Πιλάβιος: «Η απόφαση για τον ΟΦΗ είναι της ΟΥΕΦΑ»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Κόντρα σε όλα τα… παπαγαλάκια – παράγοντες των ελληνικών ομάδων, ο Σοφοκλής Πιλάβιος μιλώντας στον Sentra 103,3 επανέλαβε ότι η απόφαση δικαίωσης του ΟΦΗ προήλθε μετά την πρόταση της ΟΥΕΦΑ.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ δε θέλησε να σχολιάσει περαιτέρω το θέμα του ΟΦΗ τονίζοντας ότι δεν είναι αρμόδιος να κρίνει τις δικαστικές αποφάσεις, κάτι που επανέλαβε πολλές φορές κατά τη διάρκεια τη συνέντευξης, ενώ για το αν ο ΟΦΗ έδειξε το δρόμο και σε άλλες ομάδες να απευθυνθούν στα πολιτικά δικαστήρια υποστήριξε ότι η προσφυγή στα αρμόδια όργανα αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός.

«Εμείς είμαστε πιο αυστηροί. Η απόφαση αυτή είναι πιο επιεικής για τον ΟΦΗ και έχει να κάνει με την πρόταση της UEFA έτσι ώστε να μην ισχύσουν τα κριτήρια των αδειοδοτήσεων. Δεν έχω διαβάσει ακόμα την απόφαση, έτσι ώστε να τοποθετηθώ δημόσια για το αν θεωρείται δικαίωση για τον ΟΦΗ», είπε χαρακτηριστικά ο Σοφοκλής Πιλάβιος.

«Δεν είναι θέμα για το αν άνοιξε ο δρόμος. Έπρεπε να έχουν λειτουργήσει όλοι οι φορείς και πρώτη η Football League. Είχα πει ότι μπορεί να διεκδικήσει το δίκιο του, και νομίζω ότι δικαιώθηκα για όσα είχα πει», είπε χαρακτηριστικά ενώ για την προσφυγή του Ηρακλή στο CAS, σχολίασε: «Ο κάθε ένας έχει το δικαίωμα να προσφύγει στα αρμόδια όργανα. Εμείς δεν μπορούμε να επέμβουμε στα όργανα. Δε συμφωνώ με την άποψη ότι ο ΟΦΗ δικαιώθηκε με την ανοχή της ΕΠΟ, σε βάρος των κανονισμών της».

Όσο για την απόφαση να μην ισχύσουν οι αδειοδοτήσεις για τις ομάδες της Football League και το αν το θέμα πήρε μεγάλη έκταση με ευθύνη της ΕΠΟ, σχολίασε ότι… «Δεν δόθηκε καμία έκταση από εμάς, τα πάντα έγιναν μέσω δικαστικών οδών. Θεωρώ ότι η πρόταση της UEFA ήταν και η σωστή. Το είχα πει και σε συνέντευξη τον Ιανουάριο. Η ομοσπονδία από εκεί και πέρα, δεν μπορεί να παρέμβει σε απόφαση που είναι νόμιμη και να έχει μια δική της στάση παράνομη».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook