέσματα. Στην συνέχεια επέστρεψε στην Δράμα όπου βρέθηκε στην Δόξα τόσο ως προπονητής όσο και ως γενικός αρχηγός.


Γιάννης Σαμαράς

«Κρέμασε» τα παπούτσια του φορώντας την φανέλα του ΟΦΗ ως το 1996. Στην συνέχεια, εργάστηκε ως προπονητής στα τμήματα υποδομής του συλλόγου μέχρι και το 2001 όπου ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ αντικαθιστώντας τον Άρη Βασιλείου. Από τον περασμένο Οκτώβρη επέστρεψε στον ΟΦΗ ως Διευθυντής Ποδοσφαίρου της ΠΑΕ.

Μπήκαν ως αλλαγή


Μίλτος Ανδρεανίδης

Πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι κατά την διάρκεια της παράτασης. Έφυγε από τον ΟΦΗ το 1992 και στην συνέχεια αγωνίστηκε σε διάφορες ομάδες του Ηρακλείου όπως ο ΠΟΑ και ο Ραύκος. Σήμερα είναι μόνιμος κάτοικος Ηρακλείου και παρακολουθεί το ποδόσφαιρο μόνο ως φίλαθλος.

Χρήστος Καργιώτης
Μπήκε στο παιχνίδι παίρνοντας την θέση του Νίκου Νιόπλια. Έφυγε από τον ΟΦΗ το 1988 και στην συνέχεια πήγε στον Ηρόδοτο από τον οποίο ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα. Στην συνέχεια ανέλαβε θέση προπονητή σε όλα τα τμήματα υποδομών του ΟΦΗ φτάνοντας μέχρι την ομάδα νέων. Εργάστηκε ακόμα ως προπονητής στον Αστέρα Μυρτιάς, τον Ηρόδοτο και τον ΑΟΑΝ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook