Aναστόπουλος: «Δεν θα φύγουν 17 παίκτες για να έρθουν άλλοι 17»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δίχως να θελήσει να μιλήσει με «ονόματα και διευθύνσεις», ο Νίκος Αναστόπουλος σε συνέντευξη του στον Athletic Radio 104,2 αναφέρθηκε στον μεταγραφικό σχεδιασμό του ΟΦΗ.

Ήδη, ο σχεδιασμός της επόμενης χρονιάς συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 ο «Αναστό» τόνισε ότι «όλα θα έρθουν στην ώρα τους. Μιλάμε με τον κύριο Μαχλά καθημερινά και ότι είναι να γίνει, θα γίνει. Εξετάζεται ο αριθμός των μεταγραφών που θα γίνουν. Δεν μπορούν να φύγουν 17 παίκτες και να έρθουν άλλοι 17. Θέλουμε να βρούμε παίκτες που θα ενσωματωθούν πολύ καλά στο κλίμα της ομάδας. Θα κινηθούμε τόσο στην ελληνική αγορά όσο και από το εξωτερικό. Λίγοι είναι οι Έλληνες παίκτες που μπορούν να φορέσουν την φανέλα του ΟΦΗ. Και εγώ θέλω να είναι έντονο το ελληνικό στοιχείο στην ομάδα».

Παράλληλα, ο τεχνικός του ΟΦΗ διέψευσε κάθε όνομα που έχει δει το φως της δημοσιότητας μέχρι τώρα ενώ ξεκαθάρισε ότι «ο ΟΦΗ είναι ομάδα Σούπερ Λιγκ και θα παίζει στην Σούπερ Λιγκ».

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Athletic Radio 104,2 ο Νίκος Αναστόπουλος

Για την παραμονή του στο Ηράκλειο: «Ο επαγγελματίας προπονητής δεν κάνει διακοπές όμως δεν έχει σημασία αυτό το γεγονός. Αυτό που χρειάζεται να γίνει είναι να βρεθεί μια λύση στο θέμα του ΟΦΗ για να ξέρουμε και εμείς τι πρέπει να κάνουμε».

Για τις επαφές του με το Νίκο Μαχλά: «Πάντα μιλάμε με τον κύριο Μαχλά. Όμως οι συζητήσεις για τον σχεδιασμό της νέας ομάδας ξεκίνησαν χθες και θα συνεχιστούν από εδώ και στο εξής. Οτιδήποτε άλλο έχει γραφτεί δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα σε καμία περίπτωση. Ούτε έχουν τεθεί ονόματα, ούτε έχει γίνει τίποτα. Άλλωστε δεν θα ήταν σωστό, είτε μείνει κάποιος παίκτης, είτε φύγει να το μάθει από τις εφημερίδες και τα ραδιόφωνα».

Για το ενδεχόμενο διεξαγωγής των πλέι – οφ: «Για να οριστούν τα μπαράζ, υπάρχει αντικειμενική δυσκολία. Υπάρχει η περίπτωση των Τρικάλων που την Δευτέρα θα προχωρήσει σε έφεση ενώ δεν έχει επικυρωθεί ακόμα η βαθμολογία. Πως θα γίνουν πλέι – οφ από την στιγμή που υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες;».

Για την έναρξη της επόμενης περιόδου: «Εμείς θα είμαστε στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» την ερχόμενη Τετάρτη. Επειδή όμως όλον αυτόν τον καιρό έχουμε αναλωθεί στο πότε θα γίνουν πλέι – οφ και ποιες ομάδες θα παίξουν, να πω ότι εμείς δεν πρόκειται να δώσουμε λύση. Εμείς είμαστε ομάδα Σούπερ Λίγκα και θα παίξουμε στην Σούπερ Λίγκα».

Για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας: «Θα μείνουμε κάποιες ημέρες στο Ηράκλειο και από εκεί και πέρα περιμένουμε κάποιες απαντήσεις για το που θα πάμε».

Για τις ενέργειες που θα γίνουν από εδώ και στο εξής: «Υπάρχουν δύο κατηγορίες. Η μια αφορά τα συμβόλαια των παικτών που έχουν λήξει. Δεν μπορούμε να πούμε από το ραδιόφωνο τι πρόκειται να συμβεί. Αυτήν την στιγμή όλα είναι υπό συζήτηση. Δεν έχουμε πει ποιος θα μείνει και ποιος θα φύγει. Οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει την Πέμπτη και θα συνεχιστούν μέχρι και την Τετάρτη. Και ξαναλέω εγώ ως Αναστόπουλος ότι δεν είναι έντιμο να μάθει νεότερα ένας παίκτης από την εφημερίδα ή το ραδιόφωνο. Για να συμβεί αυτό, υπάρχει μια διαδικασία και αυτήν θα ακολουθήσουμε. Μέχρι να φύγει η ομάδα για την προετοιμασία θα έχουν ξεκαθαρίσει όλα τα ζητήματα».

Για τον μεταγραφικό σχεδιασμό του ΟΦΗ: «Εμείς θέλουμε να έρθουν στην ομάδα καλοί παίκτες που θα είναι και καλοί χαρακτήρες. Τις ομάδες στηρίζουν τα καλά αποδυτήρια. Εγώ και οι συνεργάτες μου έχουν την ικανότητα να υπάρχουν παίκτες που είναι του 7 και να παίζουν για 10. Όλα τα θέματα έχουν μια προτεραιότητα. Από την στιγμή που θα είμαστε και γραπτώς στην Σούπερ Λιγκ τότε θα μπορούμε να πούμε περισσότερα. Το μπάτζετ που θα δημιουργήσουμε θα είναι μέσα στις δυνατότητες της ομάδας και αυτό που θα υποσχεθεί, αυτό θα δίνει. Αυτή είναι η επιτυχία της ομάδας. Η πείρα μου, μου έχει δείξει ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για έναν παίκτη αν δεν έχει βάλει την υπογραφή του».

Για τον στόχο του ΟΦΗ στην Σούπερ Λίγκα: «Θέλω να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και να πάμε όσο το δυνατόν ψηλότερα γίνεται. Στην Σούπερ Λίγκα δεν υπάρχει ταβάνι στους στόχους μας».