Μαχλάς: «Το χαμόγελο και η δικαίωση θα έρθει όταν πάμε στην Σούπερ Λιγκ»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

O Nίκος Μαχλάς με δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις τελευταίες εξελίξεις και τόνισε ότι «το χαμόγελο και η δικαίωση θα έρθει όταν πάμε στην Σούπερ Λιγκ». Παράλληλα, αναγνώρισε ότι είναι πολύ δύσκολο για έναν ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί και ζήτησε από την ΕΠΟ να δώσει λύση στο θέμα που προκύπτει με την ολοκλήρωση των συμβολαίων.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Νίκος Μαχλάς στον NovaΣΠΟΡ FM

Για την απόφαση να ακυρωθούν οι αδειοδοτήσεις:
«Το χαμόγελο και η δικαίωση μπορεί να έρθει όταν πας στη Σούπερ Λίγκα. Είναι μια σημαντική εξέλιξη και είναι και η πιο δίκαιη. Όταν έχουμε ομάδες με διαφορετικά μπάτζετ, χορηγίες, τηλεοπτικά και μια ομάδα της Β’ Εθνικής με μικρά έσοδα πως μπορεί να υπάρχει ισονομία, αναφορικά με τις ομάδες που ανεβαίνουν. Φέτος όπως έγιναν τα πράγματα, έπρεπε να μην ισχύσουν οι αδειοδοτήσεις, όλοι πήραν το μήνυμα. Οι αδειοδοτήσεις για τις ομάδες που μετέχουν στα ευρωπαϊκά Κύπελλα είναι άλλο πράγμα και πρέπει να ισχύουν και με το παραπάνω. Η UEFA δεν θέλει να καταστρέψει ομάδες. Ούτε σε ρίχνει κατηγορία ή σου στερεί την αδειοδότηση για μέρα που είναι εκπρόθεσμος ο φάκελος. Έχουν πάει πολλά πράγματα πίσω εδώ που έχουμε φτάσει».

Για το τι πρέπει να ισχύσει στο μέλλον:
«Δεν μιλάω για πλαστές ενημερότητες και όσοι έχουν κάνει παρανομίες είναι εντελώς διαφορετικό. Υπάρχουν ομάδες που δεν έχουν καν ΑΦΜ. Μην τρελαθούμε. Δεν μιλάω για ακραία πράγματα και για αυτά που είναι αυτονόητα. Η κρίση υπάρχει και τη βιώνει όλος ο κόσμος, όχι μόνο το ποδόσφαιρο. Πρέπει να φτιαχτεί με γερές βάσεις. Αν πάμε πάλι με πασαλείμματα δεν θα γίνε δουλειά. Η ΕΠΟ πρέπει να δώσει 1-2 χρόνια διορία, να βάλει τους δικούς της όρους και να μην καταστρέψει τις ομάδες της επαρχίας. Πρέπει να υπάρχουν και ομάδες από την επαρχία που έχουν κόσμο».

Για το παρόν σε σύγκριση με το παρελθόν:
«Σταματήστε με την ιστορία με τις αδειοδοτήσεις γιατί δεν ξέρετε. Τόσα χρόνια ξέρει κανένας τί επικρατούσε; Τα προηγούμενα χρόνια επικρατούσε χάος. Όλα αλλάζουν φέτος; Τα προηγούμενα χρόνια γινόντουσαν αίσχη. Πέρσι αδειοδοτήθηκα και δεν έψαξα περισσότερο. Εγώ δεν είμαι της άποψης να καταστρέφονται ομάδες. Με την κρίση που υπάρχει πρέπει να τους δίνεται περίοδος χάριτος. Όλες οι ομάδες έχουν πρόβλημα, ακόμα και ο Παναθηναϊκός που είναι ένας τεράστιος σύλλογος. Υπάρχουν προβλήματα πολύ μεγάλα και επαναλαμβάνω δεν μιλάω για τα παράνομα και τα πλαστά».

Για το αγωνιστικό μέρος ενόψει πλέι οφ:
«Στο κομμάτι αυτό τα πράγματα είναι δύσκολα. Δεν μπορεί να αγωνιστεί ένας ποδοσφαιριστής κάτω από τέτοιες συνθήκες. Ήδη από προτροπή δικιά μου, οι παίκτες μας κάνουν προπονήσεις και είμαι τυχερός σε αυτό το κομμάτι. Συνεχίζουμε εμείς κανονικά αλλά οι ποδοσφαιριστές άλλων ομάδων όχι. Κάποιες ομάδες έχουν σταματήσει και έχουν πάει οι παίκτες διακοπές. Η ΕΠΟ πρέπει να αποφασίσει πάνω σε αυτό, αναφορικά με τους δανεισμούς και τα συμβόλαια».