Video + Fotos: Ντοκουμέντα από την ημέρα που ξεκίνησε ο μύθος του ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Σαν σήμερα, στις 26 Ιουνίου 1968 ξεκινάει ο μύθος του ΟΦΗ με την ομάδα να παίρνει την άνοδο για την Α’ Εθνική, για πρώτη φορά στην ιστορία της στήνοντας ένα ολόκληρο πανηγύρι σε ολόκληρη την Κρήτη!

Με την άνοδο του ΟΦΗ στην Α’ Εθνική, ξεκινάει ο μύθος του οδηγώντας τον στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το video που υπάρχει είναι το χρήστη “omilos1987” και πραγματικά αποτελεί ένα ιστορικό ντοκουμέντο για την ιστορία του ΟΦΗ!

Στις 26 Ιουνίου 1968 ο ΟΦΗ κερδίζει στα Χανιά τον Πανελευσινιακό με 3-0 παίρνοντας το εισιτήριο για την Α’ Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία του. Το τι συνέβη εκείνη την ημέρα στα Χανιά, στο Ηράκλειο και την Κρήτη είναι λίγο να περιγραφεί μέσα σε λίγες ημέρες. Το gentikoule.gr σας παρουσιάζει το τι συνέβη εκείνη την ημέρα μέσα από το ψηφιακό αρχείο της εφημερίδας “Αθλητική Ηχώ” ώστε να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλιοί…

Ο ΟΦΗ, ο μεγαλύτερος σύλλογος που έχει ποτέ η Κρήτη ξεκίνησε την πορεία του για την καταξίωση εκείνη την ημέρα… Όταν, οι παίκτες του Όμιλου διέλυαν τον Πανελευσινιακό με 3-0 με γκολ των Σκανδαλάκη, Λεμονή και Παπαδόπουλου. Δείτε αναλυτικό ρεπορτάζ και πως μετέφερε την μεγάλη επιτυχία του ΟΦΗ εκείνη την εποχή η “Αθλητική Ηχώ”.

Σε μεγαλύτερη ανάλυση το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας

Oι 11 παίκτες του ΟΦΗ που αγωνίστηκαν σε εκείνο το παιχνίδι: Αδαμάκης, Παπαθεοφάνους, Μπουρδαμής, Καρακυριάκος, Τσακίρογλου, Αλεξανδρής, Σκανδαλάκης, Θέμελης, Βουζουνεράκης, Λεμονής, Παπαδόπουλος.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook