Ο Ικένγκ που εντυπωσιάζει…

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο γερμανοθρεμμένος Καμερουνέζος αμυντικός μέσος έχει δείξει εξαιρετικά χαρακτηριστικά και η περίπτωση του έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του Παύλου Δερμιτζάκη.

Ο Χοσέ Άλεξ Ικένγκ ήταν ένας από τους παίκτες που είχε πληροφορηθεί ο Παύλος Δερμιτζάκης τα καλύτερα ωστόσο ήταν διστακτικός λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπισε τα προηγούμενα χρόνια. Και για αυτόν τον λόγο, έκανε την εξαίρεση που αφορά την φιλοσοφία του για τους «υπό δοκιμήν» ποδοσφαιριστές. Επειδή ο τεχνικός του ΟΦΗ ήθελε να διαπιστώσει από κοντά την αξία του και να επιβεβαιώσει τις καλές πληροφορίες που είχε συγκεντρώσει για αυτόν.

Και ουσιαστικά η παρουσία του 25χρονου θηριώδους αμυντικού μέσου επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που είχε συλλέξει για εκείνον ο τεχνικός του ΟΦΗ. Το πρώτο scouting report για τον Ικένγκ αναφέρει ότι πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με καλά τρεξίματα, αίσθηση του χώρου αλλά και πειθαρχία στο παιχνίδι του. Τα στοιχεία του παιχνιδιού του θυμίζουν τον Κεϊτά του ΠΑΣ Γιάννενα μόνο που ο Ικένγκ είναι πιο σωματώδης αλλά δείχνει να έχει και πολύ καλύτερη επαφή με την μπάλα από ότι ο ποδοσφαιριστής των Ηπειρωτών.