Γραμμένος: «Να μην ισχύσουν φέτος οι αδειοδοτήσεις»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας Βαγγέλης Γραμμένος μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για το αίτημα να μην ισχύσουν φέτος οι αδειοδοτήσεις τονίζοντας παράλληλα ότι δεν βλέπει κανένα οργανωμένο σχέδιο από την πλευρά του Σοφοκλή Πιλάβιου.

Όπως είπε ο ίδιος «δεν μπορώ να ερμηνεύσω τις προθέσεις του κυρίου Πιλάβιου. Όμως εδώ ανέστειλε την λειτουργία της ΕΠΟ για να μπορέσουμε να δούμε τι θα κάνουμε με το πολύπαθο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Όταν γίνεται αυτό, πρέπει να έχεις και μια ολοκληρωμένη πρόταση. Αυτό περίμενα να συμβεί στο Δ.Σ. της ΕΠΟ όμως δεν είδα να γίνει κάτι τέτοιο. Δεν είναι ποδόσφαιρο αυτό. Αυτήν την ώρα τι βαθμός αξιοπιστίας υπάρχει στα πρωταθλήματα;». Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η λύση του να μην ισχύσουν φέτος οι αδειοδοτήσεις αποτελεί την μοναδική διέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Γραμμένος στον Athletic Radio 104,2

Για το περίφημο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ: «Για το αυτόνομο κράτος της ΕΠΟ, δεν φταίει η ΕΠΟ αλλά η Πολιτεία που της έχει δώσει το δικαίωμα να λειτουργεί ως αυτοδιοίκητο».
Για τον κανονισμό αδειοδότησης: «Λειτουργεί ένας κανονισμός αδειοδότησης που δεν είναι υποχρεωτικός και εφαρμόζεται μόνο αν θέλουν η ΕΠΟ και οι δύο Λίγκες. Ο κανονισμός προβλέπει όλα αυτά που είναι μόνο μια λογιστική απεικόνιση. Δεν είναι δυνατόν να μην μπορεί ο ΟΦΗ να διεκδικήσει την άνοδο του μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Εγώ λέω ναι στην αναδιάρθρωση και αν θέλει η ΕΠΟ με την Λίγκα, μπορεί να γίνει».

Για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί: «Δημιουργήθηκαν προβλήματα που θα γίνουν μεγαλύτερα αν ανοίξουν οι φάκελοι και των υπολοίπων ομάδων. Εγώ έθεσα ως θέμα να μην ισχύσουν οι αδειοδοτήσεις για την φετινή περίοδο και για αυτόν τον λόγο έδωσα το παρόν στο Δ.Σ. της ΕΠΟ που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή».

Για την επίλυση του προβλήματος: «Πρέπει να τελειώνουμε με τον κανονισμό αδειοδότησης και να ξεκινήσουν τα πλέι – οφ με την παρουσία του ΟΦΗ. Έχουν δημιουργηθεί πάρα πολλά προβλήματα. Λήγουν τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών και δεν μπορείς να κάνεις πρωτάθλημα με τέτοιες συνθήκες. Για να σταματήσουν τα προβλήματα, θα πρέπει η ΕΠΟ να πάρει την απόφαση να μην ισχύσει φέτος ο κανονισμός αδειοδότησης και να ξεκινήσουν τα πλέι – οφ».

Για το θέμα των πλαστών εγγράφων: «Επειδή υπάρχουν πολλά ζητήματα στην αρμόδια επιτροπή. Φέρονται να είναι αναμειγμένες 21 ομάδες για το σκάνδαλο των πλαστών εγγράφων. Με όσους αποδειχθεί ότι εμπλέκονται, θα φτάσουμε στα τέλη Ιουλίου για να επιβληθούν κυρώσεις. Σας υπενθυμίζω ότι υπάρχουν 7 ομάδες από την Football League που εμπλέκονται σε αυτές τις υποθέσεις. Θα φτάσουμε στα τέλη Ιουλίου μέχρι να δούμε τι πρόκειται να συμβεί».