Η «νουβέλ βαγκ» του ΟΦΗ…

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Πέρα από την απογοήτευση που υπήρχε φέτος για την πορεία του ΟΦΗ, δεν μπορούμε να μην σταθούμε και στην ανάδειξη νέων προσώπων που δείχνουν ότι τα επόμενα χρόνια μπορούν να αποτελέσουν έναν βασικό κορμό για την ομάδα.

Αρκετοί ήταν οι πρωτοεμφανιζόμενοι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ που έπαιξαν για πρώτη φορά στην Σούπερ Λιγκ. Από τον Περογαμβράκη και τον Βιτώρο μέχρι τον Γουναρίδη και τον Μπανούση, άπαντες έδειξαν άκρως θετικά στοιχεία στέλνοντας ενθαρρυντικά μηνύματα για το μέλλον τους στον ΟΦΗ.

Κορυφαίος όλων ο Αλέξης Περογαμβράκης που πήρε «φόρα» από τον Δεκέμβρη και μετά σκοράροντας στο ένα παιχνίδι μετά το άλλο. Παρά το γεγονός ότι προήλθε από ένα καλοκαίρι όπου δεν έκανε προετοιμασία λόγω της στρατιωτικής του θητείας, ο «Πέρο» έδειξε στοιχεία… killer και απέδειξε το… λάθος των προηγούμενων χρόνων που είχε ως αποτέλεσμα να βολοδέρνει στον Κρουσσώνα και την Γέργερη.

Τα 6 γκολ που πέτυχε αλλά και η εν γένει παρουσία του στο φετινό πρωτάθλημα τον κατατάσσουν στις εκπλήξεις της Σούπερ Λιγκ (όχι όμως και του ΟΦΗ λόγω του ότι η αξία του ήταν γνωστή).

Ιδιαίτερη αναφορά χρειάζεται να γίνει στους Στέφανο Γουναρίδη και Μιχάλη Αγριμάκη. Οι δύο νεαροί τερματοφύλακες του ΟΦΗ στην πρώτη τους χρονιά στην Σούπερ Λιγκ κολύμπησαν αμέσως στα βαθιά. Βρέθηκαν στο στόχαστρο της κριτικής όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για δύο νεαρά παιδιά που κλήθηκαν να υπερασπιστούν την εστία μιας και εκ των μεγαλύτερων ομάδων στην Ελλάδα. Έδειξαν ότι διαθέτουν πλούσια προσόντα και με την… κατάλληλη βοήθεια το καλοκαίρι θα μπορέσουν να αποτελέσουν την επόμενη μέρα του ΟΦΗ κάτω από τα γκολκπόστ.

«Ρούκι» για τον ΟΦΗ και ο Μανώλης Ζαχαράκης, έστω και αν είναι επαγγελματίας από το 2010. Ο 21χρονος Χανιώτης αμυντικός πήρε το βάπτισμα του πυρός στην βασική 11αδα του ΟΦΗ παίζοντας είτε ως αμυντικό χαφ, είτε ως δεξί μπακ αν… και ξεκίνησε την θητεία του στην ομάδα από την θέση του κεντρικού αμυντικού. Είχε 20 συμμετοχές και θεωρείται δεδομένο ότι έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης αν σκεφτούμε το νεαρό της ηλικίας του αλλά και ότι μόλις φέτος πήρε τις ευκαιρίες που έπρεπε.

Σημαντική χρονιά και για τον Γιάννη Βιτώρο που μπήκε στα βαθιά από το περιφερειακό και τον Γιούχτα. Ο 20χρονος μέσος του ΟΦΗ αγωνίστηκε σε 23 παιχνίδια και έδειξε ότι διαθέτει πλούσιο ταλέντο που… χρειάζεται να δουλευτεί προκειμένου να καθιερωθεί στην ομάδα. Αγωνίστηκε πότε ως αριστερό χαφ, πότε ως αριστερός εσωτερικός μέσος.

Ένας από τους «ρούκι» του ΟΦΗ που ξεχώρισαν στο φετινό πρωτάθλημα ήταν και ο Κώστας Μπανούσης. Ο Λαρισαίος μέσος του ΟΦΗ ήρθε στο Ηράκλειο σαν… φορ και τελικά καθιερώθηκε στην θέση του αμυντικού μέσου. Έκανε εξαιρετικά παιχνίδια – αν και δεν έπαιξε στην φυσική του θέση – δείχνοντας ότι πρόκειται για έναν αμυντικό μέσο με αρκετά τρεξίματα και καλές μεταβιβάσεις.

Επίσης, ντεμπούτο στην Σούπερ Λιγκ – δίχως να πάρουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής – έκαναν οι Νύχταρης, Ροβύθης, Καπουράνης, Χατζηκοσμάς με τον πρώτο να αγωνίζεται περισσότερο στα τελευταία παιχνίδια όπου πήρε και φανέλα βασικού στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook