Κιάσσος: «Δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν και τίποτα»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ανακουφισμένος αλλά και έτοιμος για την ενδεχόμενη «μάχη» των πλέι – οφ δήλωσε ο Κώστας Κιάσσος μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 ενώ έπλεξε το εγκώμιο του Νίκου Αναστόπουλου. Ο ένας από τους αρχηγούς του ΟΦΗ δεν έκρυψε την ανακούφιση του για την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα το τελευταίο 24ωρο και όπως είναι φυσιολογικό βλέπει ότι δεν χάνονται οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς.

«Για εμάς είναι μια εν μέρει ανακούφιση γιατί βλέπουμε ότι αλλάζουν συνεχώς τα δεδομένα. Μέχρι να βγει η επίσημη ανακοίνωση της ΕΠΟ, πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί όλοι μας. Από την αρχή λέγαμε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου με την έλευση της ΟΥΕΦΑ. Αισθανόμαστε όλοι μεγάλη χαρά που είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε αυτό που γίνεται» ήταν τα πρώτα λόγια του Κώστα Κιάσσου.

Συν τοις άλλοις, ο Χανιώτης μέσος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την «μάχη» των πλέι – οφ όπου εξέφρασε την πιστή του στις δυνατότητες της ομάδας λέγοντας ότι «αν είμαστε όπως πρέπει να είμαστε, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και καμία ομάδα».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κώστα Κιάσσου στον Athletic Radio 104,2

Για τα συναισθήματα που επικρατούσαν στις τάξεις των ποδοσφαιριστών: «Όταν ξεκίνησε αυτή η διαδικασία, πιστεύαμε ότι κάτι θα γίνει. Υπήρχαν πολλές αλλαγές συναισθημάτων γιατί την μια πιστεύαμε ότι θα γίνουν πλέι – οφ και την άλλη όχι. Περάσαμε πολλά στάδια και όσο το σκέφτομαι τώρα, ήταν μια ψυχοφθόρος διαδικασία με αποτέλεσμα να επικρατεί μια αβεβαιότητα. Ήταν η μεγαλύτερη ανασφάλεια που μπορούσαμε να έχουμε για το μέλλον μας. Πλέον, έχουμε άλλο σκεπτικό, βλέπουμε διαφορετικά τα πράγματα και περιμένουμε μια επίσημη ανακοίνωση για να έχουμε τα νεότερα».

Για την κατάσταση που επικρατούσε όλο αυτό το χρονικό διάστημα: «Πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε ο προπονητής αλλά και το ότι είναι από τα καλύτερα αποδυτήρια που έχω συναντήσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Θέλουμε να το πάμε ως το τέρμα, το ξεκινήσαμε σαν μια οικογένεια και θέλουμε να φτάσουμε μαζί ως το τέλος. Το έχουμε τηρήσει και το παραπάνω, παρά τις συνθήκες που επικρατούσαν. Γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο δύσκολα είναι για κάποια παιδιά και η λέξη κατόρθωμα είναι πολύ λίγο για να καταλάβει ο καθένας τι έχει συμβεί».

Για την αποχή από τους αγωνιστικούς χώρους: «Σίγουρα, είναι ένα πολύ μεγάλο διάστημα αποχής και εμείς είχαμε χαλαρώσει κάποιο διάστημα όπως ήταν φυσιολογικό. Είχαμε «φύγει» από το αγωνιστικό κομμάτι και σίγουρα δεν ξέρω αυτό αν θα επηρεάσει την ομάδα. Από την άλλη είναι πολύ δύσκολη κατάσταση για το ελληνικό ποδόσφαιρο με τους παίκτες και τις ομάδες να μην γνωρίζουν πως θα κινηθούν. Αυτήν την στιγμή επικρατεί ένα χάος. Ήταν καλό που πήρε αυτήν την απόφαση η ΟΥΕΦΑ γιατί έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει αυτήν την κατάσταση. Πιστεύω ότι και πάλι θα πάνε όλα πίσω με την διεξαγωγή των πλέι – οφ. Είναι κάτι που το θέλουμε και το θέλαμε».

Για την πίστη του στις δυνατότητες της ομάδας: «Αυτήν την στιγμή είναι σαν να έχει κάνει η ομάδα μίνι διακοπές. Από την άλλη, αν είμαστε αυτό που πρέπει να είμαστε νομίζω ότι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Σίγουρα, απέχουμε αρκετό καιρό από την πραγματικότητα όμως η ομάδα είναι έτοιμη, «μονταρισμένη» και ένα 10ημερο είναι αρκετό για να έρθουμε στο επιθυμητό επίπεδο. Δεν πιστεύω ότι θα έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα στο κομμάτι της τακτικής γιατί είμαστε ομάδα με όλη την σημασία της λέξης».

Για το μήνυμα του προς τον κόσμο του ΟΦΗ: «Αυτό που θέλω να πω εγώ είναι ότι όλο αυτό το διάστημα, ο κόσμος έχει δείξει πόσο κοντά είναι. Δεν θα κάνω κάλεσμα στον κόσμο γιατί γνωρίζω που θα είναι όταν χρειαστεί. Αυτό που θέλω να πω στον κόσμο είναι ότι εμείς δεν έχουμε τελειώσει ακόμα αυτό που ξεκινήσαμε και θα ολοκληρωθεί μόλις πάρουμε την άνοδο. Είμαστε υποχρεωμένοι να το πετύχουμε και θα το πετύχουμε».